Reconstructie Rechterland

Zwolle – Sinds maandag 20 augustus wordt gewerkt aan de reconstructie van Rechterland en de herinrichting van bedrijventerrein De Vrolijkheid. De werkzaamheden duren tot en met 21 december 2012 en vinden plaats in fases. Tijdens de reconstructie zijn er stremmingen en gelden er omleidingsroutes.

Tijdens de werkzaamheden wordt het Rechterland voorzien van asfaltverharding en worden de wegen op bedrijventerrein De Vrolijkheid opnieuw bestraat. Daarnaast komt er een vrijliggend fietspad met twee rijrichtingen langs het Rechterland en de Westerveldse Aa. De Westerveldse Aa krijgt daarnaast een natuurvriendelijke oever. Maandag 20 augustus is gestart met werkzaamheden aan de Boerendanserdijk (fase 1). Deze werkzaamheden duren tot en met vrijdag 31 augustus. Het gaat om het gedeelte tussen Rechterland en de inrit van het PEC Zwolle stadion. De inrit naar het stadion blijft bereikbaar via de Ceintuurbaan (zie onder). Ook de kruising met Rechterland blijft toegankelijk.

Gemotoriseerd verkeer kan tijdens de werkzaamheden omrijden via Rechterland – Oude Meppelerweg – Ceintuurbaan. Fietsers van en naar Berkum kunnen rijden via Boerendanserdijk – Westerveldse Aa- pad – Roodhuizerpad – Dokterspad – Dokter van Heesweg – Tesselschadetunnel – Tesselschadestraat – Vondelkade en omgekeerd. De omleiding voor fietsers loopt via de Tesselschadetunnel vanwege de werkzaamheden aan de Vondeltunnel (zie onder).Rechterland vanaf 3 septemberVanaf maandag 3 september starten de werkzaamheden aan het Rechterland De Vrolijkheid. De werkzaamheden vinden plaats in fases:

· Fase 2: Start 3 september en duurt tot en met dinsdag 2 november

Rechterland tussen Boerendanserdijk en Landstede + gedeelte Hogeland

· Fase 3: Start aansluitend aan fase 2 en duurt tot en met 30 november

Rechterland tussen Landstede en Molenland (kruising blijft toegankelijk)

· Fase 4: Start aansluitend aan fase 2 en duurt tot en met 30 november

Ossenkamp en gedeelte Hogeland (aanliggende bedrijven en parkeerterreinen bereikbaar vanuit één rijrichting)

· Fase 5: Start aansluitend aan fase 3 en duurt tot en met 21 december

Rechterland vanaf Meppelerstraatweg tot en met kruising Molenland

· Fase 6: Start 3 september en duurt tot en met 21 december.

Watergang Westerveldse Aa+ nieuw fietspad langs het Rechterland

Bereikbaarheid bedrijven en parkeerterreinen De VrolijkheidDe bedrijven op bedrijventerrein De Vrolijkheid blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Het verschilt echter per fase hoe deze te bereiken zijn, namelijk:

· Tijdens fase 2: via Oude Meppelerweg – Rechterland – Molenland

· Tijdens fase 3: zowel via Oude Meppelerweg –Rechterland – Molenland als via Boerendanserdijk – Rechterland – Hogeland

· Tijdens fase 4: Bedrijven en parkeerterreinen blijven in ieder geval vanuit één rijrichting bereikbaar. Op borden staat aangegeven wanneer dit via Oude Meppelerweg –Rechterland – Molenland en wanneer via Boerendanserdijk – Rechterland – Hogeland is.

· Tijdens fase 5: via Boerendanserdijk – Rechterland – Hogeland

Bereikbaarheid FC Zwolle stadionTot en met 31 augustus is het FC Zwolle stadion alleen bereikbaar via de Ceintuurbaan. Verkeer op de Ceintuurbaan komend vanaf de A28 kan echter niet linksaf slaan de Boerendanserdijk op. Dit moet doorrijden tot aan Tesselschadestraat / Dokter van Heesweg en daar keren. Na afronding van de werkzaamheden aan de Boerendanserdijk, na 31 augustus, is het stadion ook bereikbaar via A28 afslag 21 – Kranenburgweg – Erasmuslaan – Boerendanserdijk.Bereikbaarheid BerkumTijdens de gehele periode kan verkeer van en naar Berkum rijden via Ceintuurbaan – Oude Meppelerweg – Kranenburgweg – Erasmuslaan en omgekeerd. Na 31 augustus is ook de Boerendanserdijk weer toegankelijk.Werkzaamheden VondeltunnelVan maandag 27 augustus tot en met vrijdag 5 oktober vinden werkzaamheden plaats aan de Vondeltunnel aan de zijde van de Vondelkade. Voor de zomervakantie zijn de werkzaamheden aan de andere zijde, aan de Boerendanserdijk, gestart. Vanwege de werkzaamheden is de tunnel afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van de Tesselschadetunnel. Deze is te bereiken via Boerendanserdijk – Westerveldse Aa- pad – Roodhuizerpad – Dokterspad – Dokter van Heesweg. Ook kunnen fietsers gebruik maken van de nieuwe fietstunnel ter hoogte van Meppelerstraatweg, te bereiken via Oude Meppelerweg – Kranenburgerweg.

Artikel delen:

Reageer