Bijzonder locatietheater in Haerst

Zwolle – Stel je voor: je loopt in een klein dorpje, jou totaal onbekend. Je weet dat je verwacht wordt en dat iemand hier je kan vertellen wat je komt doen, en dat als jij daarachter komt, je gewonnen hebt. Onderweg kom je op mysterieuze plaatsen met vreemde muzikanten, onverwachte aanwijzingen en bijzondere dorpsbewoners. Wie van hen kun je vertrouwen? Zullen ze je verder helpen?

nijt_6_1_van_1.jpg

Het Slot is een spannende theaterbeleving op het snijvlak van locatietheater en een spel, gebaseerd op het gelijknamige boek van Franz Kafka (1922). Als publiek stap je midden in de beklemmende wereld van dit boek, gesitueerd in het bijzondere Zwolse buurtschap Haerst. Na het succes van de pilot van Het Slot in september 2011, is NijT het concept verder gaan ontwikkelen. Op 3 oktober 2012 vindt in Haerst de première plaats van Het Slot. Het Slot combineert de magie van locatietheater met de spanning van een spel als ‘Wie is de mol’ en de vervreemding van Kafka.

NijT maakt theater in Zwolle en omgeving op bijzondere locaties. NijT zoekt op alle mogelijke manieren kruisbestuiving – tussen kunstdisciplines, met een locatie, tussen theatermakers en niet-theatermakers. Altijd met als doel wederzijdse inspiratie te creëren. Dat levert voorstellingen op waarin muziek en beeld vaak een belangrijke rol spelen, die vaak op een bijzondere locatie spelen en die altijd over wezenlijke onderwerpen gaan.

 

Voorstellingen en kaartverkoop:

Het Slot is geschikt voor 14+

Try-outs: 27 en 28 september 2012

Première: 3 oktober 2012

Voorstellingen: 3 t/m 14 oktober 2012

Reserveren is noodzakelijk.

Kaartprijs: €15|€12 (try-outs €10|€8)

Per mail: reserveringen@nijt.nl

Artikel delen:

Reageer