Extra rijstrook A28 met de IJsselallee

Zwolle – Op de kruising IJsselallee / Ittersumallee komt een tweede linksafstrook voor verkeer komend vanaf de A28 richting de Marslanden. De werkzaamheden daarvoor zijn gestart op maandag 20 augustus en duren naar verwachting tot dinsdag 2 oktober. Verkeer moet vanaf maandag 27 augustus rekening houden met hinder en vertragingen. Ook zijn er enkele nachtelijke afsluitingen. Dan geldt er een omleidingsroute.

logo_zwolle_top.jpg 

De gehele periode van maandag 27 augustus en dinsdag 2 oktober moet verkeer rekening houden met hinder en vertragingen vanwege de werkzaamheden. De kruising blijft in zijn geheel toegankelijk, maar wel is het mogelijk dat buiten de spitsuren rijstroken zijn afgesloten, om het werk goed en veilig te kunnen uitvoeren. Verkeer wordt dan geleid over de andere rijstroken of de andere weghelft en behoudt dus gewoon doorgang. Wel kan dit leiden tot enige hinder en vertraging. Spitsuren zijn van 6:30 tot 09:30 uur en van 15:30 tot 19:00 uur (op koopavond tot 21.30 uur).

Tijdens de wegwerkzaamheden komen ook enkele nachtafsluitingen voor. Tijdens deze afsluitingen is het niet mogelijk vanaf de Ittersumallee de IJsselallee te betreden en andersom. Verkeer van en naar Zwolle-Zuid kan omrijden via Burgemeester de Vos van Steenwijklaan – Oldeneelallee en verkeer van en naar de Marslanden via Marsweg – Oldeneelallee. De omleidingsroutes staan ook aangegeven op borden langs de weg. Rechtdoorgaand verkeer op de IJsselallee blijft wel toegestaan. Wel moet dit verkeer rekening houden met hinder en oponthoud.

 

Deze nachtafsluitingen zijn op: 5/6/7 september, 19/20/21/22 september en 24/25/26/27 september. De werkzaamheden beginnen om 20.00 uur (op koopavond om 22.00 uur) en duren tot 6.00 uur.

 

Met de extra rijstrook voor verkeer richting de Marslanden wordt de doorstroming naar bedrijventerrein de Marslanden verbeterd. Tijdens de spits zal de wachttijd aanzienlijk minder lang zijn. Naast het aanleggen van de extra rijstrook, worden ook de bochten en rijstroken op de kruising verbreed. Het is de bedoeling dat de extra rijstrook begin oktober in gebruik kan worden genomen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. 24 en 25 sept. stond op het infobord aan de A28 komende vanaf Amersfoort dat er aan oost wegwerkzaamheden was. Advies voor N35 was ring Zuid te nemen. Daar kwam ik ook wegwerkzaamheden tegen. Te weten 1 rijbaan voor alle verkeer met afsluitingen naar dwarswegen vanaf de IJsselallee.
    Volgens mij is daarom de informatie die op het bord stond niet juist.

Reageer