Optredens en reünie rond jubileum Zwols Popfront

Stichting Zwols Popfront bestaat dit jaar 25 jaar. Een jubileum dat zij uiteraard niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. In het kader van het jubileum zijn komend weekend diverse activiteiten. Hoofdmoot is, zoals je mag verwachten, muziek.

De aftrap vindt donderdag 31 mei plaats. Jongeren nemen bezit van het podium van Zwols Popfront. Tegelijkertijd vinden enkele workshops plaats in de oefenruimtes. Vrijdagavond 1 juni bestormen bands die oefenen in Popfront de binnenstad van Zwolle, onder het mom van Popfront bespeelt de binnenstad. Van metal tot akoestische luisterliedjes, van alles komt aan bod in de diverse deelnemende horecagelegenheden in hartje Zwolle. Met dit project laat Popfront zien wat zij muzikaal in huis heeft. En dat is heel wat!

Bij een jubileum hoort een reünie en die zal plaatsvinden op zaterdag 2 juni in Zwols Popfront. De (oud)vrijwilligers treffen hier elkaar vanaf 15.30 uur. Er is live-muziek en een audio-visuele expositie die 25 jaar Popfront in beeld brengt. ’s Avonds zijn er optredens van The Blitzers en De Kutpuberz, oude Popfrontbands die speciaal voor deze gelegenheid weer bij elkaar komen. DJ Tony kruipt vervolgens achter de draaitafel. Een bijzonder element aan deze dag is dat het nieuwe logo van Zwols Popfront wordt onthuld.

De aftrap van de festiviteiten wordt donderdagavond 31 mei gegeven. Tijdens deze muzikale avond staat de jeugd centraal. Gitaarleerlingen van Piet Hein Appelo, in de leeftijd van 13 tot 20 jaar, spelen zeer uiteenlopende stukken. Van unpluggedsessies tot metal. Een aantal kleine acts worden gevolgd door “Metal Militia”, een gitaarkwartet à la Apocalyptica, met een repertoire bestaande uit oud werk van Metallica. Tot slot speelt de viermansformatie “Liminal” hun eigen eigenzinnige alt-pop-rock.

Tegelijkertijd zijn er in de oefenruimtes workshops gitaar, basgitaar en keyboard spelen en grunten. De workshops worden verzorgd door muzikanten die zelf ook in bands zitten. Zij vertellen leuke ins & outs tijdens de introductie en laten natuurlijk zien hoe je het instrument bespeelt. Tip: neem een eigen instrument mee!

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer