VV Berkum wint tijdens trainingkamp

Epe/Zwolle – VV Berkum heeft in een oefenwedstrijd tijdens haar trainingskamp in Epe met 4-2 gewonnen van tweedeklasser CJV’ers. De Zwolse hoofdklasser speelde een bij vlagen goede eerste helft maar liet heel wat kansen liggen. De tegenstander uit Deventer gaf in het tweede bedrijf goed tegengas, al sprong Berkum ook toen slordig met de mogelijkheden om.

Berkum.gif 

Berkum creëerde vanaf het begin de nodige kansen maar Chris van der Meulen, Dirk Muis en Eugène Webb wisten in het eerste kwartier drie ogenschijnlijk riante mogelijkheden niet te benutten, waarna een hard afstandsschot van Arjen Westrik op de kruising belandde. Na 20 minuten was het echter raak toen Westrik collega-spits Van der Meulen goed vrij zette en de laatste vrij simpel voor 1-0 kon zorgen. Vlak voor rust kwam de bal via de goed meegekomen Jerrol Poot bij Webb die de 2-0 binnen tikte en in de blessuretijd van de eerste helft werd een vrije trap fraai ingeschoten door Frank Hoolsema: 3-0.

Na de hervatting kreeg Berkum opnieuw kansen maar CJV’ers, met ex-prof Marco Parnela in het hart van de defensie, liet zien dat de ploeg het afgelopen seizoen niet voor niets met afstand kampioen is geworden. Slordig verdedigen door de Zwollenaren, waarbij de bal nog een aantal keren werd gestopt, werd uiteindelijk afgestraft door Henry Rozen die na bijna een uur spelen de 3-1 in het Zwolse doel kon frommelen. Berkum leek 10 minuten later orde op zaken te stellen met een mooi uitgespeelde combinatie die, op aangeven van Yassine Assa, goed werd afgerond door William Potkamp: 4-1. Een kwartiertje voor tijd kwam CJV’ers echter opnieuw terug, deze keer doordat een niet eens zo gevaarlijk ogend schot van Sezai Koyuncun van richting werd veranderd. De Zwolse keeper Mathijs Bouwhuis kwam daardoor op het verkeerde been te staan en was hij kansloos bij de 4-2, wat ook de eindstand werd.

Berkum kan aanstaande dinsdagavond laten zien in hoeverre het trainingskamp als voorbereiding op de nieuwe competitie vruchten heeft afgeworpen. De Zwolse ploeg speelt dan op het eigen Sportpark De Vegtlust vanaf 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen topklasser SC Genemuiden.

Artikel delen:

Reageer