Buien teisteren RTL viert de zomer concert

Zwolle – Zaterdagmiddag is met een optreden van zangeres Krystl de eerste Zwolse editie van RTL viert de zomer concert van start gegaan. Verder traden deze middag grote artiestennamen als Alain Clark, Gers Pardoel, Xander De Buisonjé, en VanVelzen op. 

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_10.jpg

De animo voor het muziekfeest op Park de Wezenlanden was groot. Het festival kan halverwege het concert al rekenen tienduizenden bezoekers, die vanaf de vroege middag in een lange rij voor het festivalterrein op toegang wachtten. Felle buien teisterden vanaf het begin de talloze festivalbezoekers. Dat was een stevig minpuntje van het geheel, maar daar doe je nu eenmaal niets aan. De weersvoorspellingen voor zaterdagavond, wanneer Ilse de Lange, Racoon, DI-RECT en Blof optreden, zijn al niet veel beter. De buien houden helaas aan, maar vanaf 20.00 uur wordt de intensiteit en de omvang van die buien wat minder. Rond 23.30 uur is er afsluitend vuurwerk in het stadspark.

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_03.jpg

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_xander_de_buisonje_09.jpg

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_roel_van_velzen_12.jpg

Meer foto's via Lees verder…

 25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_01.jpg
Veel animo en een lange rij wachtenden voor RTL viert de zomer concert in Zwolle…

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_05.jpg
Presentator John Williams…

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_07.jpg

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_06.jpg

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_02.jpg
Felle regenbuien…

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_04.jpg
Al snel stroomt het festivalterrein vol…

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_14.jpg

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_15.jpg

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_16.jpg

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_xander_de_buisonje_08.jpg

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_roel_van_velzen_11.jpg

25-08-2012_rtl_viert_de_zomer_roel_van_velzen_13.jpg

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Toch bijzonder dat nu niemand klaagt over een kaartje van 25 euro, de muntprijs en teveel betalen voor eten en dat met het bevrijdingsfestival mensen zich genoodzaakt voelen om te zeuren en zeiken… Lijkt me de wereld op zijn kop!

 2. Wat, in tegenstelling tot andere concerten in het park nu slecht geregeld was, dat het skatepark afgezet en dus gesloten was.
  Kan een openbare voorziening zomaar zonder aankondiging afgesloten worden?

 3. Wat een onzin kop. 1 grote bui hebben we gehad vlak na concert kristel en die was na 10 minuten of minder voorbij. Daarna was het de rest van de dag nagenoeg droog want dreigende buien waaiden over. Het was een prachtig feestje.

 4. Inderdaad,wat een onzinkop.Wij waren er toen Gers Pardoes met z,n optreden begon:D en op een paar spetters na hebben we heerlijk festivalweer gehad :)Minpuntje was de wachttijd bij de toiletten,helemaal later op de avond.Het personeel kon het :oniet:oaa.Maar verder was het super!!!

 5. het festival was prachtig goede zangers en zangeressen.
  maar wat ik asiocaal vond was de prijs voor een klein zakje patat. 5 euro voor een ordinair klein puntzakje patat. ik vind het schandalig. en vooral in deze tijd van recessie durven zij dit ervoor te vragen en nog stommer de mensen kochten het ( stom stom stom zo blijven ze dit doen.) als het niet gekocht werd zou de prijs wel zakken.

 6. Het festival is ook bestemd voor een doelgroep die dit kan betalen en anders loop je ff naar Norp als je in tijden van recessie wilt beknibbelen op een zakje patat. Als je zo hard getroffen bent door de recessie dan koop je ook geen kaartje van 25e voor dit feest.

 7. en het gaat niet om dat ik het niet kan betalen maar dat ik het gewoon schandalig vind dat ze voor een zakje patat 5 ruto durven te vragen. en waarom mogen mensen die het nu wat minder hebben dan anderen niet af en toe even genieten van muziek. maar die worden gedwongen daar het eten te kopen want je mag niks mee naar binnen nemen en dan nemen ze zulke schandalige prijzen voor een zakje patat. als ze twee vijftig vragen is het ook al veel maar dan is er nog iets voor te zeggen.

 8. nou ze zullen je echt missen, rondrie. Anders sta je de volgende keer buiten het hek. Dan kan jij je eigen eten en drinken meenemen en toch nog genieten van muziek!
  dat gezeic elke keer keer als er eens wat in Zwolle georganiseerd wordt.
  En trouwens, er zullen zat mensen zijn met een kleine portemonnee die geld apart hebben gezet om hier bij te kunnen zijn. Die hebben de hele dag topartiesten gezien en afsluitend een vuurwerkshow. denk je dat die nooit meer naar een festival gaan omdat de patatzakjes te klein zijn? Dacht het niet, misschien moet jij eens ophouden om hun "lijden" te gebruiken voor je eigen kleine irritaties/frustraties, want zoals jij zelf al zegt kan je dat patatje best betalen dus slecht heb jij het niet.

 9. @1stejohn, als jij op een festival geen eten en drinken mee naar binnen mag nemen en ze vragen zulke prijzen is dat pure oplichting. Onder het motto als ze van 14 tot 23:30 uur binnen zijn moeten ze ook een keer ten en drinken. En het gaat hier niet of je het kunt betalen. πŸ™

 10. hahaha, nou wordt ie mooi. Faciliteren ze van alles is het nog niet goed! Je wordt er niet vast gehouden. Ze bieden je eten aan en als je dat niet wilt dan ga je ergens anders heen. Of moet alles voor een kwartje binnen handbereik zijn? Wil jij je patatje dan ook op podium opeten? Als je weinig geld hebt dan neem je die moeite wel hoor om even het terrein af te lopen en dan weet je ook van te voren dat je dit niet kan betalen en hou je daar rekening mee.
  Zijn genoeg mensen die tussendoor even naar huis gaan om te eten, maar goed als jij te lui bent moet je ook niet zeuren dat het duurder is dan de snackbar op de hoek. Oplichters? Of juist luie varkens?

 11. Op zich een goed festival met goede muziek. Snelle doorloop van artiesten. Als geoefend festival bezoeker heb ik wel wat aan te merken. Wat niet in verhouding was is het aantal eetgelegenheden t.o.v. de 15.000 bezoekers. Wel geteld 6……………..! 2 x friet waar ze maar met 3 man in stonden dus 6 mensen die 15.000 mensen moesten bedienen, sorry maar dat kan niet….2 tot 3 uur (als je een beetje lomp was) in de rij staan voor een frietje en een kroket. Hoezo slecht geregeld, zeker als niet van het terrein af mag om even buiten het festival te eten. De rijen bij de andere eetgelegenheden waren iets minder maar dan kon je kreeft eten…….dat lust niet iedereen. 3 stokjes sate met een stuk brood en wat satesaus 7,5 euro is aan de prijs…..! Over het aanbod van drank misschien iets teveel. Al met al een goed festival buiten de opmerkingen hierboven…..!

 12. nou John je kon dus niet even van het terrein aflopen want dan kon je er niet meer op.
  als je nu gewoon zelf keuze had dan om iets te kopen of niet en eventueel je eigen drinken mocht meenemen dan was het eerlijk nu niet gewoon belachelijk die rijzen. net wat ik zei als een patatje 2.50 of 3 euro koste was het nog duur maar daar zou je nog mee kunnen instemmen maar 5 euro is gewoon oplichterij en meer niet.en daar moest je dan ook nog 1,5 uur voor wachten. maar ga gerust verder en doe wat jij wil als jij die prijzen wil betalen dan doe je dat toch maar ik vind het schandalig vooral in deze tijden. en dan iedereen het eten afpakken dat ze bij zich hadden en gewoon in de prullenbak gooien? ik heb er geen woorden voor.
  de muziek was prachtig maar alles eromheen was in ??n woord oplichterij en daar laat ik het maar bij

 13. Het was een super feesje! Maar 1 ding wat zo zeer slecht was is dat de rose al om 5 uur op was en de wijn al om 8 uur er was in de avond alleen nog maar bier, cola,water!!!:o

  Verder een geweldig feest!!

 14. Wij hadden nog nooit zoiets meegemaakt, 7 eettentjes op zoveel mensen, uren in de rij en dan kreeg je te horen dat de patat op was, kroketten, mensen werden baldadig, RosΓ© in de middag al op, later alleen nog bier en cola, eten, drinken en paraplu's werden afgepakt die we terug zouden krijgen. Ja tuurlijk?!! maar poncho's werden niet uitgedeeld, die lagen later wel overal op de grond.. en zo kan ik nog wel even doorgaan?! Wij waren verbaasd, RTL die dit organiseerst of ligt het meer aan Zwolle?! Verwend ja en veel gewend wellicht ja met andere goed georganiseerde festivals maar dat de organisatie zoveel over het hoofd zag?!

 15. Superdag gehad! 1 flinke bui rond 15.00, later nog een klein buitje, maar verder heerlijk weer. Poncho's lagen op de bar en waren gratis, dus prima. Wel 1 nadeel: veel te weinig eetgelegenheden voor al die mensen, je stond zo 1,5 uur in de rij. En bij de toilet maar korte wachttijd. Verder was alles nogal prijzig, maar is dat niet altijd zo…..

 16. hmm kon je niet eens tussendoor het terrein af om later terug te komen? dat is ook wel van den zotte? wel big business al sie dure prijzen, stel dat die 15000 man gemiddeld ??10 uit heeft gegeven aan eten en drinken gisteren, dan is er alleen al hieraan een omzet gemaakt van ??150.000, daar gaan natuurlijk nog wel onkosten vanaf geen idee hoeveel dat was, maar tel,uit je winst. zakelijk gezien was het dus een slimme zet om het zo te doen, maar klantvriendelijk was het absoluut niet dan!!

 17. Mijn vriendinnen en ik hebben dit festival gebombardeerd als het Alles-is-op-festival. Wijn, rosΓ©, razz, 7up, sinas. Alles was op, al aan het begin van de avond. En toen de rijen bij de frietkraam eindelijk wat minder waren, was de friet ook OP! En het wisselgeld, ook op. Verder was het gezellig hoor. πŸ˜‰

 18. Vanaf 15.30 uur tot ongeveer 20.00 uur heb ik met wat drankjes op een bankje aan de Weth. Alferinkweg gezeten en de muziek was vanaf die locatie goed hoorbaar. Ben daarna even naar Smikkelhoekje gegaan en heb een dubbele portie patat met bereklauw gehad voor iets meer dan 5 euro en zag later kans om zonder te betalen het festivalterrein te betreden en ben gebleven tot en met het vuurwerk. Ik heb me prima vermaakt en het heeft me niet veel gekost.

 19. haha, niet van het terrein af? Dus toch niet voor iedereen bestemd zoals ik al eerder zei.Tja, als je iedereen binnen wilt houden moet je er ook voor zorgen dat de faciliteiten hier goed voor geregeld zijn. Niet verwacht van dit RTL4 feest. Zag er allemaal wel gelikt uit.

Reageer