Het Vliegende Paard wordt Bruishuis

Zwolle – Het in Zwolle bekende studentencafé Het Vliegende Paard heeft gemeend de naam van het horecabedrijf te veranderen. Woensdagavond vond de onthulling van de tijdelijke nieuwe naam plaats, het Bruishuis! Een passende naam voor de komende introductieweken voor de studenten, de Bruisweken.

22-08-2012_nieuwe_naam_tvliegend_paard_03.jpg

'Het is niet niks, het veranderen van een bekende naam,' vertelt eigenaar Dennis Kaatman. 'We hebben lang getwijfeld,' gaat de eigenaar Emiel Elzerman verder. 'Maar het enthousiasme van ons barpersoneel gaf de doorslag!'. Het 'Paard' zoals de studenten het café noemen, is het enige café in Zwolle dat zich alleen richt op studenten van de hogeschool en de universiteit. Het merendeel van de studentenverenigingen heeft zich er gehuisvest. En er is iedere dag wat te doen. Ondanks de naamsbekendheid en de gevaren die het met zich meebrengt, durven de eigenaren het toch aan om de naam te veranderen.

22-08-2012_nieuwe_naam_tvliegend_paard_01.jpg

22-08-2012_nieuwe_naam_tvliegend_paard_04.jpg 

22-08-2012_nieuwe_naam_tvliegend_paard_02.jpg

'Met deze naamsverandering willen we dichterbij de nieuwe eerstejaarsstudenten komen te staan,' legt Kaatman uit. Op 23 augustus starten de Bruisweken, de introductieweken voor de nieuwe studenten in Zwolle. Al jaren is het studentencafé tijdens deze weken de uitvalsbasis. Er zijn feesten, er wordt gegeten, studenten maken kennis met elkaar en met de verenigingen.

 

Artikel delen:
Reacties 7
  1. @Zwollenaarisback al 30 jaar wordt er op vrijdagmiddag gezegd op scholen dat men naar De Docter moet. Lang genoeg iig dat een groot deel van de leraren van tegenwoordig die smoes ook al hebben gebruikt toen zij nog op de middelbare zaten. Er kan zo langzamerhand wel eens een smoes bij ;D

Reageer