Wijkboerderij de Klooienberg komt tot leven

Zwolle- In het kleurrijke Holtenbroek staat de prachtige, statige boerderij De Klooienberg. Deze eeuwenoude boerderij ligt idyllisch op de dijk aan het Zwarte Water. Door deze unieke plek en combinatie tussen de wijkboerderij van Travers Welzijn en de groene kinderopvang van Doomijn zal er veel aandacht zijn voor natuur educatieve programma’s voor jong en oud.

logowelzijnkort.jpg

In en rondom De Klooienberg worden de contouren zichtbaar van de verschillende ruimtes. Het afgelopen jaar heeft de boerderij zowel binnen als buiten een flinke facelift gekregen. Een groot deel hiervan is nu klaar. Aan een deel wordt nog hard gewerkt, zoals de uitbreiding van de tuin door de stadstuinders en een nieuwe plek voor de bijen van de imker.

Maar er blijven nog veel plekken van het terrein over die verder ingevuld moeten worden. Bewoners van de wijk Holtenbroek en daar buiten kunnen zich hiervoor inzetten en ideeën aandragen. Tijdens het openingsfeest van De Klooienberg, dat later dit jaar plaats vindt, zal met de hele wijk een insectenhotel gebouwd worden. Hiervoor worden de komende weken al voorbereidingen getroffen.

Op woensdagmiddag 26 september kunnen tussen 13.00 en 16.00 uur op de wijkboerderij de benodigde (oude) bouwmaterialen worden gebracht (stenen, balkjes, dakpannen, planken, bamboestokken enzovoort) voor het insectenhotel. Er wordt wel kritisch gekeken naar de bruikbaarheid van de materialen. Er kunnen daarom ook materialen geweigerd worden.

 

Breng leven in de boerderij en neem deel aan de bouw van het insectenhotel of andere activiteiten in en rondom de Klooienberg. Kijk voor meer informatie op www.traverswelzijn.nl/deklooienberg ofwww.doomijn.nl.

Artikel delen: