CDA en bedrijfsleven voor aanpak N35 bij Zwolle

Zwolle – Een grote delegatie van prominente provinciale CDA politici en een afvaardiging van het bedrijfsleven uit de regio Zwolle waren zaterdagmorgen in Wijthmen bijeen om aandacht te vragen voor de aanpak en verbreding van de N35 op het deeltraject Zwolle-Wijthmen. CDA lijsttrekker Sybrand Buma zou ook bij de bijeenkomst zijn, maar moest op het laatste moment afzeggen.

25-08-2012_cda_n35_15.jpg

De CDA-fractie is het getreuzel van verkeersminister Schultz (VVD) met de N35 zat. Onlangs kondigde Rijkswaterstaat aan dat de geplande verbreding tussen Zwolle en Wijthmen een vertraging van elf maanden oploopt. Eerder al dreigde minister de versnelde verbreding tussen Wierden en Nijverdal op grond van de Crisis- en Herstelwet los te laten. “Deze minister heeft onvoldoende oog voor het belang van de regionale infrastructuur voor de economische ontwikkeling van Oost-Nederland”, vindt het oud- Zwols raadslid en huidig CDA Tweede Kamerlid Eddy van Hijum. In een serie schriftelijke vragen eist Van Hijum opheldering van de minister over de nieuwe vertraging. Ook wil hij weten of de minister nog wel vasthoudt aan de ambitie die samen met de regio in de ‘marsroute N35’ is afgesproken. Maar veel vertrouwen heeft de CDA’er er niet in. “Laten we maar eens serieus onderzoeken of we het beheer van de rijksweg 35 niet kunnen overdragen aan de provincie, met een fatsoenlijke afkoopsom. Dan krijgt de regio de regie over de opwaardering en het onderhoud in eigen hand.” Zaterdag was de CDA-campagnebus met Overijsselse kandidaten bij de N35 in Wijthmen. Aan de Kroesenallee werd symbolisch de schop in de grond gestoken om de minister tot actie aan te sporen.

25-08-2012_cda_n35_11.jpg

25-08-2012_cda_n35_10.jpg

25-08-2012_cda_n35_13.jpg

Via lees verder meer nieuws en foto’s…

Het regionale bedrijfsleven komt in actie voor een verbreding van de N35. Een delegatie van VNO-NCW IJsseldelta, MKB regio Zwolle, de Kring Raalter Werkgevers en de Kamer van Koophandel bood de CDA delegatie een petitie aan. De werkgevers benadrukken het belang van het opwaarderen van het ‘karrenspoor’ voor de economische ontwikkeling van de regio. Afspraak is afspraak, zo stellen zij in de petitie.

25-08-2012_cda_n35_14.jpg

25-08-2012_cda_n35_12.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Inderdaad Grimm en Tsja, dit is goedkoop geneuzel in aanloop naar de verkiezingen.
  Het moge genoegzaam bekend zijn dat het oosten des lands er voor ‘Den Haag’ maar een beetje bij bungelt.

  Daar is wel (enigszins) iets aan te doen door in het pashokje een regionale vertegenwoordiger, van je partij naar keuze, te kiezen.
  Ongeacht de plek op de lijst die die persoon in neemt.

 2. Oud Zwollenaar Van Hijum is zeker een jaar actief bezig om Zwolle via de N35 beter bereikbaar te krijgen. Alle credits dus voor hem. De andere partijen zullen ook wel volgen met hun politieke campagnes 😉

 3. Klopt Mariane.

  Jouw voorbeeld laat zien dat het kiezen van lokale politici voor de Tweede Kamer effect kan sorteren om belangrijke zaken voor onze eigen omgeving eerder gedaan te krijgen.

 4. De Stentor schrijft vandaag in de krant dat Sybrand Buma er gewoon bij was. De journalisten waren er dus duidelijk niet bij aanwezig in Wijthmen 😮

Reageer