Oefenwedstrijd VV Berkum-SC Genemuiden

Zwolle – VV Berkum heeft in de laatste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen op eigen terrein een knappe 1-1 remise afgedwongen tegen topklasser SC Genemuiden. De bezoekers speelden lange tijd wat behoudend en flegmatiek. In de tweede helft kwam Berkum op voorsprong maar kort voor het einde dwong Genemuiden toch de gelijkmaker af.
In de eerste helft was Berkum vaak in balbezit maar de eerste echte kans was er na een kwartier voor Genemuiden, na een ongelukkige terugspeelbal in de defensie van de Zwolse hoofdklasser. Martijn Jansen kwam daardoor alleen voor keeper Mathijs Bouwhuis maar de Genemuiden-spits verzuimde om die buitenkans te verzilveren en zijn slappe inzet verdween naast het Zwolse doel. Berkum probeerde via onder meer Arjen Westrik en Chris van der Meulen de zwakke plekken te vinden in de Genemuider defensie, maar tot de rust wist keeper Albert Flier zijn doel goed schoon te houden.

In de tweede helft was lange tijd hetzelfde beeld te zien, maar zo’n 20 minuten voor het einde leek Berkum de wedstrijd naar zich toe te gaan trekken. Uit een in eerste instantie afgeslagen aanval kwam de bal bij aanvaller Bunyamin Özkök die van afstand flink uithaalde en zijn inzet in de hoek achter Flier zag verdwijnen: 1-0. Daarna kreeg de thuisclub nog een mooie kans om de voorsprong uit te breiden maar een goede kopbal van Dirk Muis werd al even fraai gered door Flier. Genemuiden liet zien niet met verlies uit Zwolle te willen vertrekken en zette in het slot van de wedstrijd nog extra aan. In eerste instantie belandde de bal nog op de paal achter doelman Bouwhuis maar enkele minuten voor het eindsignaal was Jacco Riemens succesvol toen zijn inzet met een fraaie boog in de Berkum-goal verdween, waarmee de 1-1 eindstand een feit was. Berkum heeft met dat resultaat een geslaagde oefenserie achter de rug. De Zwollenaren wonnen van zondaghoofdklasser Alcides en tweedeklasser CJV’ers en tegen de beide topklassers Excelsior ’31 en SC Genemuiden werd verdienstelijk gelijk gespeeld. Aanstaande zaterdag, 18 augustus, speelt Berkum op eigen terrein om 17.00 uur het eerste duel in de strijd om de Districtsbeker Oost tegen zondag-eersteklasser Achilles ’12 uit Hengelo. VV Berkum-SC Genemuiden, 14 augustus 2012 (oefenwedstrijd) Eindstand: 1-1 (0-0) Doelpunten: 71. Bunyamin Özkök (1-0), 87. Jacco Riemens (1-1)

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.