Chat Log 56

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 57 ) te voorzien. Ga gerust je gang! 

 Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 544
 1. Maar ach, we doen er eigenlijk niet meer aan (toch?), maar toen ik het verse log zag, kon ik me niet beheersen. For old times sake, zullen we maar zeggen.

 2. @Admin, nee deze kwaliteit dicht ik mezelf niet toe.
  Maar ik zag je naam opeens weer online komen, en had al een poosje andere namen gezien.

 3. Ernstig!>:(
  Van RTV Oost

  Auto rijdt door naar aanrijden bejaarde

  De politie is op zoek naar een kleine grijze auto. Het voertuig was vanochtend betrokken bij een aanrijding met een bejaarde fietsster in Zwolle.

  Het ongeval vond rond kwart voor tien plaats op de kruising van de Assendorperstraat met de Luttenbergstraat. De auto reed door in de richting van het centrum van Zwolle. Het slachtoffer, een 74-jarige vrouw, hield hoofd- en beenletsel over aan de aanrijding. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 4. Ik vind de kruising voor linksafslaand verkeer op die plek lastig, Berend. Het gaat hier niet alleen om het ongeval, maar ook om het schofterige doorrijden ipv hulp bieden.

 5. @ Dame, inderdaad, ben zelf nog lekker een weekje vrij. Zondag verjaardag vieren, van de jongste, die wordt volgende week al weer 17.
  Je wordt ouder mama, via thuisafgehaald taart besteld, ben benieuwd.

 6. @janD, nee is het is echt Thuisafgehaald.nl.
  @Dame, zelf bakken doe ik wel eens, maar niet zo vaak.
  Vind hapjes maken daar in tegen wel erg leuk om te doen.

 7. Dan wil ik wel eens wat ideeën voor hapjes van je Ingrid; ik ben niet zo creatief op dat punt. Of kan dat niet op dit chatlog, moeten we een apart culinair log voor zoiets beginnen? 😉

 8. JeanJacques, vandaag heb ik een drukke dag gehad maar heb vanavond toch nog wat tijd vrij kunnen maken om in de stad te dineren. Ben net thuis en heb gebistroot bij Bonne Femme. Deze bistro zal u ongetwijfeld bekend voorkomen en wellicht ook wel in de smaak vallen. Het was een keer wat anders dan Italiaans en heb er wel lekker gegeten, maar ik prefereer de Italiaanse keuken nog steeds boven de Franse.

 9. Nu schiet me opeens ook weer te binnen dat Eva hier eens een recept van een lekker (vis)gerecht heeft gedeeld. We hebben er hier thuis toen van gesmuld, maar daarna heb ik het niet meer gemaakt. Wil ik nog wel eens gaan doen maar heb geen idee meer hoe het moet, dus Eva; als je nog weet welke recept ik bedoel…

 10. Ik maak vaak:
  wrap met zalm.
  gerookte kip op een plakje stokbrood met zelfgemaakte pesto
  cherry tomaatje met bolletje mozzerella en bassilicum op een prikker.
  roomkaasrolletjes.
  gehaktballetjes.

  Voor de kinderen:
  bladerdeeg met een knakworstje er in
  bladerdeed met een minikroketje er in voor een miniragout broodje.

  En ik blader vaak wat rond bijv op de site van 24 kitchen.
  knakworstjes in bladerdees

 11. JanD, als je af wilt slanken dan kun je beter met mij uit gaan eten dan dat je toegeeft aan die hapjes die hier worden voorgeschoteld.;):);D

 12. Toen mijn zoon bij de jeugdtuinen zat kwam ie ook eens met een hele zak bieten thuis. De beroerdste niet, heb ik driemaal een gerecht ermee gemaakt, klassiek, een soort chips en iets dat ik heb verdrongen. Ik vind er een grondsmaak aanzitten. Kan zijn dat ik iets fout heb gedaan in de bereiding, maar dat hoor ik dan wel.

 13. @Bernard, ik las het. Je had een bedankje achter gelaten. Ben beniewd hoe dit zal bevallen. Deze dame heeft voornamelijk gebak bij haar assortiment staan. Dus bakken zal haar hobby wel zijn.

  @Dame, iets kaneel toevoegen naar dat je het gekookt hebt haalt de grondsmaak weg.

 14. Ben ik helemaal met je eens, en ze breiden steeds verder uit met mogelijkheden. Eerst moest je wachten, wat er werd aangboden. Nu kunnen de koks er maaltijden opzetten, waarvoor jij als afhaler een verzoek voor een bepaalde dag kunt doen. Heb ik ook met het gebak gedaan.

 15. Bericht door Assendörper, op 20 augustus 2012 om 23:36
  JanD, als je af wilt slanken dan kun je beter met mij uit gaan eten dan dat je toegeeft aan die hapjes die hier worden voorgeschoteld

  Assie, wie zegt dat ik wil afslanken ?:)

 16. Dat heb ik natuurlijk fout gedaan! Bedankt, Drama. Weet niet of er nog een gelegenheid komt, maar als dat zo is, dan ook ik zeker de afwasborstel.

 17. Bericht door ingrid, op 20 augustus 2012 om 23:56

  Ja Bernard, sommige hier hebben geen vakantie meer. En aan jou “vakantie”kunnen de meesten nog niet tippen.
  Bevalt het trouwens?

  Nee dat is waar. Ja, het bevalt goed. Maar het is wel een heel andere levensstijl. Als je werkt wordt je geleefd. Nu moet je het zelf doen. Was wel even wennen.

 18. Nee, alleen maar dingen die ook weer aflopen. Heb in de zomervakantie de hond van mensen uit Arnhem in huis gehad. Een die ontzettend veel moest lopen… Daar gaat dan aardig wat tijd in zitten. Straks in september begint het schaken weer. Eigenlijk nu al. Moet nog een wervend stukje daarvoor hier op WLZ schrijven.

 19. Nee dat hoop ik ook niet. Zelfs Rana Berends heeft al gereageerd.
  Zal de rest van de Zwolse politici volgen?
  Zou anders zeggen, wanneer het niet fatsoenlijk blijft slotje erop.

 20. @Appie; Bedoel je kabeljauw in bladerdeeg?? Welnu, even in een notedop (ben net wakker):

  Per persoon:
  Leg op een plak bladerdeeg een blok kabeljauwfilet (van de diepvries). Doe hier Paturain / Miree / oid bovenop (ongeveer een kwart bakje). Pak een volgende plak bladerdeeg en rek deze aan alle kanten wat uit. Leg het bovenop de bladerdeeg met kabeljauw en druk het met een vork stevig aan op het andere bladerdeeg, maak dus rondom allemaal vorkstreepjes, zodat je een mooi vierkant pakketje krijgt zonder luchtgaten. Bestrijk het met geklutste ei. Dan in de oven. Op zo’n 200 graden en dan ongeveer 20 tot 45 minuten wachten (hangt van de oven af). Maar als de korst mooi bruin is, is het klaar. Salade er bij. Het vult als een tierelier. Voorzichtig, de Paturain is loeiheet… Eet smakelijk.

 21. Heer Assendörper.

  U bent wel een smulpaap zo te zien.
  Ik wil u er wel op wijzen dat, mochten wij tot overeenstemming komen over uw aanstelling tot rentmeester, u gerust een hapje mee moogt eten.
  De voorraadkasten en de wijnkelders zijn rijkelijk gevuld op mijn majestueuze landgoed en dezen zullen dan ook onder uw toezicht vallen.
  Echter, er is een aantal zeer delicate wijnen welke niet aangebroken mag worden zonder mijn toestemming, maar daar zal ik u tegen die tijd dan wel nader op wijzen.

  Binnen enkele dagen zal de ballotagecommissie bijeen komen om te oordelen over uw voordracht voor het lidmaatschap van de sociëteit.
  De overige leden verkeren al in een jubelstemming, want in de wandelgangen klinkt de overtuiging door dat u opgenomen zult gaan worden in ons midden.

  Overigens, met een bonne femme ga ik meestal ook wel lekker eten, maar daarna wordt het altijd tijd voor de serieuzere zaken met het vrouwelijk schoon.

 22. Ow enneh… Voor de lekkerbekken onder ons een slimme light-tip.

  Bij het maken van kwarktaart kan je gewoon de instructies op de doos volgen. Echter, gebruik GEEN slagroom maar 200 ml vruchtenlimonade. NIEMAND mist de slagroom en iedereen smikkelt heerlijk.

 23. maar daarna wordt het altijd tijd voor de serieuzere zaken met het vrouwelijk schoon.

  Mmmmmm, dat klinkt goed “show me the curves that can drive a man crazy!”

 24. maar daarna wordt het altijd tijd voor de serieuzere zaken met het vrouwelijk schoon.

  En vergeet ook de andere roesmiddelen niet, monsieur Rousseau!

 25. De voorraadkasten en de wijnkelders zijn rijkelijk gevuld op mijn majestueuze landgoed en dezen zullen dan ook onder uw toezicht vallen.

  Monsieur Rousseau,

  Gezien uw reacties op het politieke log, en dan met name jegens VVD’er, gecombineerd met onder meer de bovenstaande quote, komt het mij voor dat u een salonsocialist bent, maar u mag me rustig corrigeren indien u dat nodig acht.

 26. Monsieur Joppuh.

  Het door u gepresenteerde wedstrijdprogramma van SV Meppen wordt door mij bijzonder op prijs gesteld.
  Ik ben u daar zeer erkentelijk voor!

  Nee, een salonsocialist ben ik niet.

  Om mij enigszins te kunnen duiden op politiek terrein, kunt u wellicht de volgende links eens rustig door lezen:

  Het maatschappelijk verdrag

  Sociaal contract

  Het lijkt mij u wel toevertrouwd dat u dit op een juiste wijze weet te interpreteren.
  Want volgens mij zijn uw lees- en leervermogens nog van een hoogstaand niveau, in tegenstelling tot dat van niet nader te noemen personen die overduidelijk lijden onder het te intensieve computer- en internetgebruik.

 27. Gatverdamma JeanJacques Rousseau, praat toch eens normaal en doe niet zo absurd moeilijk met jezelf verwoorden. En nee, ik ga hier niet verder op in, dit is een eenzijdige opmerking.

 28. Want volgens mij zijn uw lees- en leervermogens nog van een hoogstaand niveau, in tegenstelling tot dat van niet nader te noemen personen die overduidelijk lijden onder het te intensieve computer- en internetgebruik.

  Dank voor het in mij gestelde vertrouwen Jean Jacques, gezien uw nickname had ik natuurlijk dat van het sociale contract al wel kunnen duiden. Het verklaart voor mij ten dele waarom u ver van het liberalisme afstaat.

  Overigens wijst de geschiedenis uit dat altijd weer het schip door de wal gekeerd is. In de huidige tijd van grote fusies en overnames en de daarmee gepaard gaande ondoorzichtigheid betekent dat er als reactie hierop uiteindelijk weer een behoefte zal ontstaan naar het tegendeel. Het is een kwestie van tijd en niemand kan voorspellen of, wanneer, en over hoeveel tijd dit gerealiseerd is.

 29. Monsieur Joppuh.

  Het liberalisme is in de kern niet verkeerd, maar is gekaapt door de neo-liberalen die hun verblinde volgelingen hebben geïndoctrineerd en daarmee verleid tot egoïsme en egocentrisme.
  Een ieder heeft het recht en de vrijheid om te ondernemen, maar dient tevens zorg te dragen voor anderen in onze samenleving.
  Socialisme echter, tracht dat recht en die vrijheid zoveel mogelijk te beknotten en iedereen zo afhankelijk mogelijk te maken van de staat.

  Maar eigenlijk is dit iets voor het politieke log, m’n beste.

  Maar past u toch vooral op, monsieur Joppuh.
  Want ook uw taalgebruik is bloemrijk te noemen en dat wekt zeer waarschijnlijk de toorn van Tim.

 30. Een kleine correctie ter nadere verduidelijking:

  Een ieder heeft het recht en de vrijheid om te ondernemen, maar dient tevens zorg te dragen voor (anderen in) onze samenleving.

 31. Want ook uw taalgebruik is bloemrijk te noemen en dat wekt zeer waarschijnlijk de toorn van Tim.

  Mijn beste Jean Jacques, de toorn van Tim vrees ik niet en ik prefereer een compliment van u.

  Uw uiteenzetting over de kern van het liberalisme en dan met name de vrijheid van ondernemen spreekt mij aan. De zorg voor anderen in de samenleving ook. Inderdaad zou dit meer iets voor het politieke log zijn.

  Zelfs in een socialistische dictatuur als Cuba ziet men in dat er enige vrijheid van ondernemen dient te zijn. Men voert dit ook langs de weg van de langzame geleidelijkheid door.

 32. Wat was u vanochtend weer vroeg uit de veren JeanJacques. Bent u altijd zo vroeg omdat u het maximale uit de dag wilt halen of slaapt u slecht?

  Als ik word aangesteld dan staat mij dat toezicht over de voorraadkasten en wijnkelders wel aan want ik ben inderdaad een smulpaap. Het is wel nodig mij te wijzen op die delicate wijnen want ik proef het verschil niet tussen een delicate- of huiswijn.

  Het zou mooi zijn als de ballotagecommissie nog vóór het weekend een beslissing neemt over mijn eventuele lidmaatschap van de sociëteit die heel hoog staat aangeschreven onder de notabelen in Zwolle.

  Eet u vaak buiten de deur met een bonne femme of gebeurt dat meestal op uw landgoed?

 33. Een ieder heeft het recht en de vrijheid om te ondernemen, maar dient tevens zorg te dragen voor anderen in onze samenleving.

  Een soort van sociliberalisme dus.;)

 34. Assendörper, ik verheug me op jouw lidmaatschap van de sociëteit. E.e.a. is een oprechte felicitatie waard en dient naar mijn bescheiden mening op gepaste wijze gevierd te worden.

  Verder heb ik het wedstrijdprogramma van de SV Meppen weten te bemachtigen via de club website. Het lijkt me een goed idee om een thuiswedstrijd te bezoeken aldaar met oprechte liefhebbers als Jean Jacques Rousseau en jij.

 35. Joppuh, zoals het er nu naar uitziet kan mij dat lidmaatschap bijna niet meer ontgaan. De meeste leden volgen WLZ en zijn goed te spreken over mij maar weet zeker dat JeanJaques ook een goed woordje voor mij heeft gedaan bij de overige leden. Dat lidmaatschap zal zeker gevierd worden en neem aan dat JeanJaques dan ook van de partij zal zijn.

  In welke klasse voetbalt Meppen en waar komt die club vandaan? Ik kan me niet herinneren dat ik ooit tegen een Meppen heb gevoetbald.

 36. In de Regionalliga Nord Assendörper! En, zoals de naam reeds doet vermoeden komen ze uit het pittoresk gelegen Meppen, hier slechts een uurtje rijden vandaan.

 37. Via Google heb ik gezocht naar Meppen en kwam terecht bij een plaatsje in de buurt van Coevorden met amper 400 inwoners. Ik dacht eerst dat jij die plaats bedoelde maar zie nu dat jij het over Meppen in Duitsland hebt. Wat is er zo bijzonder aan die SV Meppen in Duitsland?

 38. Assendörper, het gaat om de gemoedelijke sfeer die je in de lagere regionen aantreft, het voetbal is nog geen commercieel gedrocht geworden zoals bv Champions League of diverse landelijke hoofdcompetities. Je kan er nog heerlijk met bier und wurst genieten, dat moet je toch aanspreken.

 39. Joppuh, zoals je inmiddels wel zult weten, gaat mijn voorkeur uit naar de Italiaanse keuken maar kan ook heel goed genieten van die grote pullen bier met een bratwurst er bij.

  Ik ga nu sluiten want moet morgen wat eerder aan de bak.

 40. Blegh! Ik kijk nu naar een of andere chevroletreclame, waarbij allerhande insecten het zeer prettig vonden om op het rooster mee te rijden. Yuk!! Daar moet je toch niet aan denken?? Dat is toch niet een manier om een auto te verkopen???

 41. @Eva, vind de reclame op zich wel grappig. Maar hoe ze met deze reclame de consument over willen halen deze auto te kopen. Weet niet eens over welk merk auto het gaat. Terwijl ik de reclame al een paar keer langs heb zien komen.

 42. Dame
  Bericht door Dame, op 21 augustus 2012 om 19:47
  Ha Tim, druk aan het werk geweest? Doe je niet mee aan de introductiefestiviteiten?
  Eva
  Bericht door Eva, op 21 augustus 2012 om 20:04
  Ha, die Tim. Heb je eigenlijk wel GRASweek nog??

  GRASweek bestaat niet meer, da’s nu de BRUISweek. (van Buro Ruis). Nee, introductie hoeft niet meer, 2 jaar intro in je “thuis”stad, is me wat te gortig 😉

 43. Nee hoor, want ik wist dat Tim zijn eerste jaar gehaald heeft. Als leiding lijkt het me nog leuker dan als eerstejaars, dan hoef je tenminste niet gek te doen…;)

 44. Goedemorgen. Het was alweer vroeg vanmorgen. Om half 5 is een vriendin bevallen en we hebben anderhalve dag enorm met haar meegeleefd via facebook en whatsapp, totdat dus om half 5 vanmorgen het verlossende woord kwam: Een pracht van een zoon..

 45. Monsieur Rousseau!

  Zwolle Zuid: Neem op de rotonde de 1ste afslag de oprit naar A28 op richting Meppel
  1,4 km
  Voeg in op A28
  40,7 km
  Weg vervolgen naar A37
  U gaat Duitsland binnen
  42,0 km
  Weg vervolgen naar B402
  15,9 km
  Flauwe bocht naar rechts richting Lathener Straþe
  220 m
  Neem op de rotonde de 2e afslag naar Lathener Straþe
  650 m
  Sla linksaf naar de Am Stadion
  20 m
  Neem de 1e afslag rechts om op de Am Stadion te blijven
  U vindt uw bestemming links
  55 m

  Vivaris Arena Emsland
  Vivaris Arena Emsland
  Lathener Straþe 15A, 49716 Meppen, Duitsland
  Opslaan in Mijn kaarten Gesch. brandstofkosten: ??15.97

 46. Bericht door drama, op 21 augustus 2012 om 22:48
  @Assie ; ben nogmaals benieuwd welke soos zo’n would-be figuur ooit als lid heeft geaccepteerd

  Drama, ben ook benieuwd in welke sociëteit dat selecte gezelschap altijd bij elkaar komt maar ben natuurlijk nog nieuwsgieriger naar wie allemaal tot dat gezelschap behoort. Neem van mij maar aan dat een aantal kopstukken uit onze stad zich in dat gezelschap begeeft.

 47. Volgens mij is er maar één sociëteit, studenten- en ouderensociëteiten daargelaten. De sociëteit waar ik het over heb bevindt zich de Koestraat.

 48. Ik ben daar wel eens binnen geweest Joppuh, toen ik nog bij de buren werkte, would-be figuren is niet de term die in mijn hoofd opkomt bij deze mensen.. 😉

 49. @Tim.

  Bedankt voor dat hartelijke en zeer warme welkom dat ik van jou mocht krijgen gisteren.
  Schijnt nogal normaal gevonden worden hier om buitenstaanders zo te verwennen bij hun entree.

  Maar je liet doorschemeren een oudgediende te zijn, is het niet?

  Ken je ‘Aecis’ nog?
  En ‘Gezellig’?

  Ik vroeg het al eens aan een ander van de illustere groep die hier nogal invloedrijk schijnt te zijn, maar niemand kent hen nog.

  Toch vreemd, vind je niet?
  Of zou het kunnen dat mensen dingen vergeten door een te intensief computer- en internetgebruik?
  Wat denk jij?

