Aanrijding met motor loopt goed af

Zwolle – Donderdagmiddag 23 augustus heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een motor en een auto op de kruising Mozartlaan – Händellaan. Volgens omstanders wilde de donker blauwe auto afslaan richting de Händellaan en had de motorrijder het plan om de auto in te halen met als gevolg een aanrijding.

23-08-2012_hndellaanmozartlaan1.jpg 

Uit voorzorg is er een ambulance ter plaatse geweest en heeft de motorrijder onderzocht op eventueel letsel maar hiervan bleek geen sprake te zijn. De bestuurder van de auto had alleen wat last van zijn arm en hoefde niet met de ambulance naar het ziekenhuis. Later is de brandweer ter plaatse gekomen om de gelekte brandstof af te dekken met grit. Veel mensen uit de buurt waren op het ongeval afgekomen en werden op afstand gehouden door het afzetlint. De Verkeers Ongevallen Analyse is ter plaatse gekomen om de sporen in kaart te brengen van de aanrijding. Zowel de motor als de auto zijn afgesleept door een bergingsbedrijf.

 23-08-2012_hndellaanmozartlaan2.jpg

23-08-2012_hndellaanmozartlaan3.jpg 

23-08-2012_hndellaanmozartlaan6.jpg 

Meer foto's via "Lees verder"

23-08-2012_hndellaanmozartlaan5.jpg 
23-08-2012_hndellaanmozartlaan4.jpg
 
Artikel delen:
Reacties 22
 1. deze jongen op de motor scheurt wel vaker onbenullig rond
  z'n 2e aanrijding in paar maand tijd 😮
  heb dus eigenlijk geen meedelijden met hem 8)

 2. Duidelijk een gevalletje Artikel 5. Als je zelfs in een woonwijk het nog nodig vindt om met je motor auto's in te halen die zich wél aan de snelheid houden, dan wordt het hoog tijd voor een educatieve maatregel gedrag (EMG) en het innemen van het rijbewijs, zodat dit soort figuren voor langere tijd van de weg zijn en enkel nog mogen lopen en fietsen.

 3. ik had dit al wel eerder verwacht, heb deze motor al vaker met zeer veel kabaal en idiote hoge snelheid zien rijden .
  misschien het rijbewijs maar eens een lange tijd innemen.

 4. Dit is heel erg jammer dat mensen die zomaar gaan oordelen en hier gaan zeggen dat deze jongen vaak met hoge snelheid rijdt. ik heb alles zien gebeuren en wat er gebeurt komt niet overeen met dit artikel hierboven, de motor rijder wil gewoon linksaf slaan en de bestuurder van de auto gooit de auto er uit het niets voor de motor.

 5. @Fattah:

  Jij kan dan vast wat beter vertellen vanuit welke richting de voertuigen kwamen en in welke richting ze wilden gaan (of leken te willen gaan).
  Zoals ik het lees, reden ze op de Mozartlaan in dezelfde richting. Was dat vanaf het winkelcentrum naar Zwolle centrum of omgekeerd?
  De auto sloeg dus af. In welke richting? Linksaf of rechtsaf? Ik gok linksaf, waarbij hij dus nog de rijstrook van de tegenovergestelde richting moest oversteken.

  De motor reed dus in dezelfde richting en wilde dus inhalen. Dat zal vast links van de auto zijn geweest toch?

  Ik vraag me af hoe de auto zomaar voor de motorrijder gegooid kon worden.

  Kan jij antwoord geven op mijn vragen om de boel hier wat helderder te maken?

 6. Ik heb de motor inderdaar vaker zien scheuren. Maar ook vaak met verschillende personen en ook zelfs helmen. Wel jammer dat er dan word gezegd dat er geen medelijden is of wat dan ook! Het blijft een mens en het blijft iemand met een familie hhoe zullen die mensen zich voelen tuurlijk het kan zijn eigen fout geweest zijn maar als nog komt er een grote schrik bij kijken! En wat ik hoorde van mensen eromheen is inderdaad wat fatuhh ofzo iets dergelijk ook zei dat de motor rijden klem gereden is door de auto bestuurder wat ik mee gekregen heb is dat de motor rijder iets meer links reed en de auto hem uit het niets zonder knipperlicht zo erin gooide en ook nog op de veerkeerde plek van de weggedeelte. Bij een doorgetrokken streep.. misschien dat fatuhh het werkelijke verhaal kan uitleggen

 7. @BSMA
  Niet helemaal waar dat hij niet mocht inhalen.

  De vragen die ik stel zijn in eerste instantie met hetzelfde uitgangspunt wat jij noemt (want ook dat is mijn eerste vermoeden) maar dat hoeft niet.

  Stel:
  Motor rijdt achter auto.
  Auto geeft geen richting aan (of mogelijk naar links). Gaat langs de as van de weg rijden.
  Motorrijder erachter ziet/denkt dat auto naar links wil gaan. Als een motorvoertuig links voorgesorteerd is, mag een ander motorvoertuig _rechts_ passeren/inhalen.

