Brand op balkon Palestrinalaan Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag om 14:22 is er bij de meldkamer een melding binnengekomen van een brand in een woning aan de Palastrinalaan in Zwolle.

brandbalkonpalastrinalaan1.jpg

Ter plaatse gekomen wisten buurtbewoners de brandweer te vertellen dat de brand zich op het balkon van de woning bevond, hierop heeft de brandweer door middel van een lier de slang omhoog bracht om de brand te kunnen blussen. Aan de voorzijde van de Louis Armstrong flat waar de brand was kwamen veel buurtbewoners een kijkje nemen van wat er gaande was. Voor zover bekend vielen er geen slachtoffers. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

brandbalkonpalastrinalaan2.jpg

Meer foto’s bij "Lees verder"

brandbalkonpalastrinalaan3.jpg
brandbalkonpalastrinalaan4.jpg 
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Lees ik het nu goed. Brand op een balkon en de bewoners waren niet thuis? Of

    Ter plaatse gekomen wisten buurtbewoners de brandweer te vertellen dat de brand zich op het balkon van de woning bevond, hierop heeft de brandweer door middel van een lier de slang omhoog bracht om de brand te kunnen blussen.

    Of is dit gebeurt om (water) schade in de woning te voorkomen.

  2. @ ingrid Of de bewoners niet thuis waren weten wij niet. Met de zin van de “bewoners wisten te vertellen dat de brand zich op het balkon bevond” heb ik opgevangen en dat was ook te zien aan de armbewegingen. Maar ik denk dat de brandweer via de alarmcentrale wel wist dat de brand op het balkon was anders was dit ook wel te zien. De verdere procedure’s die de brandweer gebruikt weet ik verder niet.

  3. Ik vraag mij af hoe je nu op zon balk in brand kan krijgen.Dan ben je volgens mij erg onvoorzichtig geweest met vuur.Op de foto te zien is het nog behoorlijk geweest.Zou haast denken dat ze daar een bbq hebben laten branden dicht tegen het houtwerk

Reageer