 50. Hoi JeanJacques Rousseau,

  Gezellig ken ik nog zeker wel, die heb ik ook in het echte leven voorbij zien komen. Dus zonder beeldscherm ertussen. De andere naam klinkt me niet bekend in de oren.

 51. Goedemorgen monsieur Joppuh.

  Het is kwart voor zes en u zult vast wel zitten te genieten van een kop cubakoffie.
  Krantje erbij?

  Met u als navigator en reisleider zal de reis naar SV Meppen vlekkeloos verlopen.
  We zullen e.e.a. moeten gaan concretiseren.
  Weet u ook al of er verdere animo is om zulks te ondernemen?

 52. Heer Assendörper.

  U kent toch het spreekwoord: ‘De morgenstond heeft goud in den mond’?

  Wel nu, zeker vanuit de chambre-en-suite is het optimaal genieten van de rijzende zon des ochtends.
  De grote raampartijen bieden een magistraal uitzicht over de weidse landerijen, bossen en waterpartijen die mijn landhuis omgeven.
  Vooral als de laaghangende mistflarden door de zonnestralen beschenen worden, en langzaamaan verdreven worden, geeft dat een welhaast mysterieuze sfeer.
  U zult dit wel bemerken als u in dienst getreden bent.

  U hoeft zich geen zorgen te maken over de verschillende wijnen, want ik zal u inwijden in de geheimen der vinologie en u zult uzelf daarna sommelier mogen noemen.
  Na uw aanstaande inauguratie bij de sociëteit zult u met de door u opgedane kennis der wijnen een voorname gesprekspartner zijn voor de overige leden.
  Dezen appreciëren dergelijke kennis en uw aanzien onder hen zal als de opkomende ochtendzon rijzen.

  Ik wens u voor vandaag een bijzonder prettige schoffeldag toe.

 53. @Tim.

  Uiteraard staat het je vrij om mensen te begroeten zoals jij zelf wilt, maar om bij een eerste keer aan te heffen met: Gatverdamma JeanJacques Rousseau, praat toch eens normaal en doe niet zo absurd moeilijk met jezelf verwoorden, getuigt mijns inziens niet echt van een beschaafd welkomstwoord.

  Wellicht doe je er verstandig aan om het voorbeeld van bijvoorbeeld een heer Assendörper te volgen, want ondanks diens ‘eenvoudige’ professie van schoffelaar weet hij de treden van de sociale en maatschappelijke ladder gezwind te beklimmen.
  Ik schrijf hier bewust ‘eenvoudige’, want het algemeen aanzien van schoffelaars is niet erg hoog, maar het vergt wel een fenomenale kennis der flora om dit beroep goed uit te kunnen oefenen.
  Heer Assendörper weet de beroepsgroep echter in een hoger aanzien en een stralend daglicht te plaatsen.
  Voorwaar een prestatie van formaat!

  De kennis en inzichten van heer Assendörper nemen met het klimmen der jaren significant toe door de vele ervaringen die op zijn gedaan in de praktijk.
  Niet door te intensief computer- en internetgebruik, want dat doet de lees- en leervermogens ernstig afnemen.
  Daardoor lijken en worden sommige woorden en zinnen steeds moeilijker te begrijpen.

  Wat is jouw bijdrage aan de maatschappij tot op dit moment?

 54. Met u als navigator en reisleider zal de reis naar SV Meppen vlekkeloos verlopen.
  We zullen e.e.a. moeten gaan concretiseren.
  Weet u ook al of er verdere animo is om zulks te ondernemen?

  Goedenmorgen heer Rousseau,

  Momenteel verblijf ik in het pittoreske zuid-Limburg, Heerlen om exact te duiden.

  En wat uw vraag betreft, het lijkt mij verstandig het wedstrijdprogramma te raadplegen en dan te inventariseren wie er mee wil. Zelf denk ik dat een select gezelschap van 3 volstaat, dus als Assendorper interesse heeft zou dat mooi zijn!

 55. Vooralsnog zie ik de volgende mogelijkheden monsieur Rousseau!

  5So, 02.09.201215:00HVfR Neum?nster 1.Platz
  7So, 16.09.201215:00HVfB Oldenburg 14.Platz
  9So, 30.09.201218:00HBSV Schwarz-Weiþ Rehden
  11So, 14.10.201215:00HVfB L?beck

  Waarbij zondag om 18.00 niet echt mijn voorkeur heeft.

  Maar Neum?nster en VfB (Verein fur Bewegungsspiele) Oldenburg lijken mij interessante opponenten, zegt u het maar!

 56. Persoonlijk moest ik erg lachen over de spontane bewoordingen van Tim’s reactie van 21 augustus 19.05 uur. Ieder vogeltje zingt zoals die gebekt is. Het gezang van Tim bevalt mij zeer.:)

 57. Ik wil het toch even opnemen voor monsieur Rousseau die iedereen in correcte bewoordingen van repliek dient. Zelf probeer ik anderen zoveel mogelijk in hun waarde te laten. Ik herinner me dat ik in mijn eerste reactie naar Jean Jacques Rousseau toe de eerste keer expres zijn nickname verbasterde in Clouseau en was aangenaam verrast door de humoristische wijze waarop hij hiermee omging. Vergeleken met de quote van Tim (hoewel oprecht gemeend, maar gelardeerd met n vleugje frust, dat wel) geef ik dan toch de voorkeur aan het vocabulaire van Jean Jacques, ook klinkt het wat deftiger dan de doorsnee reacties alhier!

 58. Bedankt luchtmacht, dat we in Zuid bijna een hartverzakking kregen dankzij de laagvliegende straaljagers.
  Doe dat aub bij de zee, zo laag vliegen, toch niet boven woonwijken?>:(

 59. Wat is jouw bijdrage aan de maatschappij tot op dit moment?

  Mag ik jou vragen waarom ik jou dat zou moeten vertellen? Ik denk dat, ik neem een geheel willekeurig voorbeeld, collecteren een grotere bijdrage aan de maatschappij levert dan dit onzinnige taalgebruik. Gegroet.

 60. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 22 augustus 2012 om 21:56

  Ken je ‘Aecis’ nog?
  En ‘Gezellig’?

  Ik vroeg het al eens aan een ander van de illustere groep die hier nogal invloedrijk schijnt te zijn, maar niemand kent hen nog.

  Nou, niemand?
  En vergeet dan ook niet ‘ghehe’ te noemen.

 61. Ik denk dat, ik neem een geheel willekeurig voorbeeld, collecteren een grotere bijdrage aan de maatschappij levert dan dit onzinnige taalgebruik. Gegroet.

  Als dat betekent dat jouw bijdrage bestaat uit collecteren kun je dat toch gewoon antwoorden ipv te suggereren? Nu moeten we maar gissen en als het waar is verdien je daar respect voor.

 62. Joppuh, een voorbeeld is in dit geval gerelateerd aan de werkelijkheid. En ja, ik ben er wel trots op. Er zijn niet veel jongvolwassenen die met collectebus rondgaan. Maar ik loop er niet mee te koop, ik vind dat niet belangrijk. Ik doe het niet om mezelf op te hemelen, maar voor het doel. Vandaar dat ik ook niet te koop loop met donaties aan goede doelen, gewoon, omdat ik dat niet nodig vind.

 63. Vind Quiche ook er lekker, had er nog nooit zelf één gemaakt. Hij is goed gelukt, maar er is vrij veel vocht vrij gekomen. Ondanks dat ik de gebakken groente die er in zit, eerst heb laten uitlekken. Eens kijken/lezen of daar een oplossing voor is.

 64. @Appie, een quiche, met brie,paprika ,courgette en dan kaas ei melk enz.
  Las net op een site ook, beetje paneermeel, en ongeklopt eiwit op de bodem, zodat deze gelijk wordt afgesloten. Maar eens proberen.

 65. Net thuis van een rondje Nederland. Ik bedacht net dat ik als ik doorgereden had, vanavond ook in Parijs had kunnen. En dan morgenochtend: Paris s’veille.
  Maar allee, het eigen bed lokt ook wel.

 66. Tim, hoe ervaar jij het collecteren? Ik vind het een behoorlijk vervelende klus door de reactie die je van sommigen krijgt. Ik deel mensen ook in in de wijze waarop ze ‘nee’ zeggen: gewoon fatsoenlijk of met een hoop woorden of grof. Maar eens, het gaat om het doel.

 67. Bericht door Joppuh, op 23 augustus 2012 om 13:11
  Ik wil het toch even opnemen voor monsieur Rousseau die iedereen in correcte bewoordingen van repliek dient.

  Werd hij aangevallen dan? Iig niet door mij, ik reageerde op de authentieke woorden van Tim. Recht uit zijn hart, recht voor zijn raap. Dat spreekt me aan.:)

 68. Een Quiche…. Mjammie!!! Heb je nog een stukje over Ingrid??
  @Tim; Collecteren heb ik als puber ook gedaan. Dat is best moeilijk aangezien mensen jongeren sneller wantrouwen en Nee verkopen dan bij ouderen. Als jongere moet je het dan weer hebben van charme. Maar ja, te veel charme en men vindt je weer glad. Dat je het al een paar keer hebt gedaan, met zo lijkt, veel voldoening, zegt mij dat je het juiste evenwicht wel hebt gevonden. Waar collecteer je eigenlijk voor??

 69. @Dame, welk deel van Nederland heb je bekeken dan.
  @ Eva, er is nog wel wat over, maar het gaat hard, was even wat aan het uit proberen. Voor de verjaardag, maar heb wel in de gaten dat om hem stevig te krijgen, en dus zo in punten te snijden, ik nog wel wat moet experimenteren.:)

 70. Arnhem; komen bij mij “traumatische” herinneringen boven. Eerste keer alleen in de auto nadat ik mijn rijbewijs gehaald had moest ik vanaf vliegbasis Deelen naar Zwolle rijden. Koos, toen ik de N50 op moest, rechts ipv links en reed zo richting Arnhem en Arnhem in; heel druk verkeer (want 8.00u), constant hellingtrekken; ik heb peentjes gezweet!

 71. Herkenbaar, Appie.;D Die hellingproef heb ik pas na jaaaaaren rijbewijs redelijk onder de knie gekregen, maar nog mijd ik het ’t liefst.
  Ingrid, het Openluchtmuseum is ook meer dan de moeite waard. En een van de beste patatzaken van Nederland: de Saks, vlakbij de Saksen Weimarkazerne, aan de Weg achter het bos. Zelfgemaakte patat.

 72. Werd hij aangevallen dan?

  Dame, dat heb ik niet beweerd, van repliek dienen betekent antwoorden op iets wat gesteld werd. Wat Tim stelde, al stond het je aan, was niet echt vleiend aan Jean Jacques en ik gaf slechts mijn voorkeur voor de woordkeuze van de een t.o.v. de ander aan, meer niet. Zou het dan toch komen dat door veelvuldig internet gebruik…..? 😉

 73. Omdat we allen verschillend zijn Dame, en wellicht omdat ieder met zijn verschillende kenmerken anders reageert en andere effecten ondergaat door veelvuldig ….. he, wat wilde ik nu ook al weer typen? Vergeten, moet maar eens naar de dokter en als hij vraag of ik al lang last heb vraag ik gewoon “last van wat?”

 74. Rijden door Arnhem, ook niet mijn favoriet. Ik heb in 2003 in Arnhem gewerkt, had toen mijn rijbewijs nog niet, ging dus met de trein. Maar ik keek toen al wel naar het verkeer en wist, dat ik daar nooit zou willen rijden. Wat een verkeerschaos!!
  Het toeval wil, dat wij een paar weken geleden op vakantie gingen naar Mierlo. De tomtom loodste ons door Arnhem. En ik heb gelijk gehad. Wat een rotstad om door te rijden. Pfff!! Ook ik heb een poosje peentjes gezweet.

 75. Eh joh, valt erg mee. Wij rijden er vaak, heb er geen problemen mee. Ik kon gisteren alleen de weg niet vinden in het nieuwe deel. Volgens tomtom was ik gearriveerd, maar ik moest wel de weg vragen voor ik er echt was. Helemaal verscholen.

 76. @Dame, oh openluchtmuseum zijn we voor 3 jaar terug nog geweest met de familiedag, was ook erg leuk om weer eens te doen.
  En de Sask, zit die vlakbij de dierentuin en het openluchtmuseum?

 77. JeanJacques, van het magistrale uitzicht dat u vanuit de chambre-en-suite heeft wil ik ook wel eens een keer genieten en daarom hoop ik dat we spoedig overeenstemming kunnenbereiken over de inhoud van de arbeidsovereenkomst. Al leunend op de schoffel kan ik ook enorm genieten van die prachtige vergezichten in ons mooie Herfte maar vanuit een luie stoel in de chambre-en-suite met een glas wijn in de vroege ochtend zou helemaal virtuoos zijn.

  Ik krijg het nog druk op het fraaie landgoed van u JeanJacques. Naast het onderhoudswerk krijg ik dus ook nog een sommeliersopleiding. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik die opleiding met succes ga afronden want mijn lees- en leervermogens zijn nog niet afgenomen door te intensief computer- en internetgebruik. Weldra kunt u het ontkurken, decanteren en inschenken van de wijnen met een gerust hart aan mij toevertrouwen.

  Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre

 78. Ja, een afslag aan de overzijde van de Apeldoornseweg. Als je terugkomt van het OLM of BB, dan even ra, richting Arnhem en dan is het de 1e weg la. Het is een klein keetje naast de kazerne. In Nijmegen zit ook een friettent met zelfgemaakt frites: cafetaria Vuurens op de hoek Smetiusstraat-In de betouwstraat (tegenover Kolpinghuis). Is er hier ook een die de aardappelen zelf schilt, snijdt en bakt?

 79. Joppuh, sinds dat ik mijn voetbalcarri?re bij de houtenpalenclub heb beëindigd ben ik amper nog op een voetbalveld geweest. Voetbal kan me niet meer zo bekoren en die spaarzame keren dat ik er wel was kwam ik niet veel verder dan de kantine. Het gaat me een beetje te ver om twee uur te reizen voor een potje Legionella Nord voetbal. De echte voetballiefhebbers, zoals jij en JeanJacques, zullen dat er ongetwijfeld voor over hebben maar ik niet. Het niveau zal wel ongeveer vergelijkbaar zijn met dat van de roemruchte club aan de Lange Leegte te Veendam (lange halen, snel thuis).

 80. Dat is jammer Assendörper! We hebben toch een hoop luim, jolijt en vertier gehad destijds, vooral de kleedkamerhumor zal mij altijd bijblijven. Ik kom tegenwoordig nog wel eens oud-ploeggenoten tegen waaronder Koos, en dan hebben we het o.a. altijd over de zeer zwaar geschapen Robert (achternaam en initialen laat ik verder om redenen van privacy maar achterwege). Het is maar goed dat we mentaal sterk zijn anders zou je er een minderwaardigheidscomplex aan over houden.

 81. De Ardennen was erg leuk! Temperatuur ook goed te doen. Nu nog een dagje met de familie van Melanie d’r zus in Simpelveld. Melanie d’r ouders vonden het niet erg om nog een dagje extra op het huis en de katjes te passen.

 82. Dat was idd een leuke tijd Joppuh en die kleedkamerhumor vergeet ik ook nooit meer. Het was wel erg oppassen tijdens het douchen want je kon er nog geen stukje zeep laten vallen. Ook dat “geklei” vóór of tijdens een wedstrijd blijft me altijd bij en de initialen van de “Kleiers” laat ik vanwege de privacy ook maar achterwege. Zo af en toe kom ik ook nog wel eens een oud-ploeggenoot tegen. Gisteren liep ik Baggio nog tegen het lijf met een Ajax-broodtrommeltje die hij net had gekocht. Ik was vanmiddag nog even bij Stappie en had je nog wel verwacht of zijn we elkaar net misgelopen?

 83. Dame, eva, collecteren vind ik prima. Sommige straten zijn sowieso al berucht, anderen zijn beter. Maar ach, mensen zijn zo en ik respecteer dat. Ik ga niemand dwingen en men moet doen wat goed voor men voelt.
  Ik collecteer niet voor 1 doel, ik ga mee als anderen me vragen. Laatst was het onder de naam van handicap.nl, van Ango[/url]. Vroeger werd er altijd onder de naam Ango gelopen, te onbekend, dus wilden ze het generaliserender brengen: handicap.nl. Duidelijker. Schept wel onduidelijkheid bij mensen, ze weten niet wat het is, vertrouwen het niet want ze kennen het niet.

 84. Tim, herkenbaar van dat verschil in straten. Ik heb ook de ervaring dat een onbekend doel, weinig schuift. Van mij mag iedereen weigeren, maar ik stel wel op prijs als dat beleefd gebeurt. Dus je niet voor een dichte deur laten staan wanneer je zichtbaar thuis bent, je niet eerst helemaal uithoren over het doel en dan ‘nee’ zeggen en niet het gevoel geven dat je het voor jezelf ophaalt. Een simpel ‘nee, daar geef ik niet aan’, volstaat.

 85. @Doeksen, mijn programma voor vandaag:12:15 West, 19:00 u de Reis en 22:30 u naar de Troubadour. Groeten vanaf onze mooie(zonnige) zandplaat.8)

 86. Gatverdamma JeanJacques Rousseau, praat toch eens normaal en doe niet zo absurd moeilijk met jezelf verwoorden. En nee, ik ga hier niet verder op in, dit is een eenzijdige opmerking.

  Klopt dame. Als iedereen gewoon probeert beleefd te doen, is het mij best.

  Inderdaad Tim!

 87. Wat een druilerig weer vanochtend. Ik hoop dat het nog wat bijtrekt zodat deze zondag met recht ZONdag genoemd mag worden. Vandaag het verjaardagsfeest, Ingrid?

 88. @Dame, ja vanmiddag/avond verjaardag vieren van de jongste. Hoop dat het vanmiddag nog een beetje droog wordt.
  Net al bezig geweest met de laatste “hand” aan de hapjes te leggen.
  Even douchen, en dan zijn we klaar voor een feestje. Vind het altijd wel weer gezellig:D:D

 89. Zo, mooi weer om een dagje op bed te liggen! Gruwelijke gruwelijke…wat is het mij in de rug geschoten! Hopen dat het morgen wat beter gaat!

 90. Goed advies, Drama. Wel in combi met blijven bewegen, van de site zelfzorg:

  Rugpijn is in negen van de tien gevallen het gevolg van verkrampte spieren. Het ??is er in geschoten?? of je bent ??door je rug gegaan??. Soms voelt de rug alleen maar extreem stijf, maar meestal gaat het gepaard met fikse rugpijn. Spit wordt ook wel lage rugpijn genoemd, omdat het altijd in het onderste deel van de rug zit. Het is een reactie van spieren op overbelasting van de rug.

  Rugpijn is hinderlijk, maar niet ernstig. Binnen enkele dagen tot twee weken zijn de klachten over. Zo niet, dan kun je de hulp van je huisarts inroepen, die je bijvoorbeeld doorverwijst naar een fysiotherapeut.

  Rugpijn: hoe kom ik ervan af?
  Rugpijn kun je het beste aanpakken door de spieren te helpen ontspannen. Warmte werkt goed bij rugpijn; een rode lamp, een warm bad of een kruik. Rust verbetert de toestand niet, beweging wel. Mensen die, zonder overdreven inspanning, hun dagelijkse dingen blijven doen zijn eerder van hun rugpijn af dan mensen die op bed gaan liggen.

  Een pijnstiller kan goed helpen om wat vlotter te bewegen. Als de pijn is gezakt, beweeg je weer wat makkelijker en dat komt je herstel ten goede.

 91. Oeps… te snel verstuurd…
  Verder ga ik regelmatig even op bed liggen tot het weer wat gaat en dan wandel ik weer een beetje rond. Gisteren al lekker in het bubbelbad gelegen en dat ga ik vanavond ook weer doen!