  Stel dus: motorrijder is in de veronderstelling dat auto naar links wil afslaan, dan kan motor gemakkelijk rechts voorbij. Als de automobilist nou niet linksaf maar rechtsaf slaat, dan kan het best boem-is-ho worden.

  Waarom zou een auto naar de middenas gaan rijden om dan toch rechtsaf te slaan? Misschien omdat hij zich vergist heeft. Misschien omdat hij denkt dat hij een krappe bocht moet draaien naar rechts met een oplegger van 18 meter lengte, dan wil je ook wel even eerst tegensturen (er zijn helaas zat mensen die met auto's denken dat je een bocht eerst tegen moet sturen…….. :o:'( ). En als dan ook nog eens de spiegels en/of dode hoek aan de rechter kant vergeten wordt……..

  Maar goed, andere optie is natuurlijk: overijverige motorrijder denkt wel even voorbij de auto te knallen. Neemt eerst de doorgetrokken streep en gaat er daarna vlotjes 'overheen'. Automobilist, in de veronderstelling dat hij niet ingehaald wordt (want dat mag daar niet), slaat linksaf zonder te spiegelen en dode hoek te checken of mogelijk is de timing zo ongelukkig geweest dat hij wel gespiegeld en gedodehoekcheckt (lekker Nederlands) heeft maar de motorrijder niet heeft kunnen zien.

  Ik ben dus alsnog benieuwd naar waar beide figuren reden en in welke richting(en)

 8. Bijde kwamen aanrijden vanaf het winkel centrum. Motorrijder wou linksafslaan en zag andere autos rechtdoorgaan waarbij de auto ook links afsloeg zonder knipperlicht! Ik heb een van de jongetjes gesproken die erbij waren! De getuigen zelfs heb ik niet gesproken. Well een man die er ook bij was en ook zei dat ze allebij te vroeg afsloegen en de auto geen richting aangaf.

 9. Vreemd verhaal. Maar dan de vraag: hoe komt de motor náást de auto, zodanig dat de auto die naar links draaide, hem aan kon rijden?
  Dan heb ik toch het idee dat de motorrijder niet echt handig bezig is geweest maar ook de automobilist niet.

  Automobilist: geen richting aangeven: ??85
  Motorrijder: overschrijden van doorgetrokken streep: ??220

  ??

 10. er word constant gepraat over inhalen terwijl er al duidelijk is dat zoiets niet het geval is lijkt mij uit de bovenstaande reactie van de getuigen(fatahh) dat ze bijde linksaf wouden slaan en de motor al zowat op de linkerbaan zat de auto geen knipperlicht gaf en afsloeg bij een doorgetrokken streep dus te vroeg linksaf sloeg. klinkt mij als allebij dom motor had niet alvast links moeten rijden en auto niet zo ineens linksaf slaan en helemaal niet zonder knipperlicht en doorgetrokken streep

 11. @ronald lijendekker:
  Hoe kan die motor in hemelsnaam al op de linker baan zitten als de auto dan linksaf slaat (al dan niet met richtingaanwijzer) en dan nog de motor raken? Leg me dat eens uit.

 12. Precies zoals u het zegt! Motorijder rijd auto rijd motor wil links en op het moment dat die links afwilt neemt de auto ook het besluit links te gaan te vroeg en op het verkeerde weghelft de auto sloeg linksaf waar hij nog niet linksaf mocht de motor net zo. En hij raakte de motor ! Motor wou dfe bocht verder maken waar het eigenlijk hoort! Mar op de verkeerde baan! Auto sloeg links afn te vroeg dus kwam terecht op de verkeerde baan en schepte zo de motor

 13. en op het verkeerde weghelft de auto sloeg linksaf waar hij nog niet linksaf mocht de motor net zo

  Dat bedoel ik, motor zat dus in ieder geval al op de verkeerde plek.

  Maar als beiden al afsloegen terwijl ze nog niet bij de afslag waren…… ehm……

  Zoals het hier allemaal beschreven staat….. ik ben met stomheid geslagen; ik kan er nog altijd geen touw aan vastknopen tenzij ik mag aannemen dat beiden als compleet incompetente idioten aan de slag zijn geweest.

 14. Wat ik dus zag is dat beide vanaf het winkelcentrum kwamen. De motor wil links afslaan en gaat aan de linkerkant van de rijbaan rijden misschien wel een beetje op de midden berm, uit het niets trekt de bestuurder van de auto flink aan het stuur om links af te slaan. Het zag eruit alsof de bestuurder van de auto de motor rijder wou dwarsbomen. Als de bestuurder van de auto wel linksaf wou slaan zou hij toch iets later de bocht moeten nemen want als er een auto vanuit de Handellaan kwam zou hij er volop knallen zo. Ik kan me er zo erg aan irriteren aan mensen die al hun verhaaltje/mening klaar hebben staan zoals de motorrijder heeft al meerdere ongelukken gehad en ik zie hem vaker scheuren of die heeft een cursus nodig, als jullie niet weten wat er gebeurt is of zeker weten dat dat de motorrijder die altijd scheurt hou dan lekker je menig ffe bij je!

Reageer