Aanhouding met groot overmacht

Zwolle – Op basis van een melding dat een echtpaar in het bezit zou zijn van een handvuurwapen, zijn vrijdagmorgen 10 augustus op de Wipstrikkerallee / Oude Almeloseweg een man en vrouw uit Zwolle, door meerdere politiewagens klemgereden en –volgens de standaard veiligheidsprocedure hierbij – aangehouden.

 politienieuws.jpg

Bij hen werd echter geen vuurwapen aangetroffen. Uit verhoor werd duidelijk dat niet een handvuurwapen maar een portemonnee onderling werd overgedragen en achter een broeksband werd gestopt. Het geheel bleek dus op een misverstand te berusten.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Wij zijn bewoners en hebben het gezien. Treurig en schandalig dat de politie op zo’n manier, met zovelen en getrokken pistool “onschuldigen” overvalt. Het leek wel wild west. Dit moet toch ook anders kunnen!! En dit alleen maar omdat ïemand” iets vreemds had gezien . Als je een hekel hebt aan iemand kun je hem dus heel gemakkelijk op zo’n manier laten oppakken! Nogmaals treurig.


  ⚠️ Meld

 2. Ook ik heb het allemaal zien gebeuren,erg triest enverschrikkelijk voor die onschuldige mensen,maar in deze harde maatschappij,waar men om niets elkaar in de haren vliegt,en met messen loopt te zwaaien, moet er bij zo.n melding wel hard opgetreden worden.Ikheb in dit geval begrip voor beide partijen.


  ⚠️ Meld

 3. @Roeten, ben het met je eens, hoe triest het ook is voor betrokkenen, hoop dat zoiets mezelf nooit zal overkomen.
  Maar wanneer er wel iets gaande was, en de politie had deze melding genegeerd, waren de rapen ook gaar geweest.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.