 92. Ja, precies. Dat laatste woord zag er uit als een goede verwoording van je gevoel 😉

  Een goede massage met SRL / Spiroflor is ook een goede tip… Kan Melanie goed masseren???

 93. De kans is zeer wel aanwezig, dat ik nog wel een goede massage krijg vandaag. Net maar weer even twee paracetamol genomen. Nu even liggen tot ze werken en dan weer wat rondhobbelen. Voel me net een oud menneke!

 94. Paracetemol in combinatie met ibuprufen, zou nog beter helpen (niet te vaak want ibu is niet geweldig voor je maag) vooral omdat je spierontspanning nodig hebt.

 95. Bericht door Positievo, op 25 augustus 2012 om 15:08
  Dan wil ik ook een muziekstuk plaatsen voor de Sommelier dhr. Assendorper.
  Deze muziek zal binnenkort schetteren over het landgoed van dhr. Jean Jacques.smilies/smiley.gif

  http://www.youtube.com/watch?v=1DHiR7sF5lc

  Geweldig nummer, niks mis mee.
  Bedankt Positievo.

  Zolang heer Assendörper de fles maar laat staan voor en tijdens het schoffelen, want eenmaal een doorkliefde wang bij iemand in zijn nabijheid is meer dan genoeg.

 96. Nederland 2 26-08-2012 23:20 – 00:55
  Zomergastenfilm: Inside Job

  Amerikaanse (USA) Documentaire uit 2010 van Charles Ferguson. In het ingehouden boze, maar ook koele en glasheldere Inside Job richt filmmaker Charles Ferguson zijn vizier op de veroorzakers van de financiële crisis. Ferguson stelt keiharde vragen en gaat pijnlijke confrontaties aan met een handvol betrokkenen. ‘Ik hoop dat deze documentaire één ding duidelijk maakt, en dat is dat wat hier gebeurd is geen complex, saai verhaal is, maar een gangsterfilm. Een bankroof gepleegd door mensen die bij de banken werken. Vandaar de titel: Inside Job.’.

 97. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 26 augustus 2012 om 13:56
  Geweldig nummer, niks mis mee.
  Bedankt Positievo.
  Zolang heer Assendörper de fles maar laat staan voor en tijdens het schoffelen, want eenmaal een doorkliefde wang bij iemand in zijn nabijheid is meer dan genoeg.

  Och Monsieur Rousseau!
  Een stuk of vijf voor de arbeid is toch niks mis mee!
  Sommelier Dhr. Assendorper is wel een kenner en vertaald de drankjes met een geweldige inzet op uw landgoed, inclusief de muziek.
  Ik wens u behouden vaart met de dhr. Assendorper.:)

 98. Voor mij zit fatsoen minder in het taalgebruik – dat is maar een vernisje – maar meer in de omgangsvormen. Ik lees de vraag “Wat is jouw bijdrage aan deze maatschappij tot op dit moment?”, niet als een neutrale vraag van iemand die oprecht benieuwd is naar de ander, maar als een verkapt oordeel. Een stijl waar ik niet van hou.

 99. Bericht door Assendörper, op 24 augustus 2012 om 14:46

  Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre

  Heer Assendörper.

  Wel wel, Frans… een bijzonder mooie taal.

  Het is een genoegen om te mogen constateren dat u uw talenten op taalgebied ook hebt weten te ontwikkelen.
  U weet mij toch keer op keer aangenaam te verrassen heer Assendörper.

  De door u gebezigde uitspraak is mijn leitmotiv:
  Ik zal slagen, simpelweg omdat ik weiger te falen!

 100. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 26 augustus 2012 om 15:16
  Bericht door Assendörper, op 24 augustus 2012 om 14:46

  Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre

  Heer Assendörper.

  Wel wel, Frans… een bijzonder mooie taal.

  Het is een genoegen om te mogen constateren dat u uw talenten op taalgebied ook hebt weten te ontwikkelen.
  U weet mij toch keer op keer aangenaam te verrassen heer Assendörper.

  Monsieur Rousseau,
  Dhr. Assendorper zal nog beter Frans spreken als hij de sleutel van de wijnkelder heeft.:)

 101. Bericht door Dame, op 26 augustus 2012 om 15:04
  Voor mij zit fatsoen minder in het taalgebruik – dat is maar een vernisje – maar meer in de omgangsvormen. Ik lees de vraag “Wat is jouw bijdrage aan deze maatschappij tot op dit moment?”, niet als een neutrale vraag van iemand die oprecht benieuwd is naar de ander, maar als een verkapt oordeel. Een stijl waar ik niet van hou.

  Dat is jouw perceptie.
  Maar van welke stijl hou jij dan wel dame?
  Iemand voor de eerste keer een (ongevraagde) reactie geven met de aanhef: Gatverdamma JeanJacques Rousseau, praat toch eens normaal en doe niet zo absurd moeilijk met jezelf verwoorden..?
  Is dat voor jou een fatsoenlijke omgangsvorm?

 102. Tja… Dame, actie is reactie en deze vraag had ik eerlijk gezegd wel verwacht. Maar wat heeft het voor zin om te blijven hakketakken. Voorlopig concentreer ik me maar even op de 2 helft van heracles tegen Feyenoord waarbij we weliswaar met 2-0 voorstaan maar gezien het spelbeeld al lang op 4-0 hadden moeten staan. Hopelijk trekken we de lijn door en gaan de Feyenoorders met een ruime en verdiende zege monter huiswaarts naar Rotterdam

 103. Bericht door Positievo, op 26 augustus 2012 om 15:25

  Monsieur Rousseau,
  Dhr. Assendorper zal nog beter Frans spreken als hij de sleutel van de wijnkelder heeft.smilies/smiley.gif

  Ach zo… dan kan ik eindelijk, en eindeloos, eens een conversatie op hoog niveau voeren.

 104. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 26 augustus 2012 om 15:31
  Bericht door Positievo, op 26 augustus 2012 om 15:25

  Monsieur Rousseau,
  Ach zo… dan kan ik eindelijk, en eindeloos, eens een conversatie op hoog niveau voeren.

  Op welke etage bent u geinstalleerd op het landgoed?;)

 105. Wind je toch niet zo op over die reactie van Tim. Hij geeft in heel directe bewoordingen aan wat hij van jouw schrijfstijl vindt. Hij oordeelt niet over jou als persoon. Ik moest er erg om lachen, omdat ik het tafereel hoe Tim de postings zat te lezen, zo voor me zag. Ik vind zijn stijl spontaan en verfrissend. Dat kun je noch van mijn noch van jouw stijl zeggen.

 106. Wel Dame, ik vind niet dat je die vraag aan mij had moeten stellen maar als je dat gedaan had zou je het antwoord gekregen hebben dat ik net gaf 😉

 107. Bericht door Joppuh., op 26 augustus 2012 om 15:30

  Voorlopig concentreer ik me maar even op de 2 helft van heracles tegen Feyenoord waarbij we weliswaar met 2-0 voorstaan maar gezien het spelbeeld al lang op 4-0 hadden moeten staan.

  Mee eens. Het enige verschil in beleving zit alleen in het woordje ‘we’ waar ik ‘ze’ geschreven zou hebben.

 108. Bericht door Positievo, op 26 augustus 2012 om 15:37

  Op welke etage bent u geinstalleerd op het landgoed?

  Nadat ik uit de wijnkelder een fles delicate wijn heb gepakt, ben ik via het souterrain naar het tot een riante studeerkamer omgebouwde koetshuis gelopen, alwaar ik mij achter mijn bureau heb gezeteld om mij aangenaam te kunnen verpozen met het fenomeen internet en wat dies meer zij.

 109. Hopelijk trekken we de lijn door en gaan de Feyenoorders met een ruime en verdiende zege monter huiswaarts naar Rotterdam

  Dus hier was je het wel mee eens Bernard? 🙂

 110. Bericht door Dame, op 26 augustus 2012 om 15:37
  Wind je toch niet zo op over die reactie van Tim. Hij geeft in heel directe bewoordingen aan wat hij van jouw schrijfstijl vindt. Hij oordeelt niet over jou als persoon. Ik moest er erg om lachen, omdat ik het tafereel hoe Tim de postings zat te lezen, zo voor me zag.

  Ook ik kon een lach niet onderdrukken.
  En als ik mij wil opwinden, dan doe ik dat in het gezelschap van dames.

 111. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 26 augustus 2012 om 15:16
  Het is een genoegen om te mogen constateren dat u uw talenten op taalgebied ook hebt weten te ontwikkelen.
  U weet mij toch keer op keer aangenaam te verrassen heer Assendörper.

  JeanJacques,
  C’est en forgeant qu’on devient forgeron.

 112. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 26 augustus 2012 om 16:21
  En als ik mij wil opwinden, dan doe ik dat in het gezelschap van dames.

  JeanJacques,
  amuse-toi bien 🙂

 113. Bericht door Assendörper, op 26 augustus 2012 om 16:23

  JeanJacques,
  C’est en forgeant qu’on devient forgeron.

  Beste heer Assendörper.

  Chassez le naturel, il revient au galop.
  Maar dat gaat in uw geval gelukkig niet op.

  Wellicht is het handig om straks onder het genot van een alcoholische versnapering de arbeidsvoorwaarden alvast te gaan bespreken?

 114. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 26 augustus 2012 om 16:21
  En als ik mij wil opwinden, dan doe ik dat in het gezelschap van dames.

  Ja, dat was al meer mensen hier opgevallen.:D

 115. Bericht door Joppuh., op 26 augustus 2012 om 16:20

  Hopelijk trekken we de lijn door en gaan de Feyenoorders met een ruime en verdiende zege monter huiswaarts naar Rotterdam

  Dus hier was je het wel mee eens Bernard? [/quote]
  Ja. Zelfs de commentator op Radio Oost vond het een zeer verdiende zege.

 116. En als ik mij wil opwinden, dan doe ik dat in het gezelschap van dames.

  Daar ben ik het helemaal mee eens, de kermis is dan wel afgelopen maar alle hormonen zitten nog in de zweefmolen!

