Rijbewijs ingevorderd van 22 jarige Zwollenaar

Zwolle – Zaterdagmorgenvroeg 11 augustus is het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige autobestuurder uit Zwolle.

Hij reed over de Magnoliastraat een bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 685 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 10 uren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Rijbewijs ingevorderd van 22 jarige Zwollenaar”

  1. 22 jaar? Beginnend bestuurder dus.

    Van de site van het Openbaar Ministerie:

    Alcohol
    Rijden onder invloed valt niet onder maatregel beginnend bestuurder. Beginnend bestuurders die een motorvoertuig besturen mogen niet meer dan 0,22 promille alcohol in hun bloed hebben. Ook worden beginnend bestuurders eerder naar de EMA-cursus gestuurd (al bij 0,8 in plaats van 1,3 promille).

    Bij 0,8 promille betekent het al een EMA. 0,8 promille is 350 ug/L. Daar zit hij dus ruim overheen; iets van 1,55 promille ofzo. Zelfs voor een niet-beginnend bestuurder dus al ruim teveel.

  2. Bericht door WFvN, op 11 augustus 2012 om 20:04
    22 jaar? Beginnend bestuurder dus.

    Zelfs 50+ bestuurders van auto’s zijn al niet meer veilig voor de toorn van Platje alhier.

  3. Iemand op deze leeftijd die nog maar zo kort zijn rijbewijs heeft en al met teveel op achter het stuur gaat moet geen 10uur rijverbod hebben maar 10jaar.Deze straf van 10uur werkt niet bij zulke jongeren gaat gegarandeerd in de toekomst weer mis omdat hij er veel te makkelijk af komt

  4. Opsluiten zo’n gast, oud genoeg om te rijden, oud genoeg om een straf te ondergaan. Voor hetzelfde geld rijdt hij jouw kind ondersteboven met zijn zatte kop.>:(

  5. Te veel alcohol op in het verkeer is voor alle leeftijden fout. Ik verbaas me er wel over dat zo’n jonge gast schijnbaar zo weinig waardering voor zijn rijbewijs heeft dat hij het zo snel weer op het spel zet! Het gaat hier ook niet bepaald om “een drankje nemen” en er net één teveel gehad hebben. Dit is gewoon een kwestie van lekker door drinken, lak aan alles hebben en de auto in stappen.

    Mensen zouden zich eens moeten realiseren wat het inhoudt als je met je zatte kl*ten iemand aanrijdt. Hoe stoer ben je dan?!?

    Bericht door JeanJacques Rousseau, op 11 augustus 2012 om 21:20

    Bericht door WFvN, op 11 augustus 2012 om 20:04
    22 jaar? Beginnend bestuurder dus.

    Zelfs 50+ bestuurders van auto’s zijn al niet meer veilig voor de toorn van Platje alhier.
    [/quote]
    Weer lekker aan het trollen JJR?!?

Reacties zijn gesloten.