Stratenfestival goed bezocht

Zwolle – De Zwolse binnenstad stond vrijdagavond 17 augustus in het teken van het stratenfestival die weer druk werd bezocht.

17-08-2012_stratenfestival_02.jpg 

Op het hoofdpodium aan de Ter Pelkwijkpark traden onder andere One, Two, Trio en de 3J’s op, de presentatie hiervan was in handen van moppentopperwinnaar Jeroen Smits. In totaal waren er 22 podia verspreid over de Zwolse binnenstad. Op de Eekwal was een braderie. De politie sprak van een gemoedelijke sfeer tijdens het evenement.

17-08-2012_stratenfestival_06.jpg  

17-08-2012_stratenfestival2.jpg  

17-08-2012_stratenfestival_03.jpg 

Via "Lees verder" meer foto’s

17-08-2012_stratenfestival_04.jpg 
17-08-2012_stratenfestival5.jpg
17-08-2012_stratenfestival4.jpg 
17-08-2012_stratenfestival6.jpg
17-08-2012_stratenfestival_08.jpg 
17-08-2012_stratenfestival7.jpg
17-08-2012_stratenfestival9.jpg
17-08-2012_stratenfestival_05.jpg
17-08-2012_stratenfestival_07.jpg 
 
Artikel delen:
Reacties 24
 1. Braderie op de Eekwal…. Er waren in totaal misschien 15 kraampjes…. Vond het erg tegenvallen, kan net zo goed helemaal weg…. Het was daar gisteravond erg rustig. Maar ik had toch wel meer kraampjes verwacht, het wordt elk jaar minder of niet? Erg jammer…


  ⚠️ Meld

 2. Nou Martine, sla alvast een voorraadje verkoopwaar in aankomend jaar en ga er zelf eens staan! Kunnen wij genieten van 16 kraampjes
  8)


  ⚠️ Meld

 3. Maar ik had toch wel meer kraampjes verwacht, het wordt elk jaar minder of niet? Erg jammer

  en dan is dit HET hoofdpodium

  koos was geweldig,
  naar zijn optreden liep ook de hele meute weg 8)


  ⚠️ Meld

 4. Martine ga er zelf eens een hele dag met een kraam staan er zijn veel kijkers maar weinig kopers.En de kraam huren kost je dan nog meer dan je verdient hebt.Ze gooien je dood met die braderieën in de zomer en het is allemaal hetzelfde koopwaar waar je ook komt


  ⚠️ Meld

 5. Ik met martine hier wel gelijk in geven maar helaas dit is al jaren zo. Vroeger bestond het stratenfestival uit bijna alleen maar kramen. Elke winkelier uit de binnenstad deed bijna mee maar helaas die charme is er af. Tegenwoordig bestaat het stratenfestival alleen nog uit de kermis en wat B artiesten. Dit noemen ze dan gezellig want er word flink gezopen. De antwoorden de volgende dag kan je zo invullen. Hey hoe was het gisteren? ja druk man drukker dan vorig jaar. Misschien komt die charme ooit nog eens terug maar vrees het ergste.


  ⚠️ Meld

 6. ik vond er niks aan, de braderie was een grote aanfluiting en absoluut geen braderie te noemen..
  . de kermis was een grote bonk met herrie, hen medelijden met de mensen die het wel aandurfden om buiten op een terrasje gezellig uit eten te gaan, je zag de mensen moeite doen om op een normale manier met elkaar te kunnen praten. en die muziekbandjes was oom niet veel bijzonders.


  ⚠️ Meld

 7. @Kees, kortom jij gaat volgend jaar niet meer heen.
  Vond het weer erg gezellig, vooral op het Bethlehemkerkplein, en op de Nieuwe markt.


  ⚠️ Meld

 8. Muziek was over het algemeen weer van het gebruikelijke dieptrieste niveau. Maar toch nog wat kunnen vinden en nog goed vermaakt.
  Alleen die programmering was zo nu en dan wat slecht. Duidelijk ervaren artiesten met veel toeschouwers op kleine hoekjes waardoor het verschrikkelijk proppen is en die Rene Froger imitator die verschrikkelijk vals zingt op een mainstage, waar het vooral druk was op alle straten er omheen om zo snel mogelijk weg te komen.


  ⚠️ Meld

 9. De Fax stond binnen te spelen in Proeflokaal !! Ja je leest het goed:binnen, waarom geen podium ? Of was de vergunning te duur ? Bier bestellen duurde ook een eeuwigheid. Al met al…gaat het met het jaar achteruit ! Waar is de tijd van Kerkplein, met div.A artiesten, met als klap op de vuurpijl bv Borsato. Die kermis is een grote ergernis met dat lawaai ….


