Zomerkermis Zwolle ten einde

Zwolle – Wie in de periode van 10 tot en met 19 augustus in de Zwolse binnenstad liep had ongetwijfeld gemerkt dat de Zomerkermis weer volop in beweging was.

zomerkermis4.jpg

Een ritje in de 60 meter hoge zweefmolen of voor de liefhebbers van snelheid en G-krachten konden met de Booster die met een topsnelheid van 125 km/h rond draaide. Voor de wat kleinere bezoekers was er gelegenheid om een rondje te maken in de draaimolen of voor een leuk cadeautje touwtje trekken. De meest drukste dag voor de kermisexploitanten was het de vrijdagavond van het stratenfestival. Zondagavond aan het einde van de kermis zijn omstreeks 22:00 uur de meeste attractie's dicht gegaan om voorbereidingen te treffen voor het afbreken die deels de zondagavond al zijn begonnen.

https://youtu.be/Hs_ETdAg_kI

 zomerkermis1.jpg

zomerkermis3.jpg 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Maar goed ook zonder botsauto's. Alleen maar gezeik van bepaalde doelgroepen daar.

  Kermis is altijd wel gezellig met het Stratenfestival als hoogtepunt. Op naar volgend jaar met hopelijk nieuwe attracties. Alles wat er dit jaar stond heeft er als eens gestaan.

 2. Hoe dan ook, men is ontevreden over Zwolle. Deze kermis moet zeer grondig op de schop met een ander kermisteam… Ze hebben mensen nodig met affiniteit voor de kermis, geen prutsers die de hele dag bij de koffie automaat hangen en onder werktijd voor de gein elkaars toetsenbord en muizen verwisselen. Ze presteren het daar om 3 funhouses te plaatsen, de snackkraam tegenover de Febo te zetten en een trip verstopt achter de Flying Bob… De ambtenaren in Zwolle hebben duidelijk weinig feeling voor de kermis. Als ik een exploitant was zou ik deze kermis daarom ook met een grote boog mijden… Ik vind het ook niet erg verwonderlijk dat er nu al enkele exploitanten vertrekken. Zwolle verdient het niet en dat moet het Zwolse kermisteam maar eens voelen. Ze helpen zo hun eigen kermis om zeep.

 3. Lees ik op de site van de Stentor dat de bewoners van de binnenstad blij zijn dat de kermis weg is. Ik wil even kwijt dat ik er dit jaat weinig last van heb gehad. De muziek was minder hard en dat lag dan misschien niet aan het aantal decibellen maar wel aan de muziekkeuze van de exploitanten. Het meeste last heb je als bewoners van lage bas-tonen. De eigenaar van Las Rosas roept dan wel dat de kermis verplaatst moet worden omdat het maatschappelijk en sociaal niet meer aanvaardbaar is. De keris hoort in de stad en wanneer houdt hijzelf dan eens op met alleen maar house, dance feestjes te bouwen op het Rodetorenplein? Dat de kermis in de stad is weet iedereen al jaren, feesten met veel basdeunen waren er nog niet toen ik in de stad ging wonen.

 4. Blijkbaar gaat de sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid van de de heren horecaondernemers niet verder dan de gele markeringen van het eigen terras en de eigen portomonee. Pleit Karabagias enerzijds de kermis maar te verplaatsen, anderzijds wil hij wel een "roze" dag om de kermis (lees eigen omzet) een boost te geven. Blijkbaar heeft hij er geen moeite mee de binnenstad naast het stratenfestival met nog een feest op te zadelen. Het zou hem sieren om dan, in plaats van de eeuwige zelfde line-up van de, bij de roze doelgroep zeer populaire, pseudo-artiesten met als enig instrument een USB-stick vol computergestuurde herrie, eens echte artiesten te boeken en zo de binnenstad niet nog een dag op te zadelen met urenlang bonkie-boem gedreun. En laat de kermis dan maar gewoon in de binnenstad, daar waar die hoort.

 5. Ik ben ook binnenstadbewoner en vind de aanwezigheid van de kermis niet storend. 's avonds hoef ik niet voor het sluiten van de kermis naar bed te gaan maar dat is te overzien.

  Ik heb mij ook verbaasd over de opstelling van de kermis, gevoelsmatig kon dat wel handiger!

  Doen ze daar bij de gemeente ook iets mee?

  Er stond trouwens wel iets nieuws, de booster zoals hij er dit jaar stond hebben wij in Zwolle niet eerder gehad. Er konden meer mensen in, hij was hoger en ging sneller.

 6. euhm ik denk dat ze daar bij dat team niks mee doen nee en de kermis kan heel wat btr wat andere mooie atrakties staan hier ook goed in zwolle

Reageer