Schotse taferelen tijdens ZHTC Highlandgames

Zwolle – Zaterdag 22 september tussen 13.00 en 17.30 uur wordt park de Hogenkamp te Zwolle omgetoverd naar een Schots strijdtoneel dat misschien wel het meeste weg heeft van de film Braveheart! Mannelijke en vrouwelijke studententeams strijden in Schotse outfit al weer voor de achtste keer tijdens de ZHTC Highlandgames om de felbegeerde titel.

highland_5_1_van_1.jpg

De Highlandgames is het zwaarste, spectaculairste, maar ook het leukste studentensportevenement van Zwolle. Op een in stijl aangekleed veld, compleet met doedelzakband zullen de diverse deelnemende teams onder andere caber tossing, pitchfork trow en claymore raising (zwaard heffen). Teams van minimaal 6 en maximaal 11 personen moeten een zestiental spelen volbrengen waarbij teamwork, precisie, snelheid en brute kracht zijn vereist. Er zijn twee competities: de mannen- en de vrouwencompetitie. De verwachting is dat ook dit jaar het maximale aantal herenteams behaald gaat worden. Hopelijk lukt dat dit jaar ook met de damesteams.

Mocht je mee willen doen als studententeam (dames, heren of gemengd), wees er dan snel bij! Deelnamegeld per team is 30 euro. Voor publiek is het evenement gratis toegankelijk, iedereen is welkom! Dus reserveer 22 september vast en kom gezellig langs bij de ZHTC Highlandgames! Opgeven of meer informatie? Stuur een e-mail naar zhtchighlandgames@gmail.com.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer