Bruisweken van start gegaan

Zwolle – Donderdag zijn in Zwolle de Bruisweken van start gegaan. De eerste editie van deze introductieperiode voor nieuwe studenten vervangt de eerdere edities van de GRASweek. De Bruisweken zijn voor alle Zwolse studenten, met een speciaal programma voor nieuwe Hbo-studenten en –voor het eerst dit jaar- een speciale introductiedag voor eerstejaars Mbo-ers.

23-08-2012_studenten_en_de_bruisweken_05.jpg

Tijdens de Bruisweken maken studenten kennis met de bruisende studentenstad Zwolle, je opleiding en je medestudenten. Waar een nieuwe studie heel erg spannend kan zijn, zijn de Bruisweken ontspannend en informatief. Geen vreemde ontgroeningsrituelen, maar een gezellige week met sport, muziek, eten en nog veel meer. Voor wie? Iedere nieuwe student mag meedoen aan de Bruisweken. Of je nu aan het Mbo of Hbo studeert, wel of niet op kamers gaat of denkt dat de stad geen geheimen meer voor je heeft; de Bruisweken hebben je altijd wel iets te bieden.

23-08-2012_studenten_en_de_bruisweken_01.jpg

23-08-2012_studenten_en_de_bruisweken_04.jpg

23-08-2012_studenten_en_de_bruisweken_03.jpg

23-08-2012_studenten_en_de_bruisweken_02.jpg

De introductiedag voor nieuwe Mbo-studenten is op woensdag 5 september. De aanmelding daarvoor gebeurt door de opleiding. Programma voor heel Zwolle Alle studenten kunnen het nieuwe studiejaar inluiden met een speciaal programma van 22 augustus tot en met 12 september. Wat denk je bijvoorbeeld van een concert van Chef’Special in Hedon of gerenommeerde dance-events als University Of Dance en From Dub Till Dawn. Leun lekker achterover voor een spannende filmavond of lach je slap bij de Theatersport Wedstrijd. Maar er is veel meer te doen.

Het hele programma is te zien op www.buroruis.nl/bruisweken.

De bruisweken worden georganiseerd door Buro Ruis, de Zwolse Onderwijsinstellingen en de gemeente Zwolle.

 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Jan-A, zie op 2 foto’s dat er iets gedronken wordt, op één inderdaad bier. Op de ander veronderstel je dat er bier gedronken wordt (zal misschien ook wel zo zijn). Maar waarom dan gelijk de conclusie buisweken.

 2. Ik vind het vreemd dat HBO en MBO studenten samen hun introductie hebben. Zwolle moet blijkbaar toch wat doen om studentenstad te worden. Er is in Zwolle niet eens een universiteit dus hoezoe studentenstad?

 3. @Dieuweke
  Toch wel studentenstad hoor. Daar heb je geen universiteit voor nodig. Hogeschool Windesheim is al genoeg.

  Student

  Studenten van de Technische Universiteit van Helsinki tijdens een wiskundecollege, 2005.
  Een student (van Latijnse studens= “strevend (naar), zich interesserend (voor), moeite doende (voor)”) is iemand die een studie volgt in het hoger onderwijs, dat wil zeggen aan een universiteit, het HBO (Nederland), een hogeschool (België) of een college (Verenigde Staten).

  of

  Betekenis ‘ student ‘
  Je hebt gezocht op het woord: student.

  stu·dent (de; m,v; meervoud: studenten), stu·den·te (de; v; meervoud: studentes, studenten)
  1
  iemand die studeert, m.n. aan een universiteit of hogeschool

 4. @ingrid
  Voor de meesten gaat het uiteindelijk natuurlijk toch om het feesten, en gezien het programma is daar dan ook alle gelegenheid toe.
  Daarnaast verdringen de horecaondernemers zich om zich aan de “studenten” te presenteren en als klant proberen te binden. Bevrijd van het juk van Pa en Ma is het dan moeilijk weerstand bieden aan alle alcoholische verleidingen en daarbij is er ook natuurlijk ook nog de groepsdruk. Kortom, buisweken.

 5. @ingrid

  Ga ’s avonds maar eens de stad in. Overal zie je die blauwe shirtjes. Buisweken! Met hier en daar een paar activiteiten overdag onder het genot van nog meer bier 😀

 6. Was er ook niet van uitgegaan dat deze studenten,lid zijn van de blauwe knoop. Maar Jan-A verwijst voor het drankgebruik naar de foto’s. Vandaar mijn reactie.

 7. Die eerste foto was groep 11 (de meest ongehoorzame groep).Toen dachten de groepleiders nog dat ze grip hadden op het stelletje ongeregeld. Die eerste nacht: 1 met glas in zijn hand naar het ziekenhuis, 1 verdwenen en pas om 6 uur s’ochtends op Windesheim aan komen, 1 steeds lopen kotsen s’nachts en 1 snurkte ze erg dat de rest van de gymzaal niet kon slapen. Ik weet dit allemaal aangezien ik ook in groep 11 zat. Ik sta half op de eerste foto maar had geen bier en ben wel een jongen goed kijken.:P

Reageer