Bouw Rodetorenburg in volle gang

Zwolle – Ook al ziet u het misschien nog niet, de bouw van de Rodetorenbrug is in volle gang. De aanbouw van de brug vindt op dit moment nog plaats in een werkplaats, maar begin november wordt de brug op zijn plek gevaren. Na de zomervakantie beginnen de werkzaamheden aan de bruggehoofden op beide oevers. Nog voor de kerst kunnen voetgangers en fietsers van de Rodetorenbrug gebruik maken. Wel wordt na de winter nog een laatste deklaag op de brug aangebracht.

29-05-2012_onthulling_bord_start_bouw_rodetorenbrug_03.jpg

De Rodetorenbrug verbindt de Pannekoekendijk en de toekomstige parkeergarage op het Katwolderplein met het Rodetorenplein in de binnenstad. De brug is ontworpen door de Belgische architecten van Ney & Partners. De brug is sierlijk en sluit mooi aan op beide oevers. Zowel de bogen als het dek krijgen een zandkleur. De leuning, de handgrepen en de diagonalen van de hoofdstructuur worden in roestvrij staal uitgevoerd. Hierdoor vallen deze elementen minder op en past het goed bij het water. De verlichting is in de brugleuningen verwerkt. Het ontwerp zorgt voor een transparante brug die het zicht op de binnenstad niet verstoort.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Het huis staat er nog.
  Ik zou er een cafe/restaurantje in gaan doen ofzo.
  Mooi huis, moet behouden blijven, net zoals die aan de andere kant van de weg.

 2. @Thierry, dat mooie huis met dat rieten dak wordt door projectontwikkelaar Dick Huiskamp verbouwd tot een restaurant, vandaar ook die nieuwe brug, snap je? 😉
  Ps, die laatste deklaag hoeft echt niet aangebracht te worden, want net als de brug bij de Spiegel zullen er niet veel mensen gebruik van maken vrees ik.

 3. Huiskamp gaat pas wat doen als hij een exploitant heeft. Zolang Katwolderplen niet is gerealiseerd is, zijn er geen loopstromen en zal een eventuele exploitant zich wel twee keer bedenken. Bovendien moet er zoveel geinvesteerd in de bouwval die het nu is, dat exploitatie sowieso moeilijk zal gaan worden. En zolang aan de randvoorwaarden niet is voldaan, zal er niets gebeuren vrees ik, en dat kan nog jaren duren. Met dank aan onze horend dove en ziende blinde gemeenteraad.

 4. Denk dat de eigenaar graag wil dat baldadigen het huis in de fik steken, zodat hij er wat nieuws kan neerplempen. Zoals het er nu bij staat schreeuwt het huis: sloop mij alsjeblieft!!

 5. We kunnen blijven steggelen over de brug en het huis. Het feit is er en de gemeente laat zich leiden door de projectontwikkelaar die ook de Melkmarkt om zeep helpt. De inwoners van Zwolle lijden onder de kosten.:'( een brug van niets naar nergens die miljoenen kost.

 6. Opa ik wijs U erop dat Swollwacht van begin af al tegen deze brug was ,dus niet alle gemeenteraadsleden over 1 kam scheren.Net als de brug bij de Spiegel waar Swollwacht ook tegen was.Voor dat geld hadden we vele mensen kunnen helpen.

 7. Als ik toch een bak geld had wist ik het wel met dat huis, zou er een eetcafe en bed & breakfast van maken dus als iemand die bak geld heeft liggen laat ff weten dan 🙂

 8. @Wichert.
  Swollwacht was in eerste instantie voor, mits er een tunnel zou komen van de parkeergarage onder de Pannekoekendijk door naar de brug. Swollwacht had bij de allereerste stemming in 2007(!) hierover tegen kunnen stemmen, dan was die brug er nooit gekomen, maar dat hebben ze niet gedaan vanwege de “belofte” dat er een onderzoek zou komen naar dat tunneltje onder de Pannekoekendijk, waarvan de (gewenste) uitslag eigenlijk al vast stond. Maar ja daarna was het te laat. Ondertussen had zich wel een meerderheid voor het plan gevormd. (Ken je klassiekers zou ik zeggen).

 9. Waarom zetten ze de markt niet op rodetorenplein??? Dan blijft de melkmarkt vrij voor terrasjes . Is toch van de zotte dat zo. N plein leeg blijft terwijl cafe uitbaters tijdens de markt hun terrassen niet kunnen uitstallen.

 10. @Ruud,

  Ik denk niet dat de markt op het Rodetorenplein past. Daarbij is de Melkmarkt net als de Grote Markt volgens mij in de eerste plaats bedoeld voor de markt en niet voor terrassen.

 11. Vindt gewoon te dom voor woorden dat zo,n plein leeg staat en bij mcdonalds geen doorkomen aan is door markt en terrasjes. Laat toch wat vroeger ooit is verzonnen eens varen. Zwolle en tijden veranderen en pas de situatie aan hoe nu het beste is. Schuif de markt gewoon stuk naar rodetorenplein en dan heb je een gezellige plein met terassjes bij harmoni en mcdonalds.

Reageer