IND en Zwolle willen vertrek asielzoekers

Zwolle – Bij het kantoor van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Zwolle protesteert sinds maandag een groep van enkele tientallen voornamelijk Irakese asielzoekers. Een door hen geëist gesprek met de IND is dinsdagochtend gevoerd. Uitkomst van het gesprek is dat hun situatie niet verandert.

21-08-2012_asielzoekers_in_gesprek_met_dhr_driesen_ind_02.jpg

Zowel de Immigratie- en Naturalisatiedienst als de gemeente heeft de demonstranten geadviseerd te vertrekken naar de plaats waar ze vandaan kwamen. De gemeente Zwolle ziet erop toe dat de demonstratie binnen de bestaande wet- en regelgeving wordt gevoerd. De gemeente let daarbij bijvoorbeeld op zaken als veiligheid en hygiëne. De asielzoekers bevinden zich op het terrein van de IND.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Sylvia, zo denken geldt niet voor iedereen. Wou je zeggen dat bij het zien van een filmpje als dit, http://youtu.be/5U9Rpq__XxY?hd=1 – de daders ook zich zouden bedenken en zich realiseren dat het mensen zijn en blijven, die ze toetakelen?
  Het argument van het zijn en blijven mensen is inmiddels behoorlijk achterhaald en het wordt dan ook gezien als dooddoener om daar steeds mee aan te komen.

  Mensen die door hun eigen Mensen worden bedreigd, gemarteld en vermoord. En hun broeders in geloof: daar zijn die Mensen ook niet welkom.
  Over welke Mensen gaat het nu?

 2. Marieke67, het is maar vanuit welke levensfilosofie je leeft. Ik ben het met Sylvia eens. Bij sommige misdadigers is dat heel moeilijk voor te stellen. Dat begrijp ik wel.
  Het omgekeerde: menen dat er mensen zijn, die geen mensen zijn en dus niet menswaardig behandeld hoeven te worden, heeft in de geschiedenis zeer kwalijke gevolgen gehad.
  Wat ik niet begrijp is waarom je deze asielzoekers vergelijkt met misdadigers. Is daar aanleiding toe?

 3. UPDATE:

  Bijna alle asielzoekers die sinds gisteren bivakkeerden bij het kantoor van de IND in Zwolle zijn vertrokken. De ongeveer 60 Iraakse Koerden kampeerden bij het kantoor uit protest tegen hun uitzetting naar Irak. Zij zeggen dat het land nog niet veilig genoeg is.

  De demonstranten gingen ervan uit dat hun kamp morgenochtend toch zou worden ontruimd. De gemeente heeft duidelijk gemaakt dat het geen zin heeft om door te gaan met protesteren, zeggen ze.

  In de loop van de dag overlegde de IND twee keer met de demonstranten. Daaruit werd duidelijk dat het terugkeerbeleid voor de Irakezen niet wordt aangepast.

  NOS.nl

 4. Silvia58 hoe weet jij dat hun slachtoffers zijn . Heb je daar bewijs van .Deze mensen hebben de middelen gehad om hier naar ons land te reizen en een echte vluchteling heeft helemaal geen middelen of geld om hier te komen.Deze mensen kunnen weer terug naar hun land van herkomst maar zitten liever hier in luilekkerland

 5. Pieters, "echte vluchtelingen" kunnen volgens jou niet hier komen omdat ze geen geld hebben. Dus zijn het geen vluchtelingen maar arme donders die in een onveilig land wonen.
  Deze mensen zijn volgens jou bemiddeld. Waarom komen ze dan hier? "Luilekkerland", zeg je, maar in welk opzicht hebben ze het hier dan beter dan ginds waar ze volgens jou in rijkdom leefden?

 6. @Pieters, waarschijnlijk zitten er wel gelukszoekers bij maar wat zou jij doen als jij daar zou wonen en je krijgt een kans om te vertrekken maakt niet uit waarheen.
  Ook zijn er veel politieke vluchtelingen (die wel geld hebben) die meteen gearresteerd worden bij terugkomst in eigen land. Je kunt niet iedereen over een kam scheren.

 7. Vandaag ontruiming

  Mark Bakker ⤏@markuitzwolle

  Asielzoekers die demonstreren bij de IND in Zwolle moeten weg. Gaan ze niet vrijwillig, dan volgt mogelijk arrestatie. Politie staat klaar.

Reageer