Streekmarkt De Smaak van Zwolle

Zwolle – Aan de Streekmarkt De Smaak van Zwolle op zondag 2 september a.s. doen deze keer 38 standhouders mee, een recordaantal in de twee jaar dat de Streekmarkt nu in Doepark Nooterhof worden georganiseerd.

De Streekmarkt van 2 september is de derde van dit jaar, de vorige twee vonden plaats in april en juni. Beide edities werden druk bezocht en de verwachtingen voor deze keer zijn ook weer hoog gespannen. De Streekmarkt wordt georganiseerd door Doepark Nooterhof in samenwerking met Slow Food Zwolle. Deelnemers aan de streekmarkt zijn producenten en leveranciers van streekproducten, die gevestigd zijn in een straal van circa 30 kilometer rondom Zwolle. Hiermee is deze streekmarkt dus ook echt een markt van de streek.

Bezoekers aan de gratis toegankelijke markt, kunnen proeven en kopen bij wijnboeren en wijnhandelaren, kaasboerderijen, een forellenkwekerij, groente- en fruitkwekers en groenteboeren, ambachtelijke bakkers, een bierbrouwerij, biologische winkels en een kruidenkraam. Daarnaast staan er kramen van de Milieuraad Zwolle, de Geologische Vereniging Zwolle, Stichting Zwolle Groenstad, Ikebana (Japanse bloemsierkunst) en Thales Sterrenwacht. Ook de Infowinkel van Doepark Nooterhof is natuurlijk geopend. Studenten van Landstede verzorgen activiteiten voor de allerkleinsten, zodat de ouders rustig de markt kunnen bezoeken. De Streekmarkt is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. In verband met de beperkte parkeerruimte verzoekt de organisatie bezoekers zoveel mogelijk met de fiets te komen. Locatie: Doepark Nooterhof, Goertjesweg 5, 8013 PA ZWOLLE, www.doeparknooterhof.nl Over de organisatoren: Doepark NooterhofDoepark Nooterhof is de afgelopen jaren een populaire plek geworden bij de Zwollenaar. Het park staat in het teken van duurzaamheid, en dat komt onder andere terug in de vele biologische en streekproducten die in het Theehuis Earthship op de kaart staan. Kinderen kunnen zich vermaken in de waterspeeltuin of met de onlangs gepresenteerde speurtocht van de Milieuraad en IVN Zwolle e.o.. Doepark Nooterhof is onderdeel van Landstede.

Slow Food Zwolle

Slow Food is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor lekker, puur en eerlijk eten. Zij geloven in het recht op het genieten, in eten met een goede smaak die wortelt in de gastronomische traditie. De organisatie zet zich in voor een voedselproductie waarin rekening wordt gehouden met het welzijn van het milieu, de planten, de dieren en onze eigen gezondheid. Zij vinden dat de voedselproducenten daarvoor een redelijke prijs betaald moeten krijgen. Slow Food Zwolle telt op dit moment 120 leden. De doelstellingen komen overeen met die van Slow Food (Inter)nationaal, maar richt zich nog meer op de lokale agricultuur en biodiversiteit. Met als voornaamste doelstelling de lokale streekproducten onder de aandacht te brengen bij een groter en breder publiek. Met diverse evenementen, workshops, kook bijeenkomsten, werkgroepen en huis bijeenkomsten proberen wij onze Zwolse leden van dienst te zijn.

Artikel delen:

Reageer