Bezorging stempassen in Zwolle later door drukfouten

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft woensdag 22 augustus de zending van de stempassen op het sorteercentrum laten stopzetten. Door een softwarefout bij Postnl blijkt zeker 10% van de Zwolse stempassen niet correct.

Het gaat om fouten in de adressering en tenaamstelling. De gemeente is met Postnl in gesprek om te komen tot een oplossing. Er wordt alles aan gedaan om de stempassen voor of op de uiterlijke wettelijke bezorgdatum (29 augustus 2012) te bezorgen.

Artikel delen:
Reacties 10
  1. @Ans, wat denk je stemmen zonder stempas. Maar dat zal vast niet gebeuren dat ze te laat zullen zijn. Of het nu links om, of rechts om moet Post NL zal moeten zorgen dat ze op tijd binnen zijn.

  2. De gemeente Zwolle heeft de bezorging van alle stempassen voor de verkiezingen stopgezet. PostNL heeft besloten de hele oplage te vernietigen en nieuwe passen te laten drukken.

    Op 3500 van de 95.000 stempassen zijn de tussenvoegsels van de achternamen weggevallen. De stemgerechtigde inwoners van Zwolle krijgen de stempassen dinsdag alsnog in de brievenbus, een dag voordat de wettelijk termijn verloopt.

    Bron: RTL Nieuws

  3. @Wilbert Ik ben een groot voorstander van vergaande digitalisering. Echter, op dit moment acht ik het de overheidsystemen en digiD niet veilig genoeg om daar de verkiezing mee te doen. Veel te fraude gevoelig.

  4. En dan nog een computer, in een stemlokaal, die niet van buiten af te benaderen is. Zeker niet vanuit je luie stoel thuis. Met een ddos-aanval heb je zo de stemsite plat. En dat is nog maar het minste risico, dan laat ik fraude nog even buiten beschouwing.

Reageer