Zorgverlener Gezond Gewicht helpt gezin

Zwolle – Eén van de problemen in de zorg voor overgewicht bij kinderen is dat niemand de regie heeft. Wie bespreekt met kind en ouders in hoeverre zij overgewicht als probleem zien en zet met hen op een rijtje wat ze willen? Wie onderneemt actie als het ergens niet goed gaat?

Dit zijn taken voor een centrale zorgverlener. Elke zorgverlener met de juiste kwalificaties zou deze centrale rol op zich kunnen nemen, maar niemand heeft daar in het reguliere takenpakket tijd voor. Dankzij een financiële bijdrage van een bedrijf in de stad, werkt er sinds deze zomer in het CJG een Centrale Zorgverlener Gezond Gewicht. Het gaat om een periode van drie jaar en de zorgverlener is actief in de wijken Zwolle Zuid en Holtenbroek/Dieze. De centrale zorgverlener blijft het gezin langere tijd volgen, houdt de regie en helpt ouders de regie te krijgen en te houden.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Absurd, geldverspillerij.
  Dus alle kinderen met overgewicht eten teveel.
  Ken mensen die in een gezin verschillende kinderen hebben.
  Een helft is dunner dan de andere helft, toch eten ze hetzelfde, leven ze hetzelfde en bewegen ze hetzelfde.
  Bemoeizucht in deze maatschappij loopt de spuitgaten uit tegenwoordig.
  Wat verzinnen ze straks?
  Ook de magere kinderen maar nachecken? Eten vast allemaal te weinig?

  Of de kinderen met afwijkingen her en der,…
  Sommige mensen zijn zoals ze zijn, zijn goed zoals ze zijn.
  Dat was vroeger zo toen accepteerde men elkaar sneller dan tegenwoordig. Die hokjes waar men elkaar in stopt tegenwoordig moet maar eens stoppen!

Reageer