Tweede boek over historie van PEC Zwolle

Zwolle – Desespereert nimmer, het boek over de historie van PEC Zwolle, is in een nieuw jasje gestoken. Er is een kampioenseditie gemaakt, waarin de laatste twee spectaculaire jaren van de club, met het kampioenschap als hoogtepunt, aan de veelbewogen historie van de club zijn toegevoegd. De geactualiseerde versie van Desespereert nimmer is – vers van de pers – verkrijgbaar op de Open Dag. De nieuwe editie is aangevuld met nieuwe interviews en is voorzien van prachtige (kampioens)foto’s. Het boek is natuurlijk een must have voor de Zwolle-fan die alles wil weten van de historie van de club en die het kampioensjaar nog eens wil beleven.

Waar de eerste versie van het boek eindigde bij het ontslag van Jan Everse, toen de club een middenmootpositie innam, eindigt de kampioenseditie op een heel wat rooskleuriger punt. Anno 2012 is PEC Zwolle als eredivisionist gereanimeerd, zijn de toeschouwersaantallen spectaculair gestegen en barst de club van de ambitie en potentie. Zo eindigt deze clubbiografie voor iedereen die PEC Zwolle een warm hart toedraagt op een hoopvolle manier, en doet de officieuze lijfspreuk van de club en de titel van dit boek weer opgeld: Desespereert Nimmer (wanhoop nooit)! Nadat het boek tijdens de Open Dag is gepresenteerd, zal het exclusief verkrijgbaar zijn in de PEC Zwolle Fanshop.

Desespereert Nimmer in de pers:

"Een buitengewoon interessante geschiedenis. Zeker als de historie beschreven wordt door iemand met een knappe pen die journalistieke afstandelijkheid combineert met liefdevolle betrokkenheid."
**** Bert Wagendorp, De Volkskrant
"Over het wel en wee van het Zwolse profvoetbal, over al diegenen die daarin een rol speelden, leest u anekdotes en avonturen in dit prachtige boek. Want je hoeft de Europa Cup niet te winnen om boeiende voetbalhistorie te schrijven."
Johan Derksen, hoofdredacteur Voetbal International
Artikel delen: