Zwolse Zomeractiviteiten hebben gevolgen voor verkeer

Zwolle is in augustus het decor van vele activiteiten. De Zomerkermis, de herdenking van de gevallenen in Oost – Azië en het Stratenfestival brengen veel mensen naar de binnenstad. Deze activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer, de busroutes en de warenmarkt.

 sf_12-1.jpg

Vrijdag 10 tot en met zondag 19 augustus vindt in de binnenstad de Zwolse Zomerkermis plaats. Tijdens op- en afbouwperiode en de kermis zelf (van maandag 6 tot en met dinsdagavond 21 augustus) maken het Rodetorenplein, Melkmarkt, Grote Markt, Luttekestraat en Grote Kerkplein onderdeel uit van het kermisterrein. Verkeer komend vanuit de Blijmarkt moet deze periode rekening houden met stremming op de route Praubstraat, Grote Kerkplein, Sassenstraat. De eenrichtingsverkeerstraat Sassenstraat (met rijrichting alleen het centrum uit) is te bereiken via de Goudsteeg en Bloemendalstraat. Voor meer informatie over de zomerkermis: www.zwolle.nl/zomerkermis.

Herdenking gevallenen Oost- Azië

Op woensdag 15 augustus van 19.00 tot 20.00 uur worden bij het Indië- en Nieuw Guinea monument in Park Eekhout alle militaire en burgerslachtoffers herdacht die zijn omgekomen in Oost- Azië in de periode 1941-1962. Uit respect voor de herdenking is Emmawijk gelegen tussen parkeeraccommodatie Emmadek en de kruising Nieuwe Havenbrug tussen 18.45 en 20.15 uur afgesloten voor het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Westerlaan. De parkeerlocatie Emmadek blijft toegankelijk.

Stratenfestival

Op vrijdag 17 augustus vindt vanaf 17.00 uur het jaarlijkse Stratenfestival met kramen, podia en activiteiten plaats. In verband met (de opbouw van) de braderie die tijdens het festival op de Eekwal plaatsvindt, wordt deze straat in beide richtingen afgesloten vanaf 12.00 uur. De binnenstad is vanaf 16.00 uur niet meer toegankelijk voor gemotoriseerde verkeer. De afsluitingen beginnen bij de bruggen richting de binnenstad. Bewoners die in de binnenstad wonen en tijdens de afsluiting de auto nodig hebben, wordt verzocht tijdig de auto buiten de stadsgracht te zetten.

Vanaf 18.00 uur is de binnenstad ook niet meer toegankelijk voor fietsverkeer. Bij de toegangen tot de binnenstad worden fietsenstallingen ingericht.

Voor meer informatie over het Stratenfestival: http://www.stratenfestivalzwolle.nl%20/

Wegsleepregeling

Tijdens de zomeractiviteiten is in de binnenstad een wegsleepregeling voor foutief geparkeerde auto’s van kracht.

Fietsers

Voor fietsers blijft de binnenstad tijdens de zomeractiviteiten gewoon bereikbaar. Zij kunnen overdag hun fiets veilig stallen in één van de drie gratis, bewaakte fietsenstallingen aan het Meerminnenplein, Maagjesbolwerk en Pletterstraat. Alleen tijdens het Stratenfestival is de binnenstad vanaf 18.00 uur afgesloten voor fietsers.

Warenmarkt

In verband met de Zwolse Zomerkermis wordt de warenmarkt op vrijdag 10, zaterdag 11, vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus verplaatst naar de Oude Vismarkt en het Gasthuisplein. De genoemde straten en de rijroute Gasthuisplein – Nieuwe Markt – Sassenstraat zijn tijdens de warenmarkten niet bereikbaar voor doorgaand verkeer.

Stads- en streeklijnen

Vanwege de kermis rijden stadsbuslijnen 2 en 3 van Syntus vanaf maandag 6 tot en met dinsdag 21 augustus niet via het Rodetorenplein, maar via Eekwal – Kamperpoortenbrug – Pannekoekendijk – Schuttevaerkade en omgekeerd.

Op donderdag 16 augustus, tijdens de opbouw van diverse podia voor het Stratenfestival start, rijdt stadsbuslijn 4 in plaats van via de Wilhelminasingel – Kerkstraat om via Eekwal – Pannekoekendijk – Schuttevaerkade.

Tijdens het Stratenfestival op 17 augustus rijden alle stads- en streekbuslijnen van Syntus en Connexxion in plaats van via de Eekwal om via Emmawijk – Willemskade – Pannekoekendijk – Schuttevaerkade. Een tijdelijke halte bevindt zich ter hoogte van Park Eekhout aan de Emmawijk.

Voor meer informatie over het stads- en streekvervoer, kunnen reizigers contact opnemen met Syntus en Connexxion.

Artikel delen: