Vuilnisbak in Zwolse Weezenlanden-vijver

Zwolle – Buurtbewoners maken zich ernstig zorgen, de Weezenlanden-vijver is ooit een bloeiende vijver geweest met mooie dotterbloemen, riet, waterlissen, en andere prachtige bloemen en planten, tot dat de gemeente een paar jaar terug besloot de wezenlanden vijver te baggeren, het hele park werd uitgebaggerd 80% van de vis ging dood.

dscn08951.jpg 

De gemeente bedacht om al het riet en andere waterplanten, keurig recht af te snoeien, met andere woorden, alles gewoon weg halen. het gevolg, kale waterkanten waar hier en daar al wat riet terug is gegroeid. Dat de vijver een klap heeft gehad is te zien, het water zit bom en bom vol met draad alg wat er vaak op duid dat er te weinig zuurstof in het water zit. En alsof dat nog niet genoeg is, is de vijver veranderd in een drijvende de vuilnis bak, waar enkele meerkoeten paar tussen de troep zwemt, op zoek naar eten voor hun kuikens. De vijver ziet het er uit als een vuilnisbak en dit is toch om verdrietig van te worden?! 

dscn09021.jpg

Artikel delen:
Reacties 44
 1. beste mensen ik ben de maakster van deze foto’s excuus voor de spelfouten in het artikel, maar ik was nogal gefrustreerd toen ik deze foto’s naar weblog mailde en op mijn facebook heb gezet, ik heb dit gedaan om de gemeente op hun vingers te tikken, ze zoude planten etc terug zetten maar is naar mijn weten nooit gebeurt, deze vijver is aan het afsterven, alstublieft mensen ruim je rommel op als je gezellie in het park zit te drinken met vrienden, heb respect voor deze mooie plek, althans dat was het..


  ⚠️ Meld

 2. Jammer. Maar toch niks aan doen denk ik zo. Ja wel rommel opruimen. Verder heel veel tijd geven. De natuur heeft de mens niet nodig om zichzelf te herstellen. En zodra je iemand iets er in ziet gooien hem of haar er achteraan schoppen. Ik maak elke dag wel een wandeling. Kan wel eens een poosje daar langs lopen. Dus smeerpoetsen kijk uit als je daar een hele grote wandelaar ziet langslopen.


  ⚠️ Meld

 3. Ook het sociale karakter van het park mag wel eens worden aangepakt. Het wordt steeds meer een hangout voor onaangepast tuig/zuipschuiten/druggebruikers, etc.
  >:(


  ⚠️ Meld

 4. Ben er vanmiddag even langs gelopen. Zag er gezellig uit. Mensen aan het picknicken. Er werd muziek gemaakt. Kinderen waren aan het spelen. Helemaal goed.
  En ja van water heb ik niet echt verstand, maar 1 hoek van het park zat vol met eendenkroos, maar daar waren ook eenden dus dat klopt dan wel weer. En draadalg, ik weet niet wat dat is, dus kan daar niks over zeggen.
  Vond het allemaal nogal meevallen dus.


  ⚠️ Meld

 5. het is altijd gezellie in het park, en deze troep ligt er toch echt! dit valt niet mee.. dit is heel erg, praat maar eens met de vissers die voor een jaar terug nog lekker zaten met hun kinderen, nu niet meer..want de vis is dood. net als de planten, begrijp me niet verkeert, u vind het meevallen ik hou van de natuur en vind het helemaal niet mee vallen, vind het een schande gemeente, baggert maakt stuk, en onderhoud verder niks…onbegrijpelijk!


  ⚠️ Meld

 6. Commentaar op Lucy haar tekst…wel haar intentie is goed! Waar blijven de mooi schrijvers als het gaat om het signaleren van rommel in de stad?


  ⚠️ Meld

 7. Het gaat sterk achteruit hier in Zwolle met de in de plantsoenen en parken.Overalwaar je komt in de stad ligt rotzooi dat men van zich afsmijt in het gras .Blikjes ,chipzakken email het andere versnaperings verpakking.En dat terwijl de afvalbakken vlak naast de zitbanken staan worden de blikjes en afval toch ernaast gesmeten erg droevig is het gesteld hier.Ik ben pas terug u it Oostenrijk daar kunnen wij nog wat van leren zo schoon en opgeruimd het daar in de plaatsen en dalen is.


