Start kaartverkoop Stadsfestival Zwolle

Zwolle – Vanaf 1 augustus gaat de kaartverkoop van het Stadsfestival van start. Het Stadsfestival is een unieke mix van muziek, theater en beeldende kunst van 1 – 8 sept.

Uitgangspunt vormt de ster van Zwolle: de grachtengordel. Alle voorstellingen en optredens vinden plaats op het water of direct langs de kades van de stadsgrachten. Op www.stadsfestival.nl kunt u voor zowel de vaarroutes als de locatievoorstellingen online kaarten kopen. Tijdens het festival zijn kaarten te koop bij één van de kassa’s op het Rode Torenplein. Het Rode Torenplein is van 1 t/m 8 september het festivalhart; op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en kunt u iedere dag genieten van meerdere voorstellingen en concerten van o.a. Theatergroep De Jonge Honden, de Zotte Zusjes en André Manuel.

Op het water Kiest u voor het programmaonderdeel ‘Op het water’, dan kiest u voor één van de vaarroutes, waar u zich mee kunt laten slepen in een theaterspektakel van Theatergroep Volt, luisteren naar Grimm verhalen, een Retourtje onderwereld met het Kameroperahuis, of genieten van een heerlijke lunch met Musica Michaelis.

Langs de kade

Een voorstelling opdoemend tussen de bomen, een levensgroot bordspel in het park of een familieweide waar van alles te beleven is voor jong en oud. Langs de kade vindt u onder andere The Young Ones, Theater Gajes, Technopera Nikola, het Rabo Jong Talent Programma en de gratis Drijf-in Bioscoop in samenwerking met het Fraterhuis.

Thorbeckegracht Vanaf 5 september is er iedere avond een gratis concert bij te wonen. Wilt u gegarandeerd een goede plek hebben, reserveer dan een plaatsje op de tribune of leg uw boot neer voor het podium. We sluiten het festival af op 8 september met een spetterend Thorbeckegracht Concert!

5 september: Klassiek met het Holland Baroque Society met Eric Vloeimans 6 september: Het Nederlands Symfonieorkest 7 september: JazzArt Orchestra met o.a. Wouter Hamel

8 september: Finale afsluiting met o.a. Frank Boeijen!

Meer informatie is te vinden op de nieuwe website; www.stadsfestival.nl

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Huh?? Ik val bijna van mijn stoel! Lees ik echt goed dat een zwaar gesubsidieerd festival voor de stad entreegelden gaat vragen 😮


  ⚠️ Meld

 2. ik val naast je neer vdberg. komt het er nu op neer dat ik moet betalen om de stad in te gaan8) moet toch niet maffer worden 😛


  ⚠️ Meld

 3. of subsidiegeld of entreegeld. maar niet beiden. beetje te gek voor worden. straks word voor het stratenfestival nog entreegeld gevraagd


  ⚠️ Meld

 4. Op deze manier wordt het een festival voor de rijken, die het kunnen betalen. Of nee, die het toch niet voelen om een tientje te missen.
  Mooie kwestie voor de Zwolse politiek lijkt me.


  ⚠️ Meld

 5. Ja natuurlijk moet je voor bepaalde voorstellingen kaartjes kopen, met de subsidie kan het project opgebouwd worden, tenten, boten, stroom e.d. Worden helaas niet gratis geleverd en de diverse artiesten treden ook niet voor niets op of denk je dat Frank boeijen voor een tientje komt optreden?? Er zijn ook gratis voorstellingen te zien hoor dus je kunt gewoon de stad in gaan.


  ⚠️ Meld

 6. De hele linkse kerk (en dan de vermogende tak) probeert zo met een schijnbeweging toch nog cash te maken! Schande dat voor onderdelen van een STADSfestival betaald moet worden.


  ⚠️ Meld

 7. Jij en ik worden er rijker van. Als je het niet letterlijk neemt. En helaas gaan we voor steeds mee van deze evenementen betalen. Maar er zijn toch ook nog heel veel onderdelen gratis. Wat mij betreft is het glas halfvol.


  ⚠️ Meld

 8. Wat mij wel erg verbaasd, als ik die geweldig overzichtelijke site stadsfestival goed interpreteer tenminste, moetje voor verschillende voorstellingen apart betalen. Dat kan dan bij elkaar nog een duur dagje worden zeg!
  Leuk als ze zoiets doen in afgesloten ruimtes als Odeon en de Spiegel, maar bedenk goed dat het nu plaats vind op gemeentegrond, ofwel vrij toegankelijke grond die door iedereen betaald worden. Het kan mijn goedkeur niet dragen om eerlijk te zijn. Is dit het gevolg van het korten op de (absurde!!) subsidiepot t.b.v. kunst en cultuur?


  ⚠️ Meld

 9. Het zijn dezelfde lieden die ZwArt lieten mislukken. Ook niet voldoende uitstraling en publiek. Hoe kan dit toch?

  Het Thorbeckegrachtconcert staat hier wat mij betreft buiten. Dat heeft de allure van wat eerder De Stads Als Theater heette.


  ⚠️ Meld

 10. Beste mensen,
  Het nieuwe stadsfestival wordt mede gefinancieerd door de gemeente Zwolle. Daar zijn we blij mee, want daardoor zijn meer dan de helft van de optredens gratis toegankelijk, mede dankzij de inspanningen van de vele muzikanten, acteurs en spelers.
  Als jullie de moeite nemen de website te bekijken kun je zien dat er voor veel prachtige voorstellingen geen entree wordt geheven. En ja, voor sommige optredens wel. Aan u de keuze! Ook voor andere instellingen die gefinancieerd worden door de gemeente en overheid moet je soms entree betalen. Denk aan zwembaden, schouwburgen, poppodia, PECZwolle, halve marathon; ja zelfs de kermisatracties kosten geld behalve als je er alleen langs loopt…..
  Kortom, gooi het sjaggerijn overboord en kom eens kijken, luisteren en genieten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.