Het weer: enkele buien

Zwolle – Zondag vallen tot ver in de middag enkele buien, eerst nog plaatselijk met onweer. Het is koeler dan vandaag met maximumtemperaturen van een graad of 19. Er waait een stevige wind uit west tot noordwest, 3 tot 6 Bft.

25-08-2012_weerfoto__jozefkerk_assendorp_.jpg
Josefkerk – Assendorp

Na het weekend keert de zomer weer terug; onder invloed van een hogedrukgebied is het dan droog en vrij zonnig weer met temperaturen die op dinsdag en woensdag oplopen richting 25 graden. Op donderdag en vrijdag heeft een lagedrukgebied het tijdelijk voor het zeggen; koel en wisselvallig weer. Daarna zijn echter weer goede kansen op stabilisering van de atmosfeer en daarmee een droge periode met hogere temperaturen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Monsieur Joppuh.

    Inderdaad doet deze afbeelding mij zeer veel deugd en naar ik hoop ook de heer Assendörper die het voor elkaar heeft weten te krijgen de uurwijzers van de kerkklok weer in werking te laten stellen.
    Ik wil de maker dezes dan ook van harte danken voor deze prettige verrassing.

    Alleen de kerk en de toren in ogenschouw nemende lijkt het wel een gedateerde foto uit de jaren zeventig o.i.d.
    Heeft de fotograaf een speciale lens gebruikt of ligt het aan het tijdstip van de opname?

  2. Een mooie prent van een markant gebouw dat is ontworpen door de Deventer architect Johan H. Sluymer sr., in samenwerking met de Zwolse architect G.Th. Ruberg. Eind jaren negentig vorige eeuw is het aangebouwde appartementencomplex in gebruik genomen en dat wordt nu bewoond door veel senioren en mindervaliden. Twee weken geleden heb ik met JeanJacques op een mooie zondagmiddag minutenlang met open mond staan staren naar de wijzers van de klok die enkele dagen ervoor weer in gang waren gezet. Het is net of de tijd hier stil is blijven staan.

Reageer