Presentatie BootjesMolen

Zwolle – Vrijdagmiddag 10 augustus om 12 uur is de presentatie van de MiniBootjes molen.  Deze  vind u aan het einde van de Melkmarkt aan de achterkant van Grand Cafe en Tapasbar "Las Rosas". 

bootjesmolen_.jpg

WeblogZwolle fotograaf Harry ten Klooster heeft al ongeveer een jaar aan gewerkt samen met de Heer Cees van de Wal, die voornamelijk het pr- werk en de organisatorische dingen op zich genomen heeft. Diverse keren zijn zij ook de "echte" bootjesmolen achterna gereisd om de details te fotograferen. Verder hebben diverse bedrijven en personen er een bijdrage aan geleverd in de vorm van advies en materiaal. Na de presentatie is de bootjesmolen te bezichtigen in Het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt 41 gedurende deze zomerkermis in Zwolle.

09-08-2012_cees_en_harry_en_molen.jpg|Foto: Joop Sibrandy 

Uitleg : Al sinds mensenheugenis staat de Bootjesmolen op de Zwolse zomerkermis. Generaties Zwolse kinderen hebben bij de Kapitein een rondje gemaakt in de molen. En als je geluk had pakte je de pluim en kreeg je een extra gratis rit. Boegbeeld was Kapitein Nico Rampen. Jarenlang was hij de eigenaar van deze 102 jaar oude attractie. In 2011 begonnen de Zwolse kermis liefhebbers Cees van der Wal en Harry ten Klooster met het maken van een miniatuur Bootjesmolen op een schaal van 1:15. Hiervoor werd de originele molen tot in detail gefotografeerd. Na een jaar bouwen is het model klaar en kan echt draaien. In de hal van het Stedelijk Museum Zwolle staat het te pronken, met z’n 270 lichtjes en natuurlijke de onsterflijke bal met de pluim! En wilt u de molen in het echt zien hij staat in volle glorie op het Rode Toren plein tijdens de Zwolse kermis. Dus “komt dat zien komt dat zien.”

Artikel delen:
Reacties 18
 1. @Ingrid, fotograaf Harry is helemaal enthousiast. Weblog hoopt dat er veel mensen komen kijken en nee Joop is geen nieuwe fotograaf. Hij is gevraagd foto’s te maken door Harry ten Klooster


  ⚠️ Meld

 2. @Billy the Kid,

  Wat is je ratie met WLZ?

  Ga er van uit, dat er wat weg gevallen is. En dat je relatie bedoeld.
  Dezelfde die jij hebt bezoeker van WLZ.


  ⚠️ Meld

 3. GEFELICITEERD!!! Ik was bij de feestelijke presentatie van de bootjesmolen en ik moet zeggen, een groot compliment voor harry, hij zag er perfect uit!!!!


  ⚠️ Meld

 4. Cees en Harry,
  Van harte gefeliciteerd met dit prachtige model van de bootjesmolen. Klasse!!
  Gr, Willem (bouwer van miniatuur kermisvoertuigen)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.