Plantaardige dakbedekking op provinciehuis

Zwolle – Op de Statenzaal van het provinciehuis is nieuwe dakbedekking opgeleverd. Het gaat om een witte reflecterende dakbedekking die geproduceerd is op plantaardige basis. Het onderliggende dakisolatiepakket is op dezelfde basis geproduceerd en geeft het dak een aanzienlijk hogere isolatiewaarde dan volgens het bouwbesluit noodzakelijk is.

De Provincie Overijssel is launching customer van deze innovatieve dakbedekkingmaterialen in Nederland. Dat wil zeggen dat de provincie de eerste is die dit materiaal in Nederland gebruikt. Met de dakbedekking wordt het energieverbruik binnen in het bestuurscentrum sterk teruggedrongen door beperking van de koelvraag in de zomer en van het warmteverlies in de winter. Verder wordt in 2013 een nieuwe generatie zonnecellen op het Statenzaaldak geplaatst waarmee energie opgewekt wordt waarvan de opbrengst veel hoger is dan van huidige generaties zonnecellen.

Overijssel zal opnieuw als launching customer van dit innovatieve Nederlandse product optreden. Verder wordt in 2013 ook nog de dakbedekking op de brug en het hoofdgebouw vervangen. Het energielabel van het provinciehuis verbetert met al deze maatregelen verder tot A+++ en dat is voor een gerenoveerd gebouw buitengewoon hoog.

Artikel delen:

Reageer