Dagcentrum de Molenkamp 25 jaar in Zwolle

Zwolle – In september bestaat dagcentrum de Molenkamp van Frion 25 jaar. Op vrijdag 31 augustus vieren begeleiders en cliënten dit zilveren jubileum. Tussen 13.30 en 16.00 uur staan de deuren van de Molenkampsweg 1 in Zwolle, open voor oud-cliënten, -begeleiders, familie en andere betrokkenen uit de samenleving. 

Ontmoeten staat centraal tijdens deze feestelijke middag. Veel uitnodigingen zijn verstuurd, maar de medewerkers van de Molenkamp komen ook graag in contact met alle oud-medewerkers en –cliënten waarvan de adresgegevens niet meer te achterhalen waren. In het dagcentrum is een tentoonstelling van oude foto’s, live-muziek en aanwezigen kunnen genieten van heerlijke zelfgemaakte cupcakes.

Midden in de samenlevingHet dagcentrum werd opgericht door de C.E. van Koestveldstichting, is na een fusie onderdeel van Frion en staat midden in de samenleving. Cliënten maken op het dagcentrum veel gebruiksartikelen van hout, stof en papier. Vaak werken ze in opdracht van plaatselijke ondernemers en particulieren. Er is veel mogelijk. Voorbeelden zijn: halffabricaten voor scholen die leerlingen dan weer verder bewerken of persoonlijk bedankcadeautjes voor bruiloften. De jaarlijkse zomermarkt is ondertussen een begrip. Hier verkopen cliënten onder andere de gemaakte producten. Naast de productie van artikelen, kunnen organisaties met maatschappelijke doeleinden zoals kerken en verenigingen gebruik maken van de vergaderruimtes van de Molenkamp. Cliënten kunnen hierbij de catering verzorgen. Ook de samenwerking met de buurt en een woningbouwvereniging om een deel van de wijk op te ruimen laat zien dat het dagcentrum midden in de samenleving staat.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)