Het zorgplan als instrument voor betere zorg

PhiladelphiaSupport, een onafhankelijke belangenvereniging van ouders van kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking, organiseert op donderdag 7 juni in Zwolle een informatieavond met als thema ‘Het zorgplan als instrument voor betere zorg’ Rond kinderen en volwassen met een (verstandelijke) beperkingen zijn tal van mensen actief die allemaal hun steentje bijdragen aan de zorg en de begeleiding. In het zorgplan, ook wel ondersteuningsplan genoemd, staat beschreven waar de zorg en de begeleiding uit bestaat. Het is van groot belang dat het zorgplan goed in elkaar zit. Daarom helpt PhiladelphiaSupport mensen op weg naar een beter zorgplan.

Op de informatiebijeenkomst vertelt de regioconsulent van PhiladelphiaSupport hoe een goed zorgplan tot stand komt; passeren een aantal methoden die gebruikt worden voor het opstellen van zorgplannen de revue; worden de voor en nadelen van de verschillende methoden belicht en toetsen we één van de methoden aan de praktijk. Deelnemers doen er goed aan het zorgplan (als dat er is) van hun kind, broer of zus mee te nemen. Tijdens de bijeenkomst worden de meegebrachte zorgplannen aan een grondige analyse onderworpen. Er is volop gelegenheid met andere mensen ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de regioconsulent van PhiladelphiaSupport.

De bijeenkomst vindt plaats in De Molenkamp, Molenkampsweg 1, 8022 CT Zwolle. Aanvang 20:00 uur (vanaf 19:30 inloop met koffie). De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: Dorien Kloosterman, regioconsulent, telefoon 0481 37 45 89 of via zuidoost@philadelphiasupport.nl

 

Artikel delen:

Reageer