Directeur Driezorg in boek prominente Zwollenaren

Zwolle – De Directeur-bestuurder van Driezorg, Wim Rave, staat als een van de twaalf prominente Zwollenaren in het boek van Adri van Drielen. Het boek genaamd “Twaalf prominente Zwollenaren over Zwolle en over zichzelf”, geeft een inzage in het leven van twaalf personen die voor de stad Zwolle belangrijk zijn. Aandacht voor de mensen achter het succes van de stad; dat is de filosofie en drijfveer van de schrijver.

omslag-prominente-zwollenaar-detail.jpg 

In de Stentor verscheen al een serie over de prominente Zwollenaren. In het boek is ook een biografisch interview te vinden van de twaalf geportretteerden. Wim Rave spreekt bijvoorbeeld openlijk over zijn werkzame leven en privéleven. De lezer krijgt te maken met de persoon achter de Driezorgdirecteur.

Toen het einde van het werkzame leven van Adri van Driel bij de Stentor/Zwolse courant in zicht kwam, besloot hij dat het een goed moment was om aan zijn boek te beginnen. Al jarenlang bewaarde de verslaggever informatie over – in zijn ogen-  min of meer bekende Zwollenaren. Met het schrijven van het boek wil hij voorkomen dat een aantal belangrijke Zwollenaren in de toekomst worden vergeten.

De andere elf prominente Zwollenaren zijn: Gerard Mostert, Rob van Kessel, Dick Huiskamp, Henja van Nieukerken, Jaap Baarsma, Gerrit van der Brug, Teun Bouwhuis, Coby Zandbergen, Wim Waanders, Wim Hazelaar en Gaston Sporre.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Ik heb het boek al een tijdje, net het verhaal van Henja van Nieukerken gelezen, Gerrit van der Brug als eerste. Erg leuk om te lezen, ook voor alle raadsleden.


  ⚠️ Meld

 2. Eigenlijk zijn alle mensen uit Zwolle die hier werken en hun gemeentelijke belastingen betalen ed prominente figuren en snap niet dat deze mensen in het boek zich beter zouden hebben ingezet.De meeste van deze figuren hebben er ook goed van geleefd en sommige zijn ook nog eens slimme figuren die hun knip ook goed gevuld hebben met het geld van de gemeenschap.Dus de prominente titel komt voor mij aan iedere geboren en hardwerkende Zwollenaar toe


  ⚠️ Meld

 3. Suze ik hoef dat boek niet te lezen want ken een aantal prominente figuren heel goed ik verschil niet veel met hun leeftijd .En laat ik me daar maar niet verder over uitwijden


  ⚠️ Meld

 4. @Pieters
  Die hardwerkende Zwollenaren zijn ook goed bezig. Maar als je zo redeneert zou je niemand in het zonnetje mogen zetten. Ik ruik een verzuurd soort socialisme overgoten met een sausje van jalouzie.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.