Dressuurconcours bij Zwolse rijvereniging RIK

Zwolle – De Zwolse rijvereniging RIK (Rijden is Kunst) houdt op 25 augustus een dressuurconcours. Voor de vereniging betekent dat feit nu al geschiedenis, want de vorige keer dat RIK een concours organiseerde, dateert van vele jaren terug. “Tenminste twintig jaar, misschien wel langer,” stelt een lid dat al meerdere decennia bij de club betrokken is. “Om uit te zoeken hoe lang het precies geleden is, moet ik de archieven in.”

Het idee om een concours bij de Zwolse rijvereniging te houden, werd tijdens de meest recente najaarsvergadering geopperd door één van de leden. Dit lid nam het heft destijds ook direct in handen. “Ik organiseer het wel,” en voegde de daad bij het woord. Tijdens de wedstrijd op 25 augustus wordt er gestart in drie klassen: B, L1 en L2. De aanmeldingen voor het concours lopen storm, mede omdat het een door de KNHS goedgekeurde wedstrijd is. Het concours wordt verreden op de thuishaven van de vereniging, bij de manege aan de Hollewandsweg 24a.

“Dit is voor de RIK weer een eerste stap richting het organiseren van concoursen. We nodigen dan ook een ieder uit om te komen kijken en meegenieten van deze dag,” stelt de vereniging op haar website. Publiek is van harte welkom bij de wedstrijd. De eerste start is om 09.00 uur. Toegang en parkeren is kosteloos.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Moeten die omhooggevallen serviesverkoper en de dochter van de voormalige brandweercommandant, die de opstallen en grond van ruiterclub Ritsaert proberen te ontvreemden, hier niet tegen in actie komen?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.