Recordaantal studenten voor GH Zwolle

Zwolle – De Gereformeerde Hogeschool in Zwolle heet in september 2012 een recordaantal nieuwe studenten welkom. Hoewel studenten zich nog tot 1 oktober kunnen inschrijven staat de teller voor de Zwolse hogeschool nu al op 488 nieuwe studenten.

Grote belangstelling is er voor de opleidingen Verpleegkunde, Godsdienst-Pastoraal Werk en het nieuwe ‘Keuzejaar’, waarin studenten persoonlijk worden begeleid in het maken van een studiekeuze die bij hen past. Zo blijkt uit de aanmeldingscijfers van de GH. “We zijn blij verrast met zoveel nieuwe studenten”, aldus woordvoerder Arnoud Gort. “De grote belangstelling voor het Keuzejaar is voor ons een bevestiging dat we met dit propedeusejaar voorzien in een belangrijke behoefte bij beginnende studenten.”

Positief effect tussenjaar

Die behoefte wordt ook onderstreept in een recent onderzoek van het Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. In de publicatie ‘Mobiliteit in beeld’ ziet het Nuffic een positief effect bij studenten die eerst een gap year (tussenjaar) doen: Een tussenjaar wordt in toenemende mate een mogelijkheid om ervaring op te doen die van belang is om de succeskans in het hoger onderwijs te vergroten. De studie-uitval blijkt minder te zijn onder studenten die een tussenjaar namen (bron: publicatie ‘Mobiliteit in beeld’).

Het hoge aantal inschrijvingen voor het Keuzejaar heeft volgens Gort alles met die reden te maken: “Tijdens het Keuzejaar van de GH gaan de eerstejaars allereerst bezig met: wat kan ik, wat wil ik, welke opleiding past bij mij en met welke doelgroep wil ik werken. Als je nog niet weet welke studie het best bij je past dan kun je daar die gerichte begeleiding wel bij gebruiken. Helemaal in een tijd waarin je je een verkeerde studiekeuze financieel bijna niet meer kunt veroorloven.”

Open avond

Op woensdag 29 augustus organiseert de GH nog een open avond voor ‘late beslissers’. Tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen belangstellenden in het gebouw van de GH aan de Grasdorpstraat 2 terecht voor meer informatie over het Keuzejaar en de voltijd- en deeltijdopleidingen pabo, SPH, MWD, HBO-V, GPW en Godsdienstleraar.

Move2Support

Op woensdag 19 september houdt de GH tijdens GH Open haar jaarlijkse officiële opening van het studiejaar, waarvoor alle studenten, oud-studenten medewerkers en relaties worden uitgenodigd. Het programma start met het sponsorevenement Move2Support. Move2Support zet mensen in beweging voor het goede doel. Met de opbrengst van het sponsorevenement kunnen hulporganisaties Dorcas en Compassion het studiegeld betalen van studenten in ontwikkelingslanden.

Artikel delen:

Reageer