Zwolle-trainer Langeler: ‘Waarom nu gaan panikeren?’

Zwolle – Trainer Art Langeler maakt zich nog geen zorgen over de allesbehalve vlekkeloze voorbereiding van promovendus FC Zwolle. Dat schrijft Voetbal International vrijdag. Langeler vraagt zich af waar zijn ploeg op dit moment staat. ‘Dat weten we pas als de competitie begint’, schetst Langeler.

‘Ik kan het niveau van de tegenstanders in de Eredivisie nog niet helemaal inschatten. Waarom zouden we nu gaan panikeren? We zijn nog op zoek naar de ideale samenstelling van het elftal.’ Toch valt de voorbereiding van de Zwollenaren op zijn zachtst gezegd nogal tegen. Na het gelijkspel tegen de amateurs van Excelsior ’31 én het verlies tegen Paok Saloniki (1-4), volgden nederlagen tegen Almere City FC (1-0) en het onbekende SF Lotte (3-1). Afgelopen dinsdag werd het tegen SV Lippstadt 08 (Dui) 1-1. Het verandert volgens Langeler niks aan de status van zijn ploeg. ‘Verliezen hoort er nu eenmaal bij. Daar zullen wij in de Eredivisie ook aan moeten wennen. Onze basisgedachte verandert niet ten opzichte van onze campagne in de Jupiler League.’

‘Wij willen in eigen huis domineren en in uitduels verrassen. Wel zullen we meer wedstrijden gaan verliezen en dat is nieuw voor de meeste jongens. Daar moeten we mee leren omgaan, anders wordt het een heel moeilijk seizoen.’

Veel veranderingen verwacht Langeler niet meer. De Zwolse bankrekening is leeg. ‘Ik had graag nog een aanvallende versterking gehad, maar ik begrijp de situatie van de club’, aldus de trainer. ‘Misschien dat we nog een speler uit de top van de Eredivisie kunnen huren. Zo niet, dan gaan we het met deze selectie doen.’

Artikel delen:
Reacties 6
 1. “Onze basisgedachte verandert niet ten opzichte van onze campagne in de Jupiler League”

  Dus staat er ook een veredelde Jupiler ploeg op het veld!
  We doen niet meer mee voor een plaats bij de eerste 5 en een periode maar we moeten lijfsbehoud voor mekaar boksen en dat gaat met deze selectie niet gebeuren.
  Lees van de week in de VI nog een intervieuwtje met Langeler waarin hij aangeeft dat de Zwolse bankrekening leeg is, waaraan dan?
  Alle versterkingen van Langelers befaamde schaduwlijstje die we nu hebben gekregen waren gratis of bijna gratis,werkloos team VVCS,amateur en jeugd.
  Waar is de poen gebleven vraag je je dan af.


  ⚠️ Meld

 2. Die Langeler heeft een goede visie over PEC Zwolle.
  Denk zelf aan de middenmoot van de eredivisie.
  Kom er maar in Azijnzeikers?:D


  ⚠️ Meld

 3. Een lage middenmoot zou mooi zijn. En tja Zwolleeder, spelers zullen maandelijks ook salaris op hun rekening gestort krijgen. Of denk je transfervrij en verder geen kosten?


  ⚠️ Meld

 4. @Bjerdt,
  Nee zo kortzichtig ben ik niet maar ik weet wel dat deze spelers bepaald geen toppers genoemd mogen worden en er volgens mij alleen voor Gravenbeek en Reniers een paar knaken is neergelegd.
  En eredivisie salarissen worden er in Zwolle ook al niet betaalt(behalve dan aan juffrouw Slot) dus nogmaals……waar is die poen gebleven???


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.