  ⚠️ Meld

 8. Het is triest dat ooit zo`n mooie vijver naar zijn galemiezen is dankzij de inzet van de gemeente. Ooit heb ik gevraagd of er geen fontein kon worden geplaatst in de vijver en eendenkorven. Er zou overlegd worden,maar overleggen betekend bij de gemeente meestal uitstel. Er is al zoveel vernield door de gemeente in het park. Ook ligt er veel afval naast de afvalbakken. Bakken staan niet bij de bankjes maar een paar meter ervan af. En aangezien de meeste mensen te beroerd zijn een paar stappen te doen,flikkeren ze het van hun af. Het park is er niet op vooruit gegaan.


  ⚠️ Meld

 9. Nou neem aan dat er vast een ambtenaar is die dit leest en de foto’s ziet. Dus bij deze beste ambtenaar geef dit maandagmorgen (tenminste als jullie al aan het werk zijn, anders doe je het maar tijdens het koffie drinken) door aan de desbetreffende leidinggevende. Die kan dan DIRECT(nee niet onder op de stapel en nee geen eeuwige vergaderingen) actie ondernemen. Gooi er een boot in en laat enkele halt boefjes deze rotzooi uit het water plukken. Daarna zorg je ervoor dat het water gezuiverd wordt. Succes !! Laat zien dat jullie iets durven te ondernemen ipv het sociale koffieleuten.


  ⚠️ Meld

 10. Op het kanaal aansluiten, dan heb je “stromend” water, en meer zuurstof, vissen komen dan vanzelf weer terug. Bodem schoonmaken, en opnieuw beplanten. Verder niet meer van die massale party’s in het park organiseren.
  Andere optie is gewoon dichtstorten met beton, en een permanente skatebaan van maken.


  ⚠️ Meld

 11. Helaas kwam onderstaande bericht niet langs de ballotagecommissie van Weblog Zwolle.
  Waarschijnlijk wegens een teveel aan geplaatste links, die ik nu dus maar afzonderlijk zal plaatsen in vervolgberichten.

  @Lucy.

  Je bedoelingen om deze vervuiling en aantasting van de leefomgeving aan te stippen zijn goed en enorm te waarderen.
  Laat je niet ontmoedigen dat er mensen zijn die menen jou aan te moeten vallen op de schrijfwijze, want je uit je oprechte en vooral terechte zorgen over die verloedering in het park.

  De lezers kunnen zelf ook hun steentje bijdragen door via onderstaande links alle raadsleden van de gemeente Zwolle de link van dit artikel van Lucy te mailen.
  De raadsfracties zijn in willekeurige volgorde en je kunt elk raadslid afzonderlijk aanklikken en daarna mailen.

  Mail hen massaal met de bedoeling dat Lucy’s oproep zal resulteren in een snelle en adequate afhandeling door de gemeente Zwolle.


  ⚠️ Meld

 12. Kijk bij het winkelcentrum om de hoek, ook al staat er een vuilnisbak op een meter, dan gooien pubers nog alles op de grond.

  Je kunt boos kijken en je kunt er wat van zeggen en een grote bek krijgen, maar uiteindelijk moet je ze raken waar het pijn doet: in de portemonnee. Gewoon controleren dus en boetes uitdelen.


  ⚠️ Meld

 13. @Zwolleerder

  Dat feestje laatst in het park was volledig afgeschermd met gesloten hekken en er waren overal vuilnisbakken. Bovendien werd alles wat bleef liggen netjes door de organisatie opgeruimd. Wel bij de feiten blijven dus.  ⚠️ Meld

 14. De omwoneneden klagen weer. Weten we nog waarom het park een open zicht moest krijgen? Juist om het overzicht van de zwervers onder controle te krijgen en houden. Die lopen er nu niet meer dus wie maken er nu zo’n rommel?


  ⚠️ Meld

 15. vervuiling in het water tja daar is de gemeente toch voor ze wilde tocht daar een feest terrein van maken en nu komen ze er wel achter oorzaak heeft gevolgen. Vissen die dood zijn een puin hoop in het water Tja de gemeente Zwolle bedankt voor het verwalozen van het park


  ⚠️ Meld

 16. @spoorhaas, komt deze vervuiling, door dat het park een evenementen terrein is geworden? Ik heb de indruk dat juist door deze gebruikers het terrein altijd keurig achter gelaten wordt.