  ⚠️ Meld

 10. The Fax stond inderdaad binnen te spelen, er was geen vergunning verleent ivm route van hulpdiensten ingeval van calamiteiten. Een beetje jammer want buiten kwamen ze beter tot hun recht! Maarja volgend jaar lekker buiten weer 😉


  ⚠️ Meld

 11. Hoe dan ook, men is ontevreden over Zwolle. Deze kermis moet zeer grondig op de schop met een ander kermisteam… Ze hebben mensen nodig met affiniteit voor de kermis, geen prutsers die de hele dag bij de koffie automaat hangen en onder werktijd voor de gein elkaars toetsenbord en muizen verwisselen. Ze presteren het daar om 3 funhouses te plaatsen, de snackkraam tegenover de Febo te zetten en een trip verstopt achter de Flying Bob… De ambtenaren in Zwolle hebben duidelijk weinig feeling voor de kermis. Als ik een exploitant was zou ik deze kermis daarom ook met een grote boog mijden… Ik vind het ook niet erg verwonderlijk dat er nu al enkele exploitanten vertrekken. Zwolle verdient het niet en dat moet het Zwolse kermisteam maar eens voelen. Ze helpen zo hun eigen kermis om zeep.


  ⚠️ Meld

 12. Inderdaad, de kermis(opstelling) is de laatste jaren ontzettend achteruit gegaan. De melkmarkt is een ongeinspireerde, ongezellige rij kramen. Vorig jaar met stomme verbazing staan kijken dat er een kraam pontificaal voor het Swolsch cafe was gezet, dat was dit jaar dus iets beter. Niet dat ik daar regelmatig vertoef maar vond het behoorlijk idioot voor die exploitant. Wat betreft drukte op kleine hoeken daar zijn de diegenen die verantwoordelijk zijn voor de plaatsingen erg goed in. Dat zie je ook elk jaar weer op de Blauwvingerdagen, altijd de drukste kramen op het nauwste stukje van de Diezerstraat. Tijd voor een nieuwe ploeg voor beide evenementen die er meer kijk op hebben a la de mensen van een aantal jaren geleden.


  ⚠️ Meld

 13. @martine. 2 jaar geleden heb ik daar ook gestaan op de braderie ik moest 75 euro betalen voor een kraam en wat al eerder werd aangegeven er zijn meer kijkers dan kopers en wij als verkoper staan er toch om ons brood te verdienen.


  ⚠️ Meld

 14. hmm als een kraam 75 euro kost op de braderie, dan kan ik me wel voorstellen, dat er steeds minder animo voor is, je moet aardig wat verkopen wil je er dan winst uit halen


  ⚠️ Meld

 15. ik vindt ook dat het met de jaren achteruit gaat .op sommige punten in het centrum was het redelijk gezellig maar opheel veelplekken was totaal geen sfeer laat staan dat er wat tedoen was.een paar jaar geleden was de hele binnenstad een grote sfeer van gezelligheid en muziek en dan ook nog de prijs van het bier het was niet duurder maar de glazen vele malen kleiner dan jaren geleden.


  ⚠️ Meld

 16. Tijdje niet geweest op stratenfestival. Was verwonderd over “de rust” in de stad, oorzaak vakantie? Of dat de podia wat verder uit elkaar zijn gelokaliseerd? Aan de ene kant lekker, geen gedrang meer, maar nu enigszins sfeerloos. Over kwaliteit van de muziek geen oordeel, voor mij gaat het om mix van hapje, drankje, muziek, bekenden zien en spreken. De kermis vind ik een echt sfeerloos geheel, met name op Grote Kerkplein maar min of meer ook op de Melkmarkt. Het lijkt me tijd worden voor Gemeente, Kermisexploitanten en andere belanghebbenden de koppen heel snel bij elkaar te steken, want de teloorgang is ingezet.

  Gr. Marion


  ⚠️ Meld

 17. Wat een gezeik! Ik vond het machtig gezellig en er waren her en der best goede artiesten te vinden. Met name The Cool Quest was ontzettend geweldig! 🙂


  ⚠️ Meld

 18. Het Stratenfestival is al jaren een aanfluiting. Veel B-artiesten net als op Konininnedag. Ieder jaar dezelfde artiesten. Een stad als Zwole verdient beter!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.