Stel krijgt na 5 dagen kat terug

Zwolle – Dolgelukkig waren Jonathan en Sophie toen hun kat ‘Chico’ na 5 dagen werd bevrijd uit de woning van de buurman. Het bizarre heeft zich voorgedaan. Afgelopen donderdag speelde de kat van Jonathan en Sophie buiten in de frisse buitenlucht. Het is namelijk geen weer voor een kat om binnen te zitten. Bij thuiskomst na een werkdag is het rammelen van de sleutelbos genoeg om de aandacht van de kat te trekken en nog geen 5 seconden later staat hij spinnend aan je benen. Maar dit keer bleef hij weg. Gezien het weer was er nog geen nood aan de man, maar na zonsondergang was ‘Chico’ nog nergens te bekennen. Een nacht slecht geslapen en ‘Chico’ was er nog steeds niet.
 
Totdat Jonathan vrijdagavond bij thuiskomst een kat bij de buurman in het kozijn zag staan. Terwijl de buurman helemaal geen kat heeft. Na twee dagen geen gehoor aan de deur nam het stel aan dat de buurman op vakantie is gegaan en de kat waarschijnlijk per ongeluk heeft binnen gesloten. Het bezorgde stel zag er niks anders op dan de politie en woningbouw SWZ in te schakelen. Op dinsdagmiddag is ‘chico’ door de politie en SWZ uit de woning van de buurman gehaald. In verband met de privacy is het ook voor de woningbouw niet zomaar toegestaan om een woning te betreden, maar voor deze uitzonderlijke situatie en met akkoord van de politie is hier een uitzondering gemaakt. Zowel kat als stel is weer herenigd en blij.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

67 gedachten over “Stel krijgt na 5 dagen kat terug”

  1. Katten zijn toch huisdieren?
    Maar om nou bij een ander IN huis te gaan zitten…… blijkbaar vond de kat het toch meer ‘binnenweer’ dan ‘buitenweer’. Volgende keer het beest toch maar binnen houden?

  2. Nou het is dus wel duidelijk waar deze kat overdag is als baasjes werken…. Tjemig zeg! Ik laat mijn parkietje toch ook niet in de tuin als ik ga werken?

  3. als ik terug kwam van vakantie gelijk een claim aan de broek zal ik je wel vertellen.ongevraagd in me woning tss. moeten ze die rot katten maar in de gaten houden. schijten overal behalve in je eigen tuin lekker in de zandbak waar de kids spelen behalve in hun eigen bak. oh wat zijn we dierenvrienden maar wel de hele dag de kat naar buiten gooien. daar moesten ze belasting op vragen. moet ik eens doen me hond laten poepen in ander mans tuin. pfff ik zeg maar niks meer als ik me ergens kwaad om kan maken is wel dit.>:(

  4. @brullie ja hoor ze scheiten ook in eigen tuin…maar graven het wel weg….hihi
    En ja mijn kat heeft ook eens binnen gezeten bij iemand die een weekendje wegwas…wel balen hoor…is er wel eerder uitgehaald…
    Ja wie weet komt daar ook nog eens belasting op, alleen er is geen mens die in kattenpoep trapt….
    Maar waar gaat trouwens dat belastinggeld naar toe? Waar wordt het voor gebruikt…scheelt het als je belastinggeld betaald voor je huisdier…worden anderen er beter van….who knows?

  5. Wat is het toch heerlijk makkelijk oordelen als je het verhaal erachter niet kent. Dierenverwaarlozing, niet goed voor de kat zorgen, belachelijk bij iemand anders binnen. ”Get a life” mensen. Deze mensen zorgen ontzettend goed voor hun kat! Bij ongeluk heeft blijkbaar de buurman de kat ingesloten en is zonder dat te weten op vakantie gegaan. Gelukkig is men erachter gekomen dat de kat hier zat, wie wat er anders was gebeurd. Oftewel erg ongelukkige samenloop van omstandigheden en twee baasjes die maar al te blij waren dat de woningbouw en onze grote vrienden van de politie hen wilden helpen!

  6. Bericht door co, op 14 augustus 2012 om 21:21

    Wat is het toch heerlijk makkelijk oordelen als je het verhaal erachter niet kent. Dierenverwaarlozing, niet goed voor de kat zorgen

    Co, de kat de deur uitschoppen als je zelf de deur uit moet en dus niet op dat beest wilt passen noem ik dierenverwaarlozing. Hier achter mijn huis zie ik ook allemaal katten zwerven, geen idee van wie ze zijn. De baasjes van deze katten willen wel een kat, maar niet de bijbehorende verantwoordelijkheid.

  7. Bericht door Juul, op 14 augustus 2012 om 21:54

    Wat een trieste reacties hier weer. Lekker lopen janken op niets.

    Heerlijk toch, onderwerpen over huisdieren doen het altijd prima. Ik zet in op 50 reacties bij dit onderwerp. 🙂

  8. Bernard heeft zo te horen geen huis dieren anders kan je niet zo reageren maakt zich druk om een aantal katten in zijn buurt en denkt niet na over mensen die duiven hebben die houden ze toch ook niet binnen of wel bernard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!>:(

  9. Die duiven zijn nog meer verwaarloosd! Die zie ik altijd provicerend met grote groepen door de stad lopen. Zonder geld, of werk of een andere dagbesteding hangen ze maar wat rond bij de snackbars en terrasjes. De baasjes daarvan met hun dubbele banen mogen wel eens flink aangepakt worden!

  10. @dekker
    Hoe het bij Bernard zit, weet ik niet maar wel weet ik dat ik meer last heb van de katten hier in de buurt dan van andere dieren. Duiven, goed, die hebben we hier niet, dat scheelt. Maar katten……. praat me d’r niet van. Schijt (die tevoorschijn komt als je in de tuin bezig gaat), zeik tegen de garage, haarballen op ons pad, kat die de garage instuift op het moment dat ik even de deur open heb en dan kan ik me zorgen gaan maken om dat beest van een ander in de hoop dat ik hem niet insluit, ’s nacht herrie van die klerebesten die onder ons slaapkamerraam soms met 4 sterk aan het mauwen gaan en af en toe een debiele kat die niet weet wat begraven is.

    Luxe van een ander waar ik de last van heb helaas. Katten zijn huisdieren? Laat me niet lachen…….

  11. WFVN waar woon jij volgens mij naast het dierenasiel of je hebt buren met 22 katten kerel zeg bij jou is het echt ernstig beetje rekenen 20 woningen in de straat keer 4 katten zoals bij jou voor de deur is 80 katten das echt niet tof ben het met je eens !!!!!!!!!!???????????

  12. Dierenasiel zit aan de andere kant van Zwolle. Daar komen ze dus niet vandaan maar gewoon bij buren. Je meent het niet serieus met je 80 katten en dat is ook niet het geval maar ik ben wel serieus dat soms 4 van die krengen zitten te jengen in de tuin onder ons slaapkamerraam. Er zijn méér katten hier in de buurt maar niet van alle katten hebben we last maar van 4 exemplaren in ieder geval wel.

  13. Wat mij heel erg opvalt (niemand anders blijkbaar), is dat deze mensen de buren zo slecht kennen, dat ze niet eens weten of ze op vakantie zijn. DAT vind ik pas ernstig. Je hebt toch wel zoveel contact met je buren dat je dat weet? Het hoeven niet je beste vrienden te zijn, maar een beetje interesse mag wel toch?

  14. Bericht door brullie, op 14 augustus 2012 om 20:37
    als ik terug kwam van vakantie gelijk een claim aan de broek zal ik je wel vertellen.ongevraagd in me woning tss. moeten ze die rot katten maar in de gaten houden.

    Jij gaat zeker ook de deur uit zonder te controleren of alle ramen en deuren wel dicht zijn die dicht horen? Als ik de eigenaren van de kat was zou ik juist de buurman aanklagen voor gijzeling van een huisdier !

  15. Daar gaat de politie zich het schompes om lachen als je aangifte wil doen van gijzeling van je huisdier, war per ongeluk bij de buurman opgesloten heeft gezeten…

    Wat heeft dat ‘ramen en deuren controleren’ te maken met die kat?
    Als alle ramen/deuren open zijn, kan die kat vast ook probleemloos in en uit het huis; wat betreft dat opgesloten zitten is dan geen sprake.. Maar goed, de ramen/deuren zullen vast dicht gaan. Dus controle is geweest. Moet de buurman dan ook nog eens elke ruimte gaan controleren of er niet van dat loslopende wild van andere buren ongewild door z’n huis struint? Er hoeft maar één deur open te staan vlak voor vertrek en zo’n klerebeest kan al bij je in huis zitten.

    Let wel: alle schade die zo’n kat bij de buren veroorzaakt is voor rekening van de eigenaar,

  16. ben het helemaal met wfvn eens en ook hier lopen wel 10 van die schijtbeesten in de buurt en geen asiel in de buurt. en dat beest heeft daar 2 dagen binnen gezeten zeker ook netjes zijn behoefte opgehouden die 2 dagen. dus wil niet eens weten wat die buren vinden en ruiken als ze terug komen. daarbij ik moet zelfs ook me boel goed in de gaten houden of er niet zo,n schijtbeest mijn huis in sluipt wandt dat gebeurt>:( maar als me dat weer gebeurt vang ik hem en breng ik hem niet naar het asiel maar persoonlijk de ijssel over en dan ziet die maar hoe die thuiskomt>:(

  17. @riro dat hoef ik niet te vertellen dat weten ze wel die hint heb ik al paar keer opgegooit. maar waarschijnlijk intereseert het ze niet. wandt het zijn zulke lieve dierenvrienden dat ze nu zelf 2 weken op vakantie zijn en de kat maar laten lopen. oja er staat een raampje open dat is wel zo lief dat hij af en toe naar binnen kan. alleen te hopen voor hun en voor de kat dat hij het goede raampje kiest. en ja 1x in de 3 dagen komt er iemand die zo gek is om af en toe wat te vreten te geven. maarja mag je niks van zeggen. maar wel zeuren en zaniken als ik klaag. maar dit is discussie zonder end dus ik stop ermee maar wou het wel gewoon kwijt. denk er aan als je zo,n beest neemt gegroet.

  18. Grote schande dat ze die stink beesten zo maar los laten lopen. ” even met de sleutelbos” rammelen. het moet niet gekker worden. De hele dag lopen die beesten in een andere tuin te schijten. Zijn ze eindelijk weg worden ze herenigd. Mijn buurman was ook niet blij kat zat achter de duiven aan, nu zie ik de kat niet meer. rot dingen. ik zie ze ook wel eens op straat en dan moet ik nog remmen ook.

  19. Katten zijn vergelijkbaar met ongedierte! Ze schijten alsmaar van zich af en eigenaren kijken er niet naar om! Als een hond dit doet staat heel zwolle op zijn kop! Bijna overal in zwolle hangen vlaggen met afbeeldingen van honden met de tekst `mijn baasje ruimt op` laat ze er er een foto van een kat opzetten want die mensen voeren geen flikker uit! Ik heb er in mijn buurt ook last van! Ik woon zelf in de aalanden in het gebied roer-geul-niers-raam! Mijn tuin wordt bijna elke dag onder gescheten door die teringbeesten! Ik kan je wel wel vertellen, als ik er 1 betrap en ik krijg er 1 in mijn handen schop ik ze direct het dieren asiel in!

  20. En mensen alvast bij voorbaat noem mij geen dierenbeul! Dat ben ik allerminst! Maar dit onderwerp moet maar eens aan het licht worden gebracht bij de gemeente! Als ik mijn hond uitlaat of los laat op plekken waar het niet mag ( wat overigens nergens staat aangegeven) KRijg ik meteen een boete! En alle katten baasjes die te lui zijn een kattebal aan te schaffen hebben vrijbaan???

  21. Ik heb liever de kattendrol in de tuin van de eigenaar,maar nee alle buurtkatten moeten bij ons in de tuin.:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(

  22. Momenteel heb ik last van het geschijt van postduiven. Hier om de hoek zit een postduivenliefhebber die helemaal niet naar die dieren omkijkt. Als ik er één betrap dan gaat dat kreng naar de vogelopvang.

  23. @Chubby
    Beetje boel offtopic maar er staat wel aangegeven dat je je hond niet los mag laten lopen. Je kan dat vinden in de Plaatselijke Verordening op de website van de gemeente. Daarin staat ook dat er gebieden zijn waar je je hond wel los mag laten lopen en dat die wel aangegeven zijn.
    Je hoort je als burger gewoon te houden aan die Plaatselijke Verordening. Welke Zwollenaren dat ding kennen? Geen idee. Zou me zelfs niets verbazen als het gros niet eens weet van het bestaan. Ik ken het ding ook niet haver tot gort overigens.

    Ik heb geen hond en ik heb geen kat en heel bewust. Maar ik kan de ergernis van jou als hondenbezitter over katten goed voorstellen.

  24. Bericht door Chubby, op 15 augustus 2012 om 22:56
    Ik kan je wel wel vertellen, als ik er 1 betrap en ik krijg er 1 in mijn handen schop ik ze direct het dieren asiel in!

    Dan moet u best hard kunnen schoppen om ze van de Aalanden tot achter op de Marslanden te doen belanden heer Chubby.

  25. @ Chubby,

    Jij bent geen haar beter geeft zelf al aan dat je overal buiten laat schijten vaker vandaar de boete.

    Beetje kat begraaft netjes zijn poep daar zie jij niks van maar wel gratis zeer goede compost in jouw tuin voor bloemen en planten 8)

    Jij en die hond van jouw verdienen een schop 😀

  26. Onze katten blijven altijd binnen. Soms vind ik het wel jammer, want het lijkt me wel geinig om ze buiten te laten lopen. Maar aangezien dat niet aangelijnd wil (zodat je het direct ziet als ze zitten de schijten) kan dat dus niet. Want dan heb ik niet in de gaten wat ze uitvoeren.
    Ik heb geen last van mensen hun duiven, vissen in de vijver of kanaries in een voli?re, dus hoeven ze ook geen last te hebben van mijn katten.

    Wel heb ik last van de onverlaat die zijn/haar hond bij ons voor het huis op ons gazon laat schijten! Maar goed, wanneer ik erachter kom wie dat is weet ik waar ik de kattenbak een keer op de stoep kan leegkiepen 😉

  27. @blauwvinger.

    Ik ruim netjes de behoefte van mijn hond op! Zoals het gewoon hoort!
    En als je zon grote jongen bent kom die maar eens brengen dan voor mij en die hond me!

  28. @ Chubby,

    Goed zo zo hoort het.

    Jij wel eens in een kattendrol gestaan ???

    Katten poepen niet zomaar op straat,honden wel. Ik heb beiden gehad. Als katten ongedierte zijn wat zijn honden dan want katten zijn veel schoner dan welke hond dan ook 😮

  29. JA zeker, meerdere malen in de achtertuin! Katten zijn ongedierte smerig goor en zeer asociaal! Ik moet ze niet te pakken krijgen en jou al helemaal niet

  30. @Blauwvinger
    Je hebt wel een beetje een punt.
    Hond schijt op straat. Het ongedierte is dan het baasje wat het niet opruimt. Hond poept en baasje ruimt op? Niets aan de hand.
    Maar hoe zit het dan met katten en katteneigenaren?……….

    En ja, ik heb wel eens in kattendrollen gestaan of de gelegenheid gehad omdat je soms een debiele kat treft die net als een hond zich omdraait om dan even met de poten naar achteren te trappen in plaats van te begraven.
    Maar katten die op een gazon een drol neerleggen, kunnen niet begraven. Iets hoger gras en je kan gewoon in de kattenstront trappen hoor >:(
    Maar het is al vaker genoemd. Dat begraven ben ik ook niet zo happy mee. Ga lekker wroeten in de tuin… . ehm…. kattenstront….

  31. jullie praten allemaal mooi, maar wij zitten er maar mee. ik hou mijn hond toch ook aan de lijn tot ik bij het uitlaat prakje ben. en ruim dan de poep toch ook op. zou een mooie bak zijn ik haal een hond en laat hem overal rond lopen, bij u in de tuin, achter die stink katten aan, lekker spelen met de kinderen, dit is de omgedraaide wereld. ik heb standaard een emmer water klaar staan, als er eentje komt gooi ik hem nat. de buurman zegt dat ze daar een hekel aan hebben. wat dacht je een week later zit hij weer op de schutting.

  32. een tip voor iemand die er last van heeft, stroom draadje over de schutting. heeft de buurman ook, met zo’n kastje en daar schrikt de kat van. ik zeg nog tegen de buurman zet er maar 220 volt op.

    Ik heb het zelf niet, ik ga geen geld uit geven voor een andermans ongedierte.

  33. Gaat weer nergens over.

    Echt belachelijk hoe sommige mensen hier reageren. Grote Jongen hoor, als je zon klein beestje waar durft aan te doen. Echt heel stoer. Dat jullie kattenhaters zijn, dat snappen we nu wel. Maar overdrijven is ook een vak.

    @chubby, ik neem aan dat jouw hond net zo vals ik als jij bent

  34. Uit de meeste reacties blijkt maar weer hoe arrogant, hooghartig en pedant de mens is. Dat “recht” heeft hij zichzelf toegeëigend, want hij betaald immers ook huur/hypotheek en belasting. De hond, en in dit geval, de kat is een roofdier, en het zal hem een worst zijn wat je verdiend en hoeveel je spullen waard zijn. Wat voor hem telt is je energie. En wie heeft ooit deze dieren gedomesticeerd en tot huisdier gebombadeerd? Diezelfde mens voor zijn eigen gemak en behoeftes.
    @Plantje, Het is bewonderingswaardig dat jij je buren niet tot last wilt zijn, maar daarbij doe jij je katten ernstig te kort. Persoonlijk vind ik het zelfs dierenmishandeling. Groeten van een dierenliefhebber.

  35. Katten en honden hebben geen verstand maar sommige mensen ook niet:

    Bericht door Chubby, op 16 augustus 2012 om 14:05
    Ik moet ze niet te pakken krijgen en jou al helemaal niet

    😮

  36. @Robert

    hoe arrogant, hooghartig en pedant de mens is

    Daar val jij nu ook onder als je je als “dierengoeroe” beter vindt dan al die mensen die zogenaamd de dieren niet op de juiste manier bekijken.
    Ik hoorde eens iemand zeggen over varkens dat die niet “humaan” behandeld werden… het moet niet gekker worden! Dan weet je eigenlijk al hoe ik over dierenpolitie en partij voor de dieren denk, hoewel ik wel van dieren houd. Maar niet op die manier dat ik ze hetzelfde vind als mensen. Pedant? Duh!

Reacties zijn gesloten.