  Ik denk dat het komt door de overige gebruikers van het park.


  ⚠️ Meld

 17. @angsthaas, euh spoorhaas

  Ik heb heel wat feestjes in mijn leven meegemaakt en dat is altijd keurig geregeld. Je krijgt ook echt niet zomaar een vergunning voor een evenement en de zooi netjes achterlaten is een van de voorwaarden.

  Dit is dus echt niet te wijten aan de bestemming van de locatie en wel aan de overige recreanten, die kennelijk met het grootste gemak hun zooi in het water kieperen. En aan alle anderen die het laten gebeuren, waaronder ik. Afschuiven op de gemeente is te makkelijk. Om Postbus 51 maar eens te citeren: de maatschappij, dat zijn wij.


  ⚠️ Meld

 18. @Suze,
  “Juist om het overzicht van de zwervers onder controle te krijgen en houden. Die lopen er nu niet meer dus wie maken er nu zo’n rommel?”
  Weleens overdag (ga ‘s-avonds maar niet) in het park geweest? Geen zwervers gezien? Ga dan snel naar een goeie opticien. Want ze zijn er wel degelijk.


  ⚠️ Meld

 19. Het park ligt er inderdaad triest bij! Dat ben ik volledig met Lucy eens! Overigens begint Lucy zelf over de taalfouten in haar stuk; ik vind het in deze nog wel meevallen.

  Onlangs kwam ik door het park en ik zag een groepje pubers staan bij een bankje. En inderdaad: op twee meter stond een vuilnisbak, maar alle rotzooi werd gewoon van zich af op de grond gegooid. Dieptriest! >:(
  Een andere keer zag ik een mevrouw één of andere verpakking van zich af gooien om vervolgens de auto waar ze bij stond te openen en in te stappen. Daar kan ik me zo kwaad om maken! Je staat BIJ je auto! Neem het dan even mee en gooi het ergens in de vuilnisbak! >:(

  Met betrekking tot het water en de waterplanten in het Weezenlandenpark. Bij ons achter het huis zit het ook dicht met waterplanten en drijft er allerlei rotzooi op die van de planten komt. Helaas lukt het het waterschap al jaren niet om dat een beetje mooi helder en vrij van planten en rotzooi te krijgen. Ik denk dat het maaien dat ze in het park hebben gedaan ook een poging was om het mooi schoon te krijgen. Helaas een mislukte poging.

  Wel vind ik het te kort door de bocht om de evenementen de schuld te geven van de rotzooi in het park.


  ⚠️ Meld

 20. hoe kunnen alle vissen nu dood zijn? de gracht is met elkaar verbonden toch? Bij het kerbrugje zag ik nog volop vis zwemmen. Die groene drap groeit sneller als het mooi weer is en dan is er weinig zuurstof in het water, maar dat is elk jaar toch?
  Volgensmij valt het allemaal wel mee en is het een moment opname. Neemt niet weg dat de gemeente om het park aantrekkelijk te houden die boel beter moet onderhouden en de mensen zelf ook een sjit op moeten ruimen.


  ⚠️ Meld

 21. inmiddels ook onderwerp in de Stentor;

  “Toch gaat de gemeente er niet vanuit dat dat direct verband met elkaar heeft. “Het vuil kan ook door de wind van de laatste dagen in het water zijn beland”, aldus een gemeentewoordvoerder. “Het schoonhouden van de vijver gebeurt door de wijkvoorman en zijn team, mogelijk dat door de vakantieperiode de bezetting wat kleiner was.” In de ogen van de gemeente staan er in elk geval voldoende afvalbakken en zijn flora en fauna niet in gevaar.”


  ⚠️ Meld

 22. Bericht door drama, op 14 augustus 2012 om 14:28

  inmiddels ook onderwerp in de Stentor;

  “…In de ogen van de gemeente staan er in elk geval voldoende afvalbakken…”

  Inderdaad. Maar meerdere daarvan waren – in ieder geval afgelopen zondag – overvol. Misschien is het toch een “vakantieprobleem”.


  ⚠️ Meld

 23. Misschien is het toch een “vakantieprobleem”.

  Al heb je gelijk, als je afval in het water gooit is het sowieso een sowieso een mentaliteitsprobleem.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.