PEC Zwolle hengelt Youness Mokhtar binnen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zich versterkt met Youness Mokhtar. De aanvaller komt over van PSV en tekent een contract voor drie seizoenen in Zwolle.

De 20-jarige Mokhtar doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV en maakte in 2009 zijn debuut bij de Eindhovenaren tegen Valenciennes. In de zomer van 2010 werd het talent beloond met een vierjarig contract bij PSV. De doorbraak in de Eredivisie bleef tot dusverre uit, waarop hij vorig seizoen werd verhuurd aan FC Eindhoven. Daar beleefde Mokhtar een prima seizoen, waarin hij in 25 wedstrijden acht keer scoorde en de interesse wekte van verschillende Eredivisieclubs. De in Utrecht geboren aanvaller van Marokkaanse afkomst kan op alle aanvallende posities uit de voeten. Technisch directeur Gerard Nijkamp is trots dat hij voor PEC Zwolle heeft gekozen. ,,Er was veel interesse voor hem. Wij zijn dan ook blij dat hij zich aan ons verbonden heeft.” Bij PSV had Mokthar nog een contract tot de zomer van 2014.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Vond hem vorig seizoen bij Eindhoven een prima indruk maken, een directe versterking voor Zwolle en de potentie om nog ver door te groeien.

    Heb goede hoop dat PEC met de huidige selectie er dit seizoen in zal slagen om degradatie te voorkomen.

  2. Ha, ze kunnen straks wel drie elftallen het veld in sturen. 8)

    Maar, dit is een leuke speler die best belangrijk was voor Eindhoven vorig seizoen.
    Ik ben benieuwd wat hij gaat brengen.

Reageer