GroenLinks vraagt humanitaire oplossing asielzoekers

Zwolle – GroenLinks Zwolle heeft de afgelopen dagen zich op de hoogte gesteld van de situatie rondom de uitgeprocedeerde asielzoekers die bij het IND gebouw in Zwolle protesteren. Het gaat vooral om Irakese mensen die niet vrijwillig terug willen naar hun land, omdat zij dat niet veilig achten. Irak wil deze mensen niet toelaten en de minister heeft geen andere oplossing dan deze mensen stateloos op straat te laten staan, zonder recht op werk, zonder medische voorzieningen en zonder perspectief. GroenLinks keurt deze handelswijze af en vindt dat je niet net mag doen alsof deze mensen niet bestaan.

logo_7.jpg

Donderdagochtend heeft de IND besloten dat de demonstratie voor haar gebouw beëindigd moet worden, omdat de demonstratie voor overlast zou zorgen. Het plein is ontruimd door de politie en hierbij zijn vier mensen opgepakt die niet vrijwillig wilden vertrekken, waaronder enkele woordvoerders van de groep. Ooggetuigen melden dat dit hardhandige wijze gebeurde. Fractievoorzitter Rana Berends in een brandbrief aan loco-burgemeester R. De Heer: "Op dit moment van schrijven zitten de mensen op straat en zijn vooralsnog niet van plan om uit Zwolle te vertrekken. Tot nu toe heeft Zwolle rondom asielzoekers altijd een beleid gevoerd, waar GroenLinks trots op is. Nu er een grootschaliger groep in Zwolle neergestreken is, vragen wij met spoed en klem om het humanitaire beleid voort te zetten: Zorg dat deze mensen niet meer op straat staan, blijf bij de minister aandringen op een oplossing voor de kwestie en wees vooral zeer terughoudend met politieoptreden."

Artikel delen:
Reacties 16
 1. "Wat ik mij altijd afvraag aan de pro multiculti en immigratie adepten…..is een hele simpele.
  Wanneer is het genoeg en wat is de ideale mix. Kunnen ze dus geen antwoord op geven.

  Ik zou in de komende debatten aan Samsom, Pechtold, Roemer en Sap vragen: "Waarom zouden we niet veel meer asielzoekers en niet-Westerse immigranten binnenhalen? Waarom bijvoorbeeld niet een miljoen per jaar?"

  Dan heb je ze al in de hoek.

  Want dan zullen ze zeggen: "Uhm, ja nee, dat is teveel. Dan komen de sociale voorzieningen onder druk te staan. Dat kost teveel.. kuch.. geld. Nee dat zei ik niet! Ik wee nie! We moeten het gewoon niet doen! Shit, ze hebben me. Zijn we nu echt live?? Verdorie."

  Immers, elke honderd immigranten die binnenkomen zetten nu al alle voorzieningen onder druk, doordat ze veel minder kunnen of willen bijdragen.

  Dus als je, om die reden, tegen een miljoen immigranten per jaar bent, zou je ook tegen honderdduizend immigranten moeten zijn en ook tegen een paar.

  Simpel."

 2. DUS moeten we iedereen die hier komt binnenlaten en zakken vol met geld geven, omdat we niet in nummers mogen denken maar in mensen?
  Wij moeten als land tolerant zijn zonder dat andere landen dat eveneens zijn?
  Ik begrijp dat het fijn voelt als we het braafste jongetje van de klas zijn, maar het kan toch niet zo zijn dat de verhoudingen dusdanig zoek zijn dat dit zorgt voor zo'n grote maatschappelijke onvrede?

  Natuurlijk, ik snap dat het een goed gevoel geeft om vanuit menselijk perspectief te reageren, immers, niemand (behalve de sowieso foute rechtsmensen enzo he) zal je aanvallen op een linkse gedachte (om het maar heel zwart-wit te benoemen).

  Gedachten en standpunten vanuit menselijk perspectief zijn per definitie goed, toch?
  En het denken in nummertjes is per definitie fout, toch?
  Het is soms zo gemakkelijk om medelijden te hebben met een groep minderheden
  en dit te uiten. De weg van de minste weerstand… maar wat is er mis met een kritische houding welke uit gaat van nummers? Realisme? Feiten?

  Wat ik merk aan vele buitenlandse culturen is dat men dan ook veelal nogal snel gekwetst is. Bij voorbaat eigenlijk al.
  De slachtofferrol en de aanval zijn de beste methodes, dus de discriminatiekaart trekken is een beproeft middel. Zeker in het Nederland waar men, zie jullie reacties hierboven, spastisch bang is om te kwetsen.
  Véél liever onderwerpen wij ons aan hun misplaatste boosheid en zelfs dreigementen, en kruipen we voor de boosaardigheid van kwaadwillenden die weten hoe ze hun zin moeten krijgen: heel snel diep gekwetst zijn op basis van, naar mijn mening, achterlijke middeleeuwse denkbeelden en daar dan boos over worden.

 3. Marieke zou je willen stoppen met die onzin. Het is overduidelijk dat je de inmiddels gedegradeerde Wilders volgt, die kraamt al precies zulke onzin en leugens uit. Dom!
  Haha, en alsof autochtonen niet snel gekwets zijn, lees je de politieberichten hier wel (korte lontjes) ???

 4. @Marieke67 mag ik vragen waar jij allemaal van profiteert? HRA? Huursubsidie? Kinderbijslag? Bijstand?

  Als je zo voor het zelf kunnen rooien bent, pas je dat dan ook toe op jezelf of sowieso op geboren (blanke) Nederlanders?

 5. Ok vdberg, het spijt me enorm dat ik gereageerd heb. Ik had dat natuurlijk nooit mogen doen inderdaad, ik had er geen rekening mee gehouden dat jij mee zou lezen en dat niet leuk zou vinden. Ik zal mij daarom stilhouden, stom stom van me.

 6. Gelukkig is Marieke maar 1 van het handjevol PVV stemmers in Zwolle. Probeer ons niet te propageren met gezeik wat in de randstad voor komt, in Zwolle gaat het goed en zal het blijven gaan!

 7. Het papiertje dat deze man laat zien met de opschrift moet hij vertalen in het Iraaks en in zijn eigen land voor de pers laten zien .En dan als een kerel zijn land helpen opbouwen maar niet hier komen profiteren

 8. Lees eens goed Pieters. Irak wil deze mensen niet toelaten en de minister heeft geen andere oplossing dan deze mensen stateloos op straat te laten staan, zonder recht op werk, zonder medische voorzieningen en zonder perspectief. 

 9. Pieters en Marieke luisteren alleen maar naar de opruiende leugens van Wilders. Net als met die man moet je aan hun beter ook geen aandacht schenken eigenlijk. Pieters, ooit een oorlog meegemaakt? Ben je ooi met één rotklap je hele familie kwijtgeraakt? Wie weet wat voor ellendige dingen deze man heeft meegemaakt. Eén ding is zeker, meer dan jij!!

 10. Menselijk oke, maar wanneer stopt het een keertje! En wij maar betalen. En vooral in tijden dat het minder gaat, moet je kritisch kijken, naar dit soort gevallen. En vind het altijd wel makkelijk van mensen die links-denken (niet iedereen), dat ze gelijk mensen die kritisch over het imigratie beleid denken met die pipo van Wilders vergelijken. Maar wel het harste schreeuwen dat mensen die kritisch zijn op het beleid, mensen over 1 kam scheren. Heb liever dat ze dit geld besteden aan de zorg. Dan hebben we er zelf ook nog wat aan.

 11. Ach zo te zien gaat het hem op de foto niet zo slecht,2 gouden oorbellen,een dikke klok om de pols,paar armbanden en een ring.
  VERKOOP DIE HANDEL EN KOOP EEN ENKELTJE IRAK…!!!!!!
  En vreet niet ons belasting geld op.

 12. Nog een x voor jou in t groot Pecz.. Irak wil deze mensen niet toelaten en de minister heeft geen andere oplossing dan deze mensen stateloos op straat te laten staan, zonder recht op werk, zonder medische voorzieningen en zonder perspectief.

 13. "Tot nu toe heeft Zwolle rondom asielzoekers altijd een beleid gevoerd, waar GroenLinks trots op is. Nu er een grootschaliger groep in Zwolle neergestreken is, vragen wij met spoed en klem om het humanitaire beleid voort te zetten:
  – Zorg dat deze mensen niet meer op straat staan,
  (vraag: welke praktische oplossing draagt GL hier aan?)
  – blijf bij de minister aandringen op een oplossing voor de kwestie (vraag: welke oplossing heeft GL in dit geval! voor ogen?)

 14. Onze centjes zijn inmiddels meer dan op omdat NL roomser dan de paus als sinterklaas bezig is geweest.
  Dat kan gewoon niet.

  Als er voorstanders zijn om die mensen wel levenslang van een onderkomen en boodschappen te voorzien dan lijkt het mij niet meer dan logisch om die mensen zelf in huis op te nemen.
  Niet meer zeuren en zelf huisvesting bieden!

  In dit landje gaat het gewoon niet goed meer, de ouderen en zwakkeren die altijd fors hebben betaald aan de sociale voorzieningen zijn de dupe!

Reageer