Brand verwoest woning Buxtehudestraat

Zwolle – Vrijdagavond 10 augustus is er om 22:55 bij de hulpdiensten een melding binnengekomen van een brand in een woning aan de Buxtehudestraat.

woningbrandbuxtehudestraat1.jpg

Bij het ter plaatse komen van de hulpdiensten sloegen de vlammen uit de woning en is de omgeving afgezet door middel van afzetlint om de buurtbewoners op afstand te houden die op de sirene's waren afgekomen. Bewoners wisten zich optijd in veiligheid te brengen door elkaar te wekken. Een ambulance is gekomen voor een persoon die rook had ingeademd en heeft deze voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.

10-08-2012_brand_buxtehudestraat_10.jpg

De bovenwoning liep door de brand rookschade op en de onderste woning liep waterschade op. Na dat de vlammen verdrongen waren is de brandweer bezig gegaan met het leeghalen van de woning. Hoe de brand is ontstaan in niet bekend.
 
10-08-2012_brand_buxtehudestraat_16.jpg

 
woningbrandbuxtehudestraat3.jpg
Foto: T. Huizingh
 
https://youtu.be/3Zv0c9Ioqog
 
Meer foto's op Lees Verder..

woningbrandbuxtehudestraat2.jpg

10-08-2012_brand_buxtehudestraat_13.jpg

10-08-2012_brand_buxtehudestraat_14.jpg

10-08-2012_brand_buxtehudestraat_15.jpg

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Wat hebben mn vriendin en haar dochtertje toch mazzel gehad als je bedenkt, dat er 1 verdieping en een trappenhuis tussen zat met waar zij wonen…

 2. Eva iedereen heeft geluk gehad ,Niet alleen jouwn vriendin met dochtertje wonen daar er wonen allemaal mensen met kleine kinderen /baby's en kleuters daar in dat gedeelte .Gelukkig is iedereen er heel huids uitgekomen en is er "gelukkig "alleen maar materieele schade .Nu maar hopen dat de mensen er niet te veel last van krijgen en dat ze snel vervangende woonruimte hebben .En ook dat de mensen er niet te veel last van krijgen want ik kan me heel goed voorstellen dat je geen oog meer dicht doet ..

 3. De mogelijke oorzaak was waarschijnlijk Zelfmoord…
  Dat was een 50 jarige man die wou zelfmoord plegen,
  Best wel erg hoor Dan die garage en nu dit…

 4. @Damian, lijk mij niet goed om iets de wereld in te slingeren wanneer je het niet zeker weet.

  De mogelijke oorzaak was waarschijnlijk Zelfmoord…

 5. Lijkt mij vreselijk om je woning zo kwijt te raken… Ik stond net met mijn buren op het balkon van mijn flat, paar straten verderop, toen ik sirenes van politie/brandweer hoorde, en een tijdje daarna hoorde ik een hele harde verpulverende knal (waarschijnlijk het raam van de woning). Ik ben er nog wezen kijken toen de brandweer nog net bezig was met blussen. Ik zag nog een man met twee katten op de stoep zitten, ik ben blij dat hij eruit is gekomen en dat zijn katten ook veilig zijn! Veel sterkte aan de bewoners van de verwoeste woningen.

 6. Beste het zal wel ..helaas is de meneer niet zijn huis uitgevlcuht hoor ,buren hebben zijn deur eruit getrapt en hem geroepen !!waarop zijn antwoord was neee laat mij maar zitten ik kom niet ,neee ga weg ,Uiteindlijk is hij door de politie van het balkon afgehaald en meegenomen door de ambulance dus hij heeft geen buren gewaarschuwd en verder zal ik maar niet oordelen maar ik begrijp de reactie van Damian wel want dat is wat iedereen hier zegt en is wat een gesprek van de dag is en wat ik ook gewoon zo over komt .Maar het is niet aan ons om dat vast te stellen idd maar als het wel waar is is het een ….. streek !Vandaag meerdere keren daar langs geweest omdat ik vlakbij woon maar wat een vreselijk naar en verdrietig gezicht ,heb zo te doen met al die buren bahbahbah:(

 7. De woning waar de brand is ontstaan is een man die zijn geZicht nooit liet zien! Als hij eens naar buiten kwam was dat met vuilnis zakken vol lege flessen drank!
  Mensen hebben vaak genoeg ook voor hem gebeld. En nooit deed de politie wat eerst moet een flat in de brand staan of wat ergs gebeuren voor dat de politie op treed.
  Jammer dat dit zo is gelopen.
  En gelukkig is alles goed afgelopen!
  Het lijkt me vreselijk om je kinderen van bed te halen en rennen na beneden en vrezen voor je leven.

Reageer