Zwolle genomineerd voor finish in Vuelta 2015

Zwolle – De organisatie van de Ronde van Spanje heeft met de Nederlandse coördinator Jos Vaessen een contract getekend voor vijf etappes in Nederland in 2015. Na het succes van de start in Drenthe van 2009, keert één van de drie grote rondes dus terug in Nederland. Dit meldt De Telegraaf. Zwolle moet één van de steden zijn waar een finish getrokken gaat worden. Mocht Zwolle finishplaats worden, dan kost dat de stad zo’n 250.000 euro. Gehoopt wordt dat de provincie Overijssel daar ook aan meebetaalt, omdat de hele regio zou meeprofiteren van de media-aandacht rond een Vuelta-etappe.

Het startschot zal in 2015 wederom in Drenthe worden gegeven, waar de ploegen een 31 kilometer lange ploegentijdrit voor de kiezen krijgen. In de tweede etappe zal er in het Friesche Sneek gestart worden en brengt het peloton via de Elfstedenroute en een stuk Afsluitdijk naar finishplaats Leeuwarden. Een dag later gaat etappe drie van start in Dokkum (Friesland), waarna de rit via Drenthe eindigt in Zwolle. Vervolgens trekt de Vuelta-karavaan richting het zuiden des lands, waar de opvulling voor de rest van de twee etappes ingevuld wordt. Breda is in ieder geval al zeker van een finish. Er zijn echter meerdere aanvragen uit Noord-Brabant en Zeeland. ”Maar dan moesten we in tegenstelling tot zes jaar geleden wel een dag langer in Nederland blijven. Organisator Xavier Guillén is daar mee akkoord gegaan. De komst van de Vuelta naar Nederland is daarmee voor 2015 nu definitief. Zowel organisatorisch als financieel. In Breda zal sowieso een finish plaats vinden, terwijl we ook nog met steden als Vlissingen en Den Bosch in gesprek zijn als mogelijk start- en of finishplaatsen. Vanuit Eindhoven vliegt het hele peloton vervolgens terug naar Spanje”, vertelt Jos Vaessen.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Ik het lees het toch goed: Het gaat over de vuelta en dat staat volgens mij voor de ronde van Spanje en niet de ronde van Noord-oost Nederland.

 2. Super! Er zal vast weer een bak met kritiek los komen (zie hier boven) maar ik zou het echt fantastisch vinden als de Vuelta ons Zwolle aandoet.

 3. En dan in Zwolle bergop finishen door het project ‘diebergkomter’ dat Thijs Zonneveld bij Almere en de plaatselijke PvdA bij Zwolle wil zien.

 4. @Ingrid, dat had ik ook bedacht, maar je kunt het dan niet echt meer de Ronde van Spanje noemen. Dat wordt dan net zo logisch als een vierkant rondje.

 5. Volgens Google translate betekent “Vuelta de Espana” “Terug uit Spanje”.

  Zijn jullie niet in de war met de “Tour de France”? Dat is wel weer een ronde.

 6. @FCZ Eerste zin uit het artikel:
  De organisatie van de Ronde van Spanje heeft met de Nederlandse coördinator Jos Vaessen
  Tsja, je zult er wel over heen gelezen hebben…

 7. Na berichten in de Stentor door grote horecabedrijven over de kermis. Nu deze kermisattractie in Zwolle. Zullen ze er blij mee zijn.
  Geen rechten alleen maar plichten. De gemeente betaald van onze belastingcenten.

 8. Naast Zwolle heeft ook Enschede belangstelling voor de Vuelta in 2015. De stad heeft zich onlangs gemeld bij organisator Jos Vaessen.

  De Vuelta start over 3 jaar met een ploegentijdrit in Emmen. In totaal worden er 5 etappes in Nederland verreden. De vijfde etappe eindigt in Breda, waarna het peloton naar Spanje vliegt. Zwolle heeft zich eerder al aangemeld als finishplaats voor een etappe. Dat gaat de stad zo’n kwart miljoen euro kosten. Eind november wil de organisatie alle details van de Vuelta bekend maken, ook van de deelnemende steden.

  Bron rtv oost.

 9. Vindt het raar dat eerste etappes van de 3 grote rondes steeds meer in het verre buitenland worden georganiseerd. Maar als de Vuelta dan toch in Nederland is vindt ik het hartstikke leuk dat Zwolle een goede kans maakt om een finish stad te zijn van een etappe en zal er zeker bij zijn!

 10. Provincie Drenthe stopt met subsidie (??600.000) Vuelta 2015. Financiele perspectief én neg. ontwikkelingen in wielerwereld zijn de reden.

Reageer