 117. Bericht door ingrid, op 26 augustus 2012 om 20:36

  Toen ik dit typte was ik er niet helemaal bij bedoel natuurlijk dat ik mijn verjaardag dit jaar al heb gevierd.
  Overigens zit mijn vakantie er ook op, morgen roept de “plicht”weer.

 118. JeanJacques, het bezoek dat ik had is inmiddels vertrokken. Hebt u nog tijd om onder het genot van een alcoholische versnapering de arbeidsvoorwaarden te bespreken?

 119. Zo, vast de spullen klaarzetten voor de 1e werkdag na de vakantie. Ik heb er weer zin in; het gelanterfant heeft lang genoeg geduurd. Moet nog wel even wat namen opzoeken, want ik kan op een heel belangrijke even niet opkomen. Goeie vakantie geweest dus.;)

 120. Bericht door Dame, op 26 augustus 2012 om 16:57
  Bericht door JeanJacques Rousseau, op 26 augustus 2012 om 16:21
  En als ik mij wil opwinden, dan doe ik dat in het gezelschap van dames.

  Ja, dat was al meer mensen hier opgevallen.

  Dame :D:D Heel scherp!!!

  JeanJacques: Ik vind dat je je wel erg vastbijt in een reactie van onze jonge, spontane Tim. Zie het maar gewoon als generatiekloof of zo en laat het er lekker bij rusten. Tja, of het is je er om te doen om azijn te p*****, hetgeen ook al meerdere mensen hier is opgevallen…

 121. Begin de dag met een lach:

  Spanish Teacher was explaining to her class that in Spanish, unlike English, nouns are designated as either masculine or feminine.

  ‘House’ for instance, is feminine: ‘la casa.’
  ‘Pencil,’ however, is masculine: ‘el lapiz.’

  A student asked, ‘What gender is ‘computer’?’

  Instead of giving the answer, the teacher split the class into two groups, male and female, and asked them to decide for themselves whether computer’ should be a masculine or a feminine noun. Each group was asked to give four reasons for its recommendation.

  The men’s group decided that ‘computer’ should definitely be of the feminine gender (‘la computadora’), because:

  1. No one but their creator understands their internal logic;

  2. The native language they use to communicate with other computers is incomprehensible to everyone else;

  3. Even the smallest mistakes are stored in long term memory for possible later retrieval; and

  4. As soon as you make a commitment to one, you find yourself spending half your paycheck on accessories for it.

  The women’s group, however, concluded that computers should be masculine (‘el computador’), because:

  1. In order to do anything with them, you have to turn them on;

  2. They have a lot of data but still can’t think for themselves;

  3. They are supposed to help you solve problems, but half the time they ARE the problem; and

  4. As soon as you commit to one, you realize that if you had waited a little longer, you could have gotten a better model.

  The women won.

 122. Bericht door Eva, op 27 augustus 2012 om 06:35

  JeanJacques: Ik vind dat je je wel erg vastbijt in een reactie van onze jonge, spontane Tim. Zie het maar gewoon als generatiekloof of zo en laat het er lekker bij rusten. Tja, of het is je er om te doen om azijn te p*****, hetgeen ook al meerdere mensen hier is opgevallen…

  Eva.

  Ik heb welgeteld drie keer gereageerd op Tim.
  De eerste keer op zijn ongevraagde welkom, waar ik ‘m overigens hartelijk voor bedankt heb, en waarbij ik enkele vragen aan hem heb gesteld.

  Daarna heb ik hem kort uitgelegd waarom ik zijn reactie niet al te gepast vond, daarbij de loftrompet gestoken over heer Assendörper, Tim daarover een welgemeend advies gegeven en hem oprecht gevraagd naar zijn maatschappelijke bijdrage.

  De derde keer gaf ik hem een paar dingen te lezen ter informatie, dingen die ook voor anderen vrij staan om te lezen.

  Dat er daarna door anderen verder op in wordt gegaan is mij niet aan te rekenen en staat hen overigens vrij om te doen.
  Net zoals jij nu trouwens dit onderwerp in leven doet houden.

  Dus om nou te zeggen dat ìk mij daarin vastbijt…

  Dat sommigen hier zich erin vastbijten om mij een bepaald imago aan te meten en daarbij de waarheid trachten geweld aan te doen, lijkt mij meer iets om over na te denken dan ongefundeerde uitspraken te doen over azijnpisserij mijnerzijds.

 123. Ik kan er niks aan doen maar herinner me een opmerking (weet niet of deze van JJR was) ooit dat buitenstaanders niet geaccepteerd werden en door een groepje vaste posters, de goegemeente alhier, bekritiseerd.

  Gezien voorgaande ontwikkelingen m.b.t. Tim en de reacties op JJR kan dit in deze case wel op waarheid berusten.

  Ik geef eerlijk toe dat ik in eerste instantie ook JJR verdacht van trollen maar ben (wellicht door veelvuldig gebruik van internet) op basis van voortschrijdend inzicht tot een ander standpunt in dezen gekomen.
  OK, JJR presenteert zich met een bepaald taalgebruik die we rustig als deftig kunnen beschouwen maar in zijn reacties klinkt humor door die lekker onderkoeld is en mij wel aanspreekt.

  Ik wil besluiten met te zeggen dat we elkaar eens wat meer moeten proberen te accepteren.

 124. Bericht door Plantje, op 27 augustus 2012 om 13:39
  Ik accepteer jou en vele anderen volledig Joppuh!

  Wie accepteer je niet (volledig) dan?

 125. Je kunt van jezelf ook een buitenstaander maken en dan van alles roepen en reacties uitlokken en dan zeggen “Zie je wel dat er hier fel gereageerd wordt op buitenstaanders”
  Dat uitlokken en daar dan weer op reageren, sorry daar kan ik de humor niet van in zien.
  Deze reactie zal dan ook wel weer zo’n reactie uitlokken.

 126. Bericht door Appie, op 27 augustus 2012 om 13:53
  Je kunt van jezelf ook een buitenstaander maken en dan van alles roepen en reacties uitlokken en dan zeggen “Zie je wel dat er hier fel gereageerd wordt op buitenstaanders”
  Dat uitlokken en daar dan weer op reageren, sorry daar kan ik de humor niet van in zien.
  Deze reactie zal dan ook wel weer zo’n reactie uitlokken.

  JJR ziet nu in het koetshuis na te denken.:)
  Als hij contact heeft gehad met zijn Sommelier dhr. Assendorper kan hij de vragen beter beantwoorden;)
  Na het nuttigen van een alcoholische versnapering.:D

 127. Eerste werkdag na de vakantie zit er weer op. 1e dag na de vakantie is altijd weer veel mail lezen. Even bijkletsen, en de dag is weer voorbij.

 128. Appie, zo is het nou precies.
  Het anderom verdraaien van onze woorden, zodat het negatief wordt uitgelegd. Het lijkt zelfs een spelletje. Heel jammer.

 129. JeanJacques, vanmiddag heb ik na werktijd een biertje genuttigd op het fraaie terras van Bilderberg Grand Hotel Wientjes aan de Stationsweg. Ik weet van u dat dit terras een van uw favorieten is en had gehoopt u daar aan te treffen om de arbeidsvoorwaarden te bespreken maar dat mocht helaas niet zo zijn. De charmante dame van de bediening vertelde mij dat u even daarvoor op uw stalen ros was gestapt om uw dagelijks rondritje te maken.

 130. 1e werkdag: ‘ s morgens op de fiets door kil Zwolle. Boven de gracht hingen schitterende dampen. De draad weer oppakken op het werk en de 1e dag zit er alweer op.

 131. Het kan verkeren…

  Bericht door Assendörper, op 3 maart 2012 om 15:49
  Kom net bij Wientjes weg. Ze hebben me de toegang geweigerd omdat ik sportschoenen aan had en andere schoenen heb ik niet.

 132. Idd Dame, het kan verkeren. Toen ik het terras betrad, heb ik meteen naar JeanJacques geïnformeerd en tot mijn grote verbazing werd ik dit keer zelfs op de klompen niet geweigerd. Zal wel aan de recessie liggen. 🙂

 133. Je moet er wat voor over hebben Dame om tussen de intellectuelen te zitten.:) Idd, er zijn mooiere terassen en persoonlijk vind ik het terras van het Beugeltje aan de Thorbeckegracht het mooist.

 134. Bericht door Dame, op 27 augustus 2012 om 22:25
  Intellectuelen en Wientjes.

  Nou ja, mensen die met hun knappe kop veel geld verdienen. Ik raakte nog in gesprek met een oudere heer die zeer veel interesse heeft voor Potgieter en mij daarover vertelde. Hij wist mij te vertellen waar het standbeeld van Potgieter staat.

 135. Wichert, blote gat? Bij Wientjes staat dan op de uitnodiging: “in Adamskostuum”. Maar, d’r is natuurlijk maar één manier om jouw bewering te staven…..

 136. Erwin Kroll (62) stopt per direct als weerman bij de NOS. ”Het is mooi geweest zo”, liet hij dinsdag weten. Kroll presenteerde ruim 26 jaar het weer op de Nederlandse televisie.

  —————————————————————–
  MarKel, opportunity knocks:D

 137. @MarKel, leg je lat eens wat hoger, een leuke betaalde baan al weerman. En dan zeggen wij trots hij komt uit Zwolle. En hij had vroeger ook het Zwolse weerbericht op ons WLZ:D

 138. Ik zag Assendörper vandaag in overall met klompen waar de klonten aarde nog aanzaten op een terrasje zitten. Aan een pilsje natuurlijk. Volgens mij is ie overal welkom, mits ie betaalt.:)

 139. Bericht door Joppuh, op 29 augustus 2012 om 10:39
  En ook van de bijdragen van monsieur Rousseau zijn we nu al enige dagen verstoken gebleven.

  Inderdaad geweldig zoals die monsieur Rousseau hier post.
  Monsieur Rousseau,
  Zou u nog een mededeling kunnen doen over de arbeidsovereenkomst met Sommelier dhr. Assendorper?

 140. Bericht door MarKel, op 29 augustus 2012 om 06:23
  @ingrid: wie zegt dat ik nu geen vergoeding krijg ?

  Ik niet, maar er een vergoeding voor krijgen. Of van je hobby/passie je werk kunnen maken. Daar zit toch wel verschil tussen?

 141. Bericht door Assendörper, op 27 augustus 2012 om 22:49
  Ach Dame, zo af en toe moet je net doen alsof je gek bent.

  Zou kunnen Sommelier dhr. Assendorper, bent u dat altijd al geweest?:)

 142. Zo, vandaag eindelijk weer eens een groot deel van Rondje Zwolle gefietst. Lekker een Wieckse Witte gepakt bij de Agnietenberg. Heerlijk! Zo wil ik alle dagen wel vakantie!

 143. Oh, even opgezocht: combi van skateboarden en waterskieën. Ik denk dat die boot van zijn ouders niet snel genoeg gaat. Meer tempo van “het reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn.”:)

 144. Ook zo’n eeuwige discussie, schip of boot. Mijn vader zat in de scheepsbouw en volgens hem noemden veel schippers hun boot een boot. Je hebt ook grote boten: stoomboot, sleepboot. Maar ’t is mij om het even.:)

 145. Bericht door Positievo, op 29 augustus 2012 om 16:50
  Zou kunnen Sommelier dhr. Assendorper, bent u dat altijd al geweest

  Nee jonguh, niet altijd. Hoe zit dat met jou?

 146. Goedemorgen!

  Gisteren Windows 8 ook maar even op Melanie haar laptop gezet. Tot nog toe heb ik het alleen op een tablet gedraaid. Oei oei oei! Ze moet wel even wennen hoor!

 147. Assendörper, mag ik u voortaan monsieur, dan wel amice Francois noemen! En is u inmiddels al aangesteld als rentmeester/sommelier bij monsieur Jean Jacques Rouseeau!?:D;):):o8):P

 148. Dat mag u altijd heer Joppuh. JeanJacques heeft me deze week nog niet kunnen aannemen want hij vertoeft momenteel weer in Engeland. Er schijnt bij de Queen een party te zijn waarbij alle prominenten zijn uitgenodigd.:D;):):o8):P:D

 149. Zijn er nog meer mensen in de Aalanden die last hebben van muziek ergens van buiten af? Kom er niet van in slaap en kan niet echt achterhalen waar het precies vandaan komt >:(>:(

 150. playlist Derksen vandaag:
  TITELARTIEST
  Meet on the ledgeCounting Crows
  Johnny B. GoodeChuck Berry
  Little girl, don’t you knowT-Bone Walker
  Bye bye JohnnyChuck Berry
  Mr. UnknownJim Allchin
  MaybelleneChuck Berry
  Red river shoreJimmy Lafave
  I’m talking about youChuck Berry
  Silver moonThe Silvertones
  Memphis TennesseeChuck Berry
  Rising sunMichael Messer
  Down the road apieceChuck Berry
  Coming downDavid Gray
  Rock and roll musicChuck Berry
  Don’t look nowThe Williams Brothers
  Come onChuck Berry
  Good morning freedomBlue Mink
  Roll over BeethovenChuck Berry
  I’ll remember youJimmy Lafave
  Sweet little sixteenChuck Berry
  Stupid heartJimmy Barnes
  NadineChuck Berry
  Meet the comerTommy James
  Confessin’ the bluesChuck Berry
  Help me through the dayTrudy Lynn
  Around and aroundChuck Berry
  Say yeahTerry Robb
  Brown eyed handsome manChuck Berry
  The weightAmen Corner
  You never can tellChuck Berry
  Tomorrow is a long timeJimmy Lafave
  Little QueenieChuck Berry
  California letterChris Thomas King
  CarolChuck Berry
  I’d never find another youBilly Fury
  No particular place to goChuck Berry
  Sometimes Tamara & Lucky Peterson

 151. De Youp van vandaag! 😀

  Feestelijk leven
  Werd deze week zo vrolijk van al die Britten, die uit solidariteit met de vrijgezelle feestprins Harry in hun blote reet op de foto gingen. Gister stond de teller al op meer dan 20.000. Als wij vroeger ook zo voor onze eigen prins Bernhard waren opgekomen dan hadden wij een kleine vijftig jaar doorlopend in ons blote toges rond moeten kuieren.

  Soms is het leven gewoon feestelijk. Neem nou dat eeuwenoude fresco in het Spaanse dorpje Borja, dat door een goed bedoelende bejaarde totaal verminkt is. Een stoere Jezus met baard is omgetoverd tot een middeleeuwse verstandelijk gehandicapte met kiespijn. En wat gebeurt er? Tienduizenden toeristen komen die kant op om het wonder te aanschouwen. De horeca kan het werk niet aan. Heerlijk toch?

  Ander verhaal waar ik vrolijk van word: vorige maand zat ik in Marbella in een kroeg met een depressieve piloot te praten. Hij vond zijn werk saai. Vooral de voorspelbaarheid van zijn vluchten brak hem op. Hij wilde het anders. Maar hoe?

  Ik raadde hem aan om een keer een hele vlucht lang zijn bek te houden. Kijk lekker naar buiten en kies een geheel eigen route. Zet je favoriete muziek op en geniet. Zijn voorkeur ging uit naar Arabische muziek. Dan kies je daarvoor. Krijg je een heel andere sfeer en dus een totaal andere vlucht. En geniet want het is waarschijnlijk ook je laatste vlucht. Het was half vier ??s nachts toen ik hem dit advies gaf en ik moet bekennen dat ik een stuk of wat baco??s in mijn mik had. Leon de Winter denkt nu: wat doet een getrouwde man ??s nachts om half vier in een café in Marbella? Ik wist niet dat de depressieve piloot mijn advies deze week zou opvolgen. En met succes.

  Opeens gebeurde er weer eens wat in ons land: F-16??s stegen op, er kwam een extra journaal, Benno Baksteen werd binnen een kwartier uit de mottenballen gehaald, ambulances rukten uit, brandweerauto??s loeiden over Schiphol, de vliegtuigspotter Mat Herben nam extra kalmeringspillen, Rutte werd wakker uit zijn overwinningsroes, de redactie van De Telegraaf kreeg een groepsorgasme, kortom: er werd geleefd. Saaie Torremolinosgangers zagen zomaar gratis een F-16 langszij komen en hadden toch even het heroïsche gevoel alsof ze een olympische gouden medaille hadden gewonnen.

  Heerlijk leven.

  Ik heb ook steeds die Belgische nonnen in beeld. Die nonnen die de ex van Dutroux op kamers hebben. Als ze humor hebben houden ze haar in hun keldertje, geven haar om de drie dagen een oude boterham en laten haar elke dag flink misbruiken door de pastoor uit Veldhoven. Voor de pastoor ook een straf omdat ze ouder dan twaalf is.

  Over leuk leven gesproken: Patty Brard plat op haar opgespoten lippen zien knallen? Dat was toch feest? De 100 kilo Patty ging vrijwillig op een duikplank staan, liet zich naar beneden flikkeren, kwam met een rotklap op het water terecht en het gepeupel had een vrolijk minuutje televisie. Daarna werd het zwembad bijgevuld en kreeg ze punten van een carnavalsjury. Anderhalf miljoen debielen keken hier naar. Dat heet welvaart. Nog twee duiken van de diva en over vier jaar steunen we haar bij het schoonspringen op de Paralympics.

  Moet als kitschverzamelaar ook nog steeds lachen om het diepte-interview van Evert Santegoeds met Estelle. De lieverd zag op een dag hoe haar toenmalige echtgenoot een andere dame lag te krakken op de salontafel. In dat grote huis zag ze meer dan laatst in die kleine skybox. In kleine ruimtes kijk je nog wel eens over de zaken heen. Feestelijk leven!

  Net een mailtje aan Kees van der Staaij afgerond met daarin de serieuze theorie dat zijn eigen Jezus een gevolg was van een verkrachting van Maria. Niks onbevlekt ontvangen. Eigenlijk wil ik dat Roemer dat aan Kees uitlegt. In het Engels.

  Het leven kan zo heerlijk zijn.

 152. ingrid
  Bericht door ingrid, op 31 augustus 2012 om 22:02
  @Tim, leuk. Ben benieuwd hoe de nieuwe zaak is geworden. En of het eten er goed is. Minstens zo belangrijk.

  prachtige tent, nog steeds, en ontzettend lekker gegeten 🙂

 153. Amice Francois (Assie),
  Zo ziet u maar weer dat de schoffelaars afhankelijk zijn van het kapitaal.
  Mijn trots gaat naar u die de eenvoud in pacht heeft.
  Het maakt ook niet uit waar u schoffelt, als u maar schoffelt.:)

 154. Bericht door Positievo, op 1 september 2012 om 15:18
  Assendorper is het sprookje van jou en JJR afgelopen?

  Welnee jonguh, niet alles kan op het log h?.

 155. Bericht door Positievo, op 1 september 2012 om 18:36
  Zo ziet u maar weer dat de schoffelaars afhankelijk zijn van het kapitaal.

  Ik ben er niet afhankelijk van jonguh, maar wees maar blij dat het kapitaal er ook voor zorgt dat de minder bedeelden onder ons aan hun trekken komen. Als er geen kapitalisten meer zijn dan is het armoe troef.

 156. Gaat lekker met Zwolle. 1-0 achter na penalty. Nu keeper er af, dus met 10 man verder. En 2-0 achter.
  Dit is echt balen dit had ik niet verwacht.:(

 157. Vanmiddag walste de houten palen club Edon in eigen huis over het doorgaans toch lastige VSW heen. Nadat bij rust al een 4-0 tussenstand was bereikt namen de gastheren wat gas terug wat het kijkspel niet ten goede kwam. Edoch, er viel de eerste helft al genoeg te genieten zodat er voor rust het een en ander al ruimschoots gecompenseerd was. Desondanks zagen de gastheren ook nog in de 2e helft kans twee keer doel te treffen waardoor een overtuigende start van deze voetbaljaargang omlijst werd met een klinkende overwinning. Dit Edon moet in staat worden geacht dit voetbaljaargang hoge ogen te gooien en mee te doen om de titel.

  En wat deed het uw scribent van vanavond deugd de oude makkers JanD en Doeksen weer te treffen in de kantine waar onder het genot van de door de dienstdoende barkeeper Willem S. (die dit doorgaans wel toe te vertrouwen is) getapte potjes gerstenat nog uitbundig werd nagepraat over het vertoonde wedstrijdverloop!

  Het afwezig zijn van de prominenten assendörper (amice Francois) en Jean Jacques Rousseau (wegens koninklijke verplichtingen in de UK) werd weliswaar als een groot gemis ervaren maar het luim, jolijt en vertier was er desondanks niet minder om!

 158. Slap, JanD, om te vroeg te vertrekken.:( PEC speelde echt beter de eerste helft. NEC kwam maar tweemaal binnen het Zwolse strafschopgebied en tweemaal penalty.>:(
  Wat deed Van den Berg nu verkeerd? Ik heb het niet gezien. Die nieuwe speler is wel erg veelbelovend, handig en snel.

 159. Slap Dame ? PEC beter ? Weet niet waar jij geweest bent vanavond, maar ik vond het niks. Van den Berg moet gewoon van de scheidsrechter afblijven. Opgewonden standje.

 160. Ja Jan, in de eerste helft zette PEC veel druk. Ik zat aan de andere kant van het veld en heb de bal maar tweemaal gezien. Helaas werden dat 2 penaltys. Ik vond de spelers van NEC traag, dik en niet echt fanatiek overkomen. Dat veranderde toen ze tegenover eerst 10 en toen 9 man stonden. Dan valt de score ook nog mee.

 161. @Dame, wanneer Zwolle niet al zo snel, met 10 man.En later met 9 man was komen te staan, was deze wedstrijd niet zomaar verloren.
  Vond NEC inderdaad ook niet goed.

 162. Vandaag kon ik vanwege drukke werkzaamheden helaas niet van de partij zijn heer Joppuh, maar beloof beterschap en zal de eerstvolgende thuiswedstrijd wel aanwezig zijn. Vanmiddag heb ik wel een uitnodigingskaartje ontvangen van het 75 jarig bestaan van onze houtenpalenclub. Ook heb ik vanmiddag nog SMS-contact gehad met onze prominent JeanJacques en hij vermaakt zich prima bij de Queen in de UK.:)

 163. Dame en Ingrid, ik hoor jullie alleen maar over NEC!! NEC was idd niet goed(1e helft live gezien, 2e helft vanaf de 60e min. thuis bij eredivisie live) maar PEC was ook niet goed. Met 11 man hadden ze ook niet gewonnen.:'(

 164. Bericht door Assendörper, op 1 september 2012 om 22:40
  Bij zo’n tranentrekkende wedstrijd was ik ook vertrokken JanD

  Hadden we mooi samen terug kunnen fietsen Assie.;D

 165. Dat denk ik ook, Ingrid. Ga maar even nu naar de samenvatting kijken om te zien wat Vd Berg nu heeft gedaan. Vanaf mijn plek was dat niet te zien.

 166. Dat is koffiedik-kijken, JanD. Dat weet ik natuurlijk ook niet. NEC was effectiever, dat is zeker waar, maar PEC zette veel druk in de eerste helft, zelfs na het afdruipen van de keeper. Wat was die nieuwe zenuwachtig. Die stond te dansen voor de goal. En vind je niet dat NEC tegen 9 man wel meet goals had moeten kunnen maken? Was Doeksen ook mee?

 167. Heb die nieuwe keeper afgelopen maandag tegen de beloften van Ajax gezien. Maakte een dikke blunder bij het 3e doelpunt. En de week ervoor maakte hij een blunder bij de 2-1 van Volendam. Tuurlijk had NEC meer doelpunten moeten maken tegen 9 man, daarom vond ik NEC ook niet goed. Doeksen heeft zijn kaartjes vanmiddag weggegeven, en is niet mee geweest. Hij is naar het Stadshagenfestival geweest. Maar ik blijf er bij: mijn cluppie was ook niet best.:'(

 168. Hmm, heb ik niet gezegd. Ik heb het moment supreme van Vd Berg nog steeds niet gezien. Zal wel. Idd niet slim en niet professioneel. Maar voor een oud-nimweegse heb ik gemerkt dat ik wel goed geassimileerd ben.:)

 169. Bericht door JanD, op 1 september 2012 om 22:55
  Doeksen heeft zijn kaartjes vanmiddag weggegeven, en is niet mee geweest.

  Die kaartjes heb ik gekregen en heb ze aan een paar sukkels door kunnen verkopen.:P

 170. Bericht door Eva, op 2 september 2012 om 17:26
  Wel heel mooi om te lezen hoe 2 mannen zo verschrikkelijk veel in elkaar op kunnen gaan…

  Inderdaad Eva ik ook mijn twijfels.:)

 171. Heer Joppuh (en andere geïnteresseerden). Vanmiddag ben ik met JeanJacques naar de binnenstad geweest om enkele theatertentoonstellingen bij te wonen in het kader van het Stadsfesitval. Na afloop hebben we besloten om door mijn jicht een fietstaxi te nemen en hebben ons voorgedaan als franse toeristen. De taxifietser kon zich niet goed uitdrukken in de frans taal en we zijn toen overgegaan tot de engelse taal en hebben een rondritje gemaakt door Assendorp. We hebben twee rondjes gereden over het plein dat naar mij is vernoemd en hij heeft ons in het engels uitgelegd hoe dat plein tot stand is gekomen. Daarna zijn we de straat die naar mij is vernoemd verder opgegaan en ter hoogte van de Assendörperwoonkerkuh vroeg ik hem what for a beautifull building is that. Hij heeft ons alles in het engels uitgelegd hoe die woonkerk is ontstaan. JeanJacques en ik hebben een mooie middag gehad en die hebben we in stijl afgesloten met een goed glas whiskey bij mij thuis.

 172. Zelf ben ik met mijn eenvoudige middenklasser Benz naar Amsterdam en Rotterdam gereden, dit om mijn dochter naar Zestienhoven te brengen. Ze is vandaag voor 3 maanden naar Spanje vertrokken om zich aldaar verder te bekwamen in de Spaanse taal. De universitaire opleiding heeft ze al tot aan haar Bachelor degree afgerond.

 173. @Joppuh,

  Bericht door Assendörper, op 2 september 2012 om 20:27
  Heer Joppuh (en andere geïnteresseerden).

  Heb je dit bericht niet gelezen?

  Of behoor je niet meer tot dit exquise gezelschap.;D

 174. @Dame, ze hebben nu beiden boeken in eigendom, maar toen ze nog huurboeken hadden, deed ik het ook. Ze “moesten”wel mee helpen. Maar dat was dan van de wal in de sloot.
  Verdenk ze er nog steeds van dat ze het expres deden.:P

 175. We doen het samen. Het gaat ongeveer 2 op 1; in de tijd dat ik 2 boeken kaft doen zij er 1. Maar het is leuk om zo met elkaar te doen en onder tussen praten we bij.

 176. Gelukkig dat jullie het probleem kennen. Hij heeft er ook een paar gedaan, maar daarvan heb ik er drie over moeten doen, want dat leek nergns naar. Heb hem wel gezegd dat hij het moet leren om later voor zijn kinderen te kunnen kaften. Blijkt de oma van een vriend het voor die vriend te doen… Dat wordt dus nog jaaaaren kaften voor mij.;D

 177. Bericht door Appie, op 3 september 2012 om 23:13
  We doen het samen. Het gaat ongeveer 2 op 1; in de tijd dat ik 2 boeken kaft doen zij er 1. Maar het is leuk om zo met elkaar te doen en onder tussen praten we bij.

  Appie, hoe ging dat vorige week met foto’s plakken ? Ook 2 op 1 ?;D

 178. Bericht door Joppuh, op 4 september 2012 om 14:04
  Ik mis de bijdragen van monsieur Jean Jacques Rousseau!

  Heer Joppuh, ik denk dat bijna iedereen hier zijn bijdragen mist. Afgelopen zondag heb ik hem voor het laatst ontmoet en heb vanmiddag en vanavond geprobeerd om via zijn 06 contact met hem te krijgen maar krijg iedere keer de voice-mail. 🙁

 179. IJs en weder dienende zal dit artikel binnen afzienbare tijd worden vergrendeld. Haak niet af, blijf alerT en probeer het nieuwe log als eerste te openen.

 180. In Zwolle is een deel van het centrum afgezet, omdat een persoon van de Peperbus is gesprongen. De politie gaat uit van zelfdoding.

  De straten rondom de Peperbus zijn met linten afgezet. Het publiek wordt op afstand gehouden. Eind 2009 pleegde een persoon ook zelfmoord door van de Peperbus af te springen

  Bron rtv oost.

  Wat een triest nieuws. Hoop maar dat er niet veel mensen getuige van zijn geweest.

 181. Assendörper, op vrijdag 7 september organiseert Bilderberg Grand Hotel Wientjes in samenwerking met de bekendste whiskey auteur en ??kenner Hans Offringa exclusief voor Wientjes een masterclass over Amerikaanse whiskey genaamd ??Bourbon, Blues & Barbecue?? naar zijn gelijknamige boek ⤽Bourbon & Blues⤝. Een bijzondere beleving vol smaak, passie en gezelligheid in de sfeervolle binnentuin! Ik neem aan dat jij en je vriend Jean Jacques hier die avond wel te vinden zijn! Is eens wat anders dan een koude fles Krols.;D

 182. Ik heb geen verstand van whiskey JanD maar JeanJacques wel. Afgelopen zaterdag heb ik speciaal voor hem een duur flesje gekocht en die hebben we zondag samen soldaat gemaakt. JeanJacques zal ongetwijfeld daar wel aanwezig zijn.;)