Politieke kopstukken naar BRUISdebat in Zwolle

Zwolle – De langstudeerboete, studentenhuisvesting, de arbeidsmarkt voor afgestudeerden; onderwerpen die de hedendaagse student bezighoudt en waar veelal onduidelijkheid over ontstaat. Donderdag 30 augustus gaan leden van het PVDA, CDA, SP, VVD, Christenunie, de Zwolse onderwijsinstellingen en studentenverenigingen in multicentrum SAMEN met elkaar in discussie. Studenten worden opgeroepen zich te mengen in de discussie en hun stem te vertegenwoordigen.

Het belooft een verhitte discussie te worden. Met de verkiezingsperiode in zicht zullen Eddy van Hijum (CDA), Henk Nijboer (PvdA), Tjiske Siderius (SP), Boris van der Ham (D66), Herman Wegter (CU) en Anne-Wil Lucas (VVD) hun standpunten fel verdedigen. Leden van studentenvereniging praeses zsr Boreas en SOOZ zullen het partijprogramma met oog op de studentenzaken bekritiseren en ook studenten worden uitgenodigd om de partijleden stevig aan de kaak te stellen over kwesties als bijvoorbeeld de langstudeerboete. Onder aanvoer van debatleider Willem Alkema zullen diverse thema’s de revue passeren.

Voorafgaand aan het debat biedt Buro Ruis de deelnemers en bezoekers een diner aan. Het diner start om 18.30 uur, lijkt het je leuk hier aanwezig te zijn en met de politici te dineren en te debateren? Laat het weten door te mailen naar Ruben@buroruis.nl. Entree is gratis.

BRUISdebat: Food For Thoughts

Aanwezige politici: EDDY VAN HIJUM (CDA) / TJISKE SIDERIUS (SP) / HENK NIJBOER (PVDA) / BORIS VAN DER HAM (D66) / ANNE-WIL LUCAS (VVD) / HERMAN WEGTER (CU)
Locatie : SAMEN, Nieuwe Markt 1a, Zwolle
Datum : Donderdag 30 augustus
Aanvang diner : 18:30 uur
Aanvang debat : 20:00 uur
Entree : Gratis

Het BRUISdebat wordt georganiseerd door Windesheim in Dialoog in samenwerking met Buro Ruis en maakt onderdeel uit van studenten- introductieweken De Bruisweken.

Artikel delen:

Reageer