Open Huis SeniorWeb-Zwolle massaal bezocht

Zwolle – SeniorWebZwolle organiseerde op dinsdag 14 augustus een open huis in het computerlokaal van WijZ-locatie de Terp. Daar werden binnen drie uur meer dan driehonderd bezoekers verwelkomd.  Een aantal cursussen werd ter plekke volgeboekt. Het doel van de stichting om met lagere cursusprijzen meer deelnemers te trekken is hiermee ruimschoots gehaald.
De computerlessen in De Terp komen voort uit samenwerking van WijZ en de Stichting SeniorWeb-Zwolle. Het afgelopen voorjaar hebben de beide organisaties besloten om hun kosten dusdanig te beperken, dat de deelnemersbijdragen voor de computerlessen rigoureus naar beneden konden. Het doel daarbij was om er voor te zorgen dat cursussen en workshops voor iedereen in Zwolle toegankelijk blijven. De massale belangstelling wordt door beide organisaties gezien als een enorme stimulans om door te gaan op deze ingeslagen weg. Dat is belangrijk, met name om er voor te zorgen dat senioren blijven meedoen in de samenleving. Zo blijven zij via het internet op de hoogte van culturele en maatschappelijke ontwikkelingen  en kunnen zij hun contacten onderhouden.

SeniorWeb –Zwolle heeft al een lange historie. Door de jaren heen hebben duizenden Zwolse senioren hun eerste klikken gezet onder begeleiding van de stichting. Er wordt daarbij voornamelijk gebruik gemaakt van zelf ontwikkeld cursusmateriaal en ervaren docenten. Deze docenten zij niet alleen ervaren, maar ze hebben ook het inlevingsvermogen om senioren les te kunnen geven, vanwege het feit dat ze zelf ook wat ouder zijn. In WijZ-locatie de Terp biedt SeniorWeb-Zwolle diverse cursussen en workshops aan. Men kan zich nog aanmelden voor de cursussen Internet/email, website bouwen, fotobewerking, Excel, PowerPoint, werken met Word en meer dan tien verschillende workshops. De basiscursussen zijn volgeboekt, maar in januari is er weer plek. Voor aanmelden en informatie kan worden gebeld met SeniorWeb-Zwolle: 06-19446166. www.seniorwebzwolle.nl www.facebook.com/swzwolle

Artikel delen:

Reageer