Berkum wint bekerwedstrijd van DOS Kampen

Zwolle – Berkum heeft zich dinsdagavond met een 2-4 overwinning bij DOS Kampen verzekerd van een plek in de knock-out-fase van de strijd om de Districtsbeker Oost.

dosk_3_120821.jpg
Foto's: Rainer Fröhlich

De Zwolse hoofdklasser nam al in de eerste helft een voorsprong en kwam nooit echt in gevaar, maar gaf zowel in het eerste als het tweede bedrijf onnodig tegengoals weg. Berkum-coach Roeland ten Berge was dan ook niet tevreden over de verrichtingen van zijn team. "Ik vond het zeker niet goed. In de eerste helft hebben we verzuimd om afstand te nemen en daarna was het veel te slordig. Maar we hebben ons hier geplaatst voor de volgende fase van de bekercompetitie en dat was vooraf ook gewoon de bedoeling."

dosk_2_120821.jpg

dosk_120820-1.jpg 

Berkum nam ruim 10 minuten na het beginsignaal afstand met een fraai uitgespeelde aanval. Chris van der Meulen verraste de DOSK-defensie door in een snelle rush de bal met de hak terug te leggen op de meegekomen Arjen Westrik, die daarna de 0-1 binnen kon schieten. Even daarna verdubbelde Berkum de voorsprong. Ditmaal zette middenvelder Felix Hermsen spits Van der Meulen met een goede pass aan het werk en die had geen moeite om de 0-2 te scoren. Daarmee leek Berkum al vroeg in een zetel te komen, maar er slopen heel was slordigheidjes in het spel van de Zwollenaren. Daar profiteerde Adri Gunnink in de 32e minuut van door een boogbal, die nog wat getoucheerd leek te worden, in het Berkum-doel te werken: 1-2. In de blessuretijd herstelde Berkum echter de marge tot twee goals. Chris van der Meulen verstuurde vanaf links een mooie indraaiende voorzet en Frank Hoolsema kon die goed inkoppend verzilveren: 1-3.

Toen na een kwartier in de tweede helft Bunyamin Özkök, uit een pass van Chris van der Meulen, ook nog de 1-4 scoorde leek de wedstrijd gespeeld. De thuisclub bleef echter goed tegenstand bieden en dat leverde opnieuw een tegengoal op voor de eersteklasser uit Kampen. In de 71e minuut werd een inzet nog nét tot corner verwerkt door de Berkum-verdediging maar uit die hoekschop scoorde de goed spelende Lenhard de Velde de 2-4. Berkum kwam nog diverse keren met rushes van met name Özkök gevaarlijk dicht bij het Kampense doel maar doelpunten vielen er niet meer door goed werk van de DOSK-verdediging en keeper Wilco de Vries.

Door deze winst en de ruime 7-0 overwinning tegen Achilles '12 van afgelopen zaterdag heeft Berkum in de groepsfase van de strijd om de Districtsbeker nu zes punten. Aanstaande zaterdag spelen de Zwollenaren om 13.00 uur nog een bekerduel in Raalte tegen Rohda Raalte, dat dinsdagavond met 0-2 won bij Achilles '12. Omdat de eerste twee ploegen in de poule doorgaan zijn Berkum én Rohda nu al zeker van een vervolg van de bekercompetitie.

DOS Kampen-VV Berkum, 21 augustus 2012 (groepsfase Districtsbeker Oost)

Eindstand: 2-4 (1-3)

Doelpunten: 13. Arjen Westrik (0-1), 23. Chris van der Meulen (0-2), 32. Adri Gunnink (1-2), 45+1. Frank Hoolsema (1-3), 61. Bunyamin Özkök (1-4), 71. Lenhard de Velde (2-4)

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Gisteravond hebben diverse zwolse verenigingen een bekerwedstrijd gespeeld. Waarom alleen aandacht voor Berkum. Of plaatsen/sturen andere clubs geen verslag?

Reageer