PEC Zwolle speelt gelijk in Lippstadt

Zwolle – Tijdens het trainingskamp in Duitsland heeft PEC Zwolle dinsdagavond gelijkgespeeld tegen SV Lippstadt 08. De uitslag werd 1-1. Nog in de eerste helft kwam PEC op voorsprong via Bram van Polen. De Blauwvingers konden de Duitsers, die uitkomen in de Oberliga Westfalen, vervolgens niet op de kniën krijgen. Laat in de tweede helft scoorde Traufetter de gelijkmaker. Komende vrijdag speelt Zwolle de laatste oefenpot in het eigen stadion tegen KSVK Lommel United.

In vergelijking met het duel van zondag was er dit keer vanaf het begin veel druk op de Duiters, waardoor Zwolle aardig kon voetballen. Dit leidde tot enkele kansen. Zo kopte Darryl Lachman uit een corner net over en ws ook Furdjel Narsingh een aantal keren gevaarlijk. Lippstadt kon daar weinig tegenover stellen. Vlak voor rust scoorde Bram van Polen dan ook de verdiende openingstreffer, een prima steekbal van Rochdi Achenteh werd door van Polen binnengewerkt.

Ook in de tweede helft begon PEC Zwolle goed, daarna werd het wat slordiger. Lippstadt kon daardoor wat gevaarlijker worden. Na iets meer dan een uur spelen kopten de Duitsers de bal uit een vrije trap op de lat. Ook Zwolle kreeg via Jepser Drost en Giovanni Hiwat nog kleine kansjes, maar scoren deed de formatie van Art Langeler niet meer. Zo’n tien minuten voor tijd scoorde Björn Traufetter de gelijkmaker.

Aanstaande vrijdag komt PEC Zwolle voor het laatst in actie in de voorbereiding. In het eigen IJsseldeltastadion is KVSK Lommel United de tegenstander. Dit duel begint om 19.30 uur.

PEC Zwolle:
Ter Wielen; Van Polen, Lachman (45. Van den Berg), NIeveld, Koenders; Achenteh (45. Saymak), Broerse (45. Gravenbeek), Narsingh (45. Reniers), Drost, Eloisghiri (70. Grot), Pluim (60. Hiwwat)

Bron verslag: peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Knap resultaat, Bundes-Liga toch ? ;D . We zijn al zover dat we gelukkig zijn als er niet wordt verloren van het 5de duitse nivo. Heerlijk !

  Zo’n Koenders is dan “ingevlogen” (vHintum niet inzetbaar) , maar hier had toch gewoon Tissingh moeten staan. Maar die moest zonodig weer weg.  ⚠️ Meld

 2. Hmm, wederom v.d. Berg achterin???? Afgelopen vrijdag in Hattem heette het nog dat de 1e sellectie geen 3 (oefen) wedstrijden in 5 dagen aankon. Volgens mij spelen de reserves meer (oefen)wedstrijden dan de beoogde selectie. Lommel zullen ze dan ook wel verliezen, Wordt vast gezellig op de opendag zaterdag as………………:'(:'(:'(:'(:'(>:(


  ⚠️ Meld

 3. Dikke lippen tegen Lippstadt 1-1, niets meer aan toe te voegen.
  Vrijdag verliezen van een Belgische tweedeklasser en op een kwaliteitsimpuls hoef je ook niet meer te rekenen.
  Wat een zaakie!!:(:'(


  ⚠️ Meld

 4. ’t Wordt tijd dat Zwolle eens onbeperkt kan lenen tegen onbeduidende rente tarieven en zich nooit meer zorgen hoeven te maken over afbetalen, want dat wordt wel gedaan door het noodfonds gevuld door de Grieken en Spanje, netzoals de Spanjolen met Barcelona en Madrid het nu flikken met het brave Nederland Duitsland en Finland (i.m.m. de Finnen, die nog een onderpand wensen) ;D;D;D
  Zo kunnen we onder de Peperbus wel een leuk ploegie samenstellen 😛


  ⚠️ Meld

 5. off topic:
  Toen Marianne Vos zich zondagavond meldde bij het programma van Smeets , was voor mij al duidelijk dat ze Woensdag (vandaag) niet haar 2 de gouden medaille zou winnen, zoals ook is gebeurd. Ze had zondagavond allang in haar bed moeten liggen na haar loodzware zegetocht , inplaats daarvan worstelde ze zich door het eivolle Londense verkeer naar Mart, die alleen maar aan zijn eigen programmaatje denkt

  >:(


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.