Treinverkeer weer normaal

Zwolle – Vanmorgen konden de reizers vanaf Zwolle eindelijk weer met de trein vertrekken. Ongeveer 13 dagen reden er amper treinen omdat ProRail bezig was met de aanleg van een nieuwe tunnel en daarnaast het nieuwe perron. Mensen die  maandagochtend in de trein stapten waren blij dat ze weer zonder vertraging naar hun werk konden. In de periode dat er geen treinen reden werden reizigers met bussen naar Meppel en ’t Harde gebracht waar ze alsnog met de trein verder konden. De grootste hinder hebben de treinreigers voorlopig gehad maar de ingrijpende verbouwing van het Zwolse station is nog lang niet voorbij.
Pas eind 2014 is het station echt helemaal klaar.
 
Het station in de provinciehoofdstad wordt verbouwd omdat eind 2012 met de komst van de Hanzelijn het aantal reizigers naar Zwolle nog verder toeneemt. Nu al is Zwolle het tweede spoorknooppunt van Nederland. Daar komt eind 2012 de Hanzelijn nog bij. Voor die nieuwe Hanzelijn wordt een vierde perron gebouwd. Ook wordt de tunnel flink verbreed en worden de sporen gemoderniseerd.

Artikel delen:
Reacties 14
  1. ‘wekenlang’… overdrijven is ook een kunst. Twee weekenden reed er helemaal niks en een week reden er minder treinen. Dat is niet wekenlang geen treinen.

    En dan die titel, het komt weer op gang. Wat een onzin! Vanochtend reed alles gewoon. Sommige treinen van een ander spoor, maar alles reed. Om dan ’s middags te zeggen het komt weer op gang, is wederom zwaar overdreven.

  2. Ik zou eerst het bericht is lezen voor je zoveel commentaar levert op het Weblog Zwolle. 🙁 Gelijk in de eerste zin staat: vanmorgen konden de reizigers weer met de trein vertrekken. zin daarna :wekenlang reden er AMPER treinen. Amper is wat anders dan geen treinen. Volgens mij heb je het bericht helemaal niet gelezen, zo te horen aan je reactie! Weblog Z ga vooral zo door met jullie prima werk.

  3. Dat amper slaat ook nergens op. Buiten de door mij omschreven periodes was het treinverkeer gewoon volgens het spoorboekje. Dankjewel op het wijzen van nog een fout.

    Overigens: In de periode dat er geen treinen reden

  4. Jasper heeft wel gelijk, ik heb deze zomer regelmatig de trein genomen en behalve een wisselstoring liepen de treinen door de week normaal, amper wil zeggen weinig treinen dat is niet zo, ze reden alleen vaak vanaf een ander perron maar ze reden wel.

  5. @Br volgens mij rijden er op alle trajecten de treinen die er normaal ook rijden. Behalve naar Roosendaal waar de gewoonlijke heel lange trein met loc ervoor is vervangen door Koplopers (de dubbeldekkers die ook op dat traject rijden, zijn er nog wel).

  6. Vond en vind het een mega prestatie trouwens van Prorail en NS en iedereen die er verder aan mee werkt. Knap hoor dat alle treinen weer rijden. Heb er als buurt bewoner vaak naar gekeken naar de werkzaamheden, dan denk je van gaat dit nog goed komen? Wat een machtige klus. Ook gister was alles prima geregeld wat info en bussen betreft. En nog een lekker ijsje van Talamini gratis erbij. Hulde:D

Reageer