Zwolle wordt hondenhoofdstad van Nederland

Zwolle – Dinsdag 28 augustus van 19.00 -21.00 uur is Zwolle hondenhoofdstad van Nederland. Woefstok Festival, hét lifestyle evenement voor honden dat op 22 september in Zwolle plaatsvindt, zet honden dan in het middelpunt. Letterlijk.

Woefstok organiseert een stadswandeling met hapjes voor de hond in Zwolse Horeca. De tocht gaat langs bijzondere plekken in de voetsporen van de Zwolse legende "Ome Bertus". De honden zijn welkom op een drijvend theater en volgen een blafcursus. Als hoogtepunt is er een blaf optreden onder hét Zwolse stadssymbool "De Peperbus" die dan speciaal voor Woefstok Poesie Mauw beiert. Heel Zwolle zal weten dat er Woefstok is. Er vinden bijzondere activiteiten plaats tijdens het Woefstok Festival zoals het daten met asielhonden en een ware regenbui bestaande uit hondenbrokken.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Mijn god he, bestaat er tegenwoordig ook al een lifestyle voor honden (bezitters)?

  Als je de honden echt in het middelpunt wilt zetten, laat ze dan massaal loslopen in een bos zodat ze ook gewoon hond kunnen zijn. Lijkt mij voor de honden toch wel iets leuker dan aangelijnd in de binnenstad een blafcursus (wtf?) volgen.

 2. Ik denk dat Zwolle meer baat heeft bij een cursus die hondenbezitters leert dat ze de troep achter hun viervoeter moeten opruimen en dat het niet fatsoenlijk is om hun hond de behoefte te laten doen op voetbalveldjes of voor een huis waar ze zelf niet wonen.
  Hoe vaak ik wel niet zie dat er even een hond flink wordt uitgelaten in het stukje gras vlak voor mijn huis, onbeschoft gewoon, ga toch ook mijn behoefte niet doen op hun gazon, omdat ik te lui ben door te lopen naar een plek waar het wel kan en mag?

 3. kom op mensen, neem dit wel serieus:

  ⤢Spectaculaire demo??s van heldenhonden
  ⤢Sport en spel workshops
  ⤢Beauty en wellness voor jou en je hond
  ⤢Workshops over de relatie met je hond
  ⤢Daten met asielhonden
  ⤢Knuffelcollege
  ⤢Fit check
  ⤢Doggydance
  ⤢Rennen met je hond: Canicross
  ⤢Superhond verkiezing
  ⤢Chillen op het hangveld
  ⤢Tapas voor jou en je hond
  ⤢Hightea voor jou en je hond
  ⤢Shoppen met en voor je hond
  ⤢Met je hond op de foto
  ⤢Dichters, troubadours, clowns, kinderactiviteiten en méér!

 4. Er zijn mensen voor wie hun hond net zo belangrijk is/voelt als een kind. Dan kan je toch niet meer zeggen dat dit 'niet serieus' is. Leuk initiatief en zet Zwolle maar op de kaart!

 5. Kalle je hebt het over opvoeden van hondenbezitter voor wat de beestje achterlaten.Nou en hoe denk je dan over de burgers in Zwolle die dagelijks in deze wegwerp maatschappij hun rotzooi langs de weg en in de plantsoenen deponeren zoals blikjes kartonnen drinkverpakking en chipzakken .En dat terwijl er op de plekken waar dit gebeurd een tig aantal afvalbakken aanwezig zijn.Als je het toch over opvoeden hebt dan graag alles erbij betrekken

 6. @Piero
  Ik heb zelf ook een hond die inderdaad belangrijk, zo niet belangrijker dan bepaalde mensen, voor me is. Maar een hond is geen kind! En dient ook niet als zodanig behandeld te worden! Dat is juist de reden van een heleboel gedragsproblemen. Laat ze dan maar zorgen voor meer losloopgebieden waar ik haar lekker kan laten rennen, draven en ravotten, dus gewoon hond kan laten zijn.

 7. @RD
  Die zijn wel een uitzondering op de regel, mits ze dat aan kunnen tonen, en buiten het centrum worden uitgelaten. Even met de hond op een terrasje zitten oid mag dus niet.

 8. ik ruim de zooi van mijn hondje altyd op en verwacht dit ook van een ander . dat zie je ook in de binnenstad als er weer een politie te paard voorbij komt .

Reageer