Het Zwolse Poesje Mauw concert

Zwolle – Een bizar gezelschap bevolkt op 28 augustus de Zwolse straten. Festival Woefstok, het lifestyle event voor honden en baasjes, organiseert een muzikale en mysterieuze stadswandeling. De Zwolse klokken beieren ‘Poesje Mauw’ door de stad en de deelnemende honden laten zien wat zij op blafcursus hebben geleerd. Heeft jouw hond ook de ‘X-factor’? Wandel met ons mee!
Lang geleden liepen walvisvaarder Ome Bertus en zijn trouwe viervoeter dezelfde route door de Zwolse binnenstad. Op 28 augustus neemt stadsomroeper Peter Vader hond Ficky mee voor een ommetje. Ficky is een heuse afstammeling van de onverschrokken scheepshond Proosty van Ome Bertus en weet nog precies op welke plekken zijn voorvader stilstond om eens uitgebreid te snuffelen.

Samen ontdekken we Zwolle als meest gastvrije stad voor honden. De stadswandeling gaat door de prachtige binnenstad waar we verschillende locaties aandoen. Verhalenverteller Rob Bults trakteert ons bij de Verhalenboot op een heldhaftig hondenverhaal. Dirigente Jonneke Siebrand spoort zangtalenten op in de speed blafcursus. De stadswandeling gaat langs bij het graf van de ouwe scheepshond. Hier zal Ficky zijn hondenvrienden vragen 1 minuut de bek te houden. Poesje Mauw als waardige afsluiter. Na de respectvolle stilte brengen de honden hun blafkunsten ten gehore op de deun van ‘Poesje Mauw’. Onder leiding van de Peperbus beiaardier brengen hond en baasje zo een mooie laatste salut aan Ome Bertus. Meedoen? De kosten zijn 15 euro per persoon. De wandeling start om 19.00 uur in café De Casteleyn en eindigt om 21.00 uur in café In de Buurt. Opgeven voor de Stadswandeling via www.woefstok.nl. Er kunnen maximaal 30 honden en baasjes mee, dus geef je snel op! vol=vol!

Artikel delen: