Wedloop naar Zwolle volbracht

Zwolle – Wat vier jaar geleden tijdens het EK is bedacht, werd vandaag werkelijkheid. Vier jaar geleden werd gewed dat wanneer Spanje zou winnen er een wedloop zou komen. 
Francisco Navarro en Juan Navarro liepen van Hoogeveen naar Zwolle met Make a Wish als goed doel. Jens schutrup (uitdager van de weddenschap) en Loes Wichers Schreur-Meijerink (vrijwilligster bij de stichting Make a Wish) hebben samen met de bewoners in Zwolle van de Goeijenmarke gemobiliseerd om het een en ander te regelen voor de finishplaats van de wandeltocht Hoogeveen Zwolle, 
nummer_022.jpg
Foto: Jens Schutrup 
 
De bewoners hebben met elkaar de straat versierd en de wandelaars zijn warm onthaald. Het was vanaf de vroege ochtend feest en de wandelaars werden warm onthaald! 
Voor de wandelaars is het een zware tocht geweest, niet alleen om de kilometers, want er is om 00:00 gestart.

Daarvoor is geen tijd geweest om te rusten o.a. de eigenaar van tapasrestaurant Salsa moest zijn klanten nog voorzien van heerlijke spaanse tapasgerechten. De opbrengst van deze weddenschap/actie komt geheel ten goede aan de stichting Make a wish. Make a wish vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

12-08-2012_wandeltocht_hogeveen-zwolle__02_.jpg 

Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte vaak vooral patient zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen. Later deze week wordt het totaalbedrag bekend gemaakt.

12-08-2012_wandeltocht_hogeveen-zwolle__03_.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Wedloop naar Zwolle volbracht”

  1. De echte winnaars zijn volgens mij de kinderen, die mede door o.a. dit soort weddenschappen, door de stichting Make a wish een geweldige dag aangeboden kan worden.

  2. Goed initiatief: Make a Wish!
    Ik hoop dat Jasper De Leye de volgende keer nadenkt voor hij een soortgelijke opmerking maakt hierover en misschien de volgende keer een sponsortocht organiseert waarin hij loopt van Groningen naar Maastricht of zo… 😀

  3. Ik kan mij die reactie van Jasper de Leie wel een beetje voorstellen. Het is mooi zo,n sponsorloop voor deze zieke kinderen en ook bijzonder dat deze mensen zich er voor inzetten.Maar eigenlijk zouden de mensen massaal zich in moeten zetten om een loop te organiseren voor al dat soort patiënten naar het Binnenhof in Den Haag.Want daar moet men er voor zorgen dat er niet bezuinigd wordt op de zorg voor erg zieke mensjes.Deze sponsorloop is over een tijdje weer vergeten maar met de bezuinigingen van het kabinet op de zorg worden we dagelijks geconfronteerd.En daar ligt de prioriteit voor al deze patiënten met wat voor moeilijk geneesbare ziekte het ook mag wezen

Reacties zijn